КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 163
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Айша, със споделеното за Пламен ме разсмя. Имам голяма нужда от това.
От вчера голямата ми внучка е с разстройство и повръщане. Майка й от снощи е с ниска температура, болки в ставите. ЛЛ им изписал силен АБ .
Щерката от София и тя е с висока температура от неделя, болки в гърлото и цялото тяло.В болнични е и без медикаменти. Обеща, че утре ще отиде на по- обстоен преглед.
Върнах се години назад. Едното дете болно, после другото............и третото. 
Сега е ми е  умножено по три.

# 601
  • в малка спретната къщурка
Кремче, дано не е новата болест и бързо да се възстановят болните.
Днес си полегнах, че даже и поспах, но сега се прозявам и май ще се ляга. Така съм след смяната на часа през есента.
Лека и приятна вечер!

# 602
Добър ден, дами!
Подбутвам нагоре темата, че много сме пропаднали Simple Smile.
Прочетох ви, от последното ми включване до сега.  Пазете се, болните да оздравят и да минава леко, каквото и да е ...
Нищо важно нямам за казване, но хей така, да се обадя, да знаете, че сте в мислите ми и да не се забравим.
Ако ви се пише, пишете два-три реда,  да се се знае, че сме заедно, пък дори и да си ,,мълчим на различни теми "" Simple Smile , мисля, че от Айша го бях чула лафа Simple Smile.

Ееее, подавам щафетата:)., ще ми е приятно да знам, че не съм сама...
Рапорт даден  Simple Smile !
Прегръдки и до скоро!

П.п Пущината му телефон, че ме излага Simple Smile Wink. Никакво доверие да му няма човек Simple Smile Wink. Ще кажете, че съм неграмотна, значи Simple Smile.... Ако има още грешки, аз съм невинна Simple Smile Wink....

# 603
Днес не ща да работя, изморено ми  е от вчера.Няма време, но толкова мога, готвих зелеви сърми и стига толкова, вчера обръщах докато ми прилоша, сори.
Ще завали, ще спре, ще го издуха вятъра и пак ще довърша, като не стане - напролет, който е жив да му мисли.
Нощес будувах, сега по никое време може да полегна.Спи ми се.
Не съм ковидясала, просто съм си такава...А,  и кекс изпекох, напоследък ми се получават пухкави  и се изяждат, пък и репетирам за нататък, че правех едни твърди, хем не ме бива ,хем махна им диря.Учи се човек, и си припомня, правила съм и забравила, то доста често се случва...

И аз предавам щафетата ,записах се...

# 604
Хо, хоо, мога ли да се върна, нищо че ,,предадох щафетата"" Simple Smile.

Борянка, що се бъхтиш, до изнемога, бе жено Simple Smile?  Жал ми стана, иска ми се поне две мили думи да ти кажа...
Пази се, щади се повече, толкова много изненадващо хубави неща ти предстоят,  трябва да си в кондиция да ги посрещнеш и изживееш...

П.п. А пък ако няма кой да ти изяде вкусотиите, осинови ме, ям почти всичко и по много Simple Smile...Ако не ме искаш, пращам адреса Simple Smile  Wink

# 605
  • София
Вярно е това,че се забравя.Едно време много готвех,за много хора и голям асортимент непрекъснато.Всичко ми се получаваше и минавах за добър готвач.Сега,почти не готвя,повече съм на салати и аламинути.Понякога като реша да направя нещо и после се чудя,как се е получило толкова несполучливо.Все едно никога не съм го правила преди.Добре,че Алекс не е придирчив'
  Кремче,бързо да оздравяват твоите дъщери и внучката.Преди около един месец ме боляха коленните стави.Болката бе много силна,не можех да спя.Почти бях решила да се подложа на операция за смяна на става.Но трябваше първо да си направя снимка .И докато се мотах болката ми мина.Вчера попаднах на едно съобщение в една ФБ група,за болни от ставни заболявания.Съобщаваха,че заради Ковид-19 лекарствата,които приемат ,трябва да не се прекъсват една година.Испански лекари са установили,че леко преболедувалите инфекцията,след 2-4 месеца получават усложнения в ставите.Направо съм шокирана.Нали се сещате какъв роман пиша! Лекар не ми трябва....
    Дени и Жабче,пишете при вас какво става с ограниченията!Как сте вие и семействата ви?
    Имате поздрави и чувал с прегръдки от Фло. Днес ми се обади,скоро ще се върне.

# 606
Клечи, поемам щафетата.
Борянка, вече Клечи ти е писала това, което бих ти казала и аз.
При нас сутринта беше дъждовно и после се оправи времето.
Щерката и внучката са явно с вирус и днес са добре. Засега спираме контактите и няма да вземам внучката от ДГ.
Моите деца са при доктори хомеопати, но вчера ЛЛ на щерката и внучката им изписал силен АБ. Днес са добре, явно е вирус.
Щерката от Сф, е  (
...внучката се разсърди и ми публикува написаното, отиваме до магазина и няма тъпение

# 607
То не е много дето съм свършила, синът помага, но има места за мен, просто аз не съм същата като преди.И не мога всеки ден да съм в кондиция за тежка работа.
Сори ,че ви развълнувах, ама ми се ще да си кажа.
Вчера ми донесоха покана за празник на чиналището, но и се отлага ,за утре вечер бе, заради Ковид мерките ще кажат кога, но са напечатали и приготвили нещата, доста покани и аз в кюпа.Ще чакаме да се размине.
И аз защото като Яжка на принцип една овца, едно легло и две филии, не готвех толкова, само за гости ,сега има още един и се налб(ага ,то срамота да няма ядене и цял ден да се търкалям.
Снощи ми вика, че съм отслабнала, не ям ,така му се вижда.Ям повече от преди.И съм си същата,

# 608
Щерката от Сф. пие само витамини.Каза, че се чувства по- добре от вчера.
Внучката вече се затъжи за мама и тати. Преди не искаше да говори с тях по телефона, сега брои дните до събота.
Снощи вече извадих за спане одеялата, а днес от сутринта включих климатика на 25 градуса.
Яжка, шокиращо е това, което пишеш.Благодаря, Фло,и на теб прегръдки.
Спокойна вечер!

# 609
Хайде и от мен привет!

Борянчице, по_яваш !
Не мой извън сили!

Имам си нова придобивка от вчера.
Купих си електрически сач .
В момента го пробвам с катмички😊😉
Доволна съм .

Пиша на пресекулки ,защото съм заета с дейността.

Кремчи,да минава каквото и да е.

Яжке,недей се поставя диагнози.
То май ,колкото по-малко четем е по добре.

Клечице, и мен телефона ме изкарва неграмотна,но рядко се връщам да поправям грешки.😁

Ето ми творението😊

# 610
  • София
Добре изглежда творението.
Аз също извърших кулинарен подвиг днес - направих мусака с макарони. Хапнах си, хареса ми. Да видим и  Мистър Каприз дали ще я одобри. Ако не - има да си ям до неделя, уж е в малка тавичка.
Яжке, а който го болят ставите и няма лекарство какво да прави?
Замислих се, че за моето ЕГН непривично не ползвам никакви лекарства за хронични оплаквания. Като отида при ЛЛ и тя все казва, че няма проблеми,наред съм, да не се глезя. Дава направления за специалист, но и те не се задълбочават. Със смяна на става имам опит от родителите ми. Съветвам, ако няма нищо счупено да не се прибягва до операция.
Боянка, карай го по-леко. То няма лошо човек да е по-слаб, не тежи на ставите като моя милост.
Клечи, до къде добута градината? За зимата няма ли да сте в София? Тия дни пускат парното.
Кремче, аз като дъщеря ти - само витамини пия като се сетя. И като се разкихам разни  таблетки против настинка. Въпреки желанието си останах без противогрипна ваксина. Нищо, ще се лекувам с  течно грозде.

# 611
Ето съм!
От къде да почна и къде да свърша...
Яге, и аз забравям да готвя.
Кремче, какво са го закъсали твоите? Ама гледам не се тревожиш, и слава Богу! Пиши за развитието на нещата.
Клечи, всякакви щафети от теб поемам. И те прегръщам.
Флоранс, ти очевидно си с принцеси. И пак само аз не знам дали са ги разпуснали във Виена зцаради вируса. Или просто имат ваканция, "картофената" ли? Утре ще ми вадят зъб. Направи ми нечувани мизерии тези дни. За втори път пия аугментин. Има някакви компликации. Предишното зъбовадене преди месец беше смертелно! 1 час! Отвърте ми кратуната. А после такава нечувана инфекция, гной швиртеше от всички отвори.
Борянче миличка, очевидно само аз не знам кой е вторият човек при теб. Моят човек ли? Специален поздрав. А за теб цунки.
Айша, поздрави на Мистър ... какъв беше? Каприз?
Исках нещо да кажа, ама - изчезна. Така е баба ви З. напоследък...хихихих С дълга ковид-коса. Мисля, че е отвратително. Но не смея да я подстрижа от страх, че късата ще трябва да я навивам, да я оправям. А така - опашка. И приличам на г?з.
И понеже ме болят всичките ми телеса - отивам да се гърбосложа. 
Гушки и за всички останали!
Удпях да прочета само последната страница.

# 612
HeartpulseДобро утро дружки!
Изчетох ви всички  и искам много да ви благодаря да
поздравленията за именият ден към ММ! Предадох му ги и ви благодари и той!
Кремче ,дано по- леко да се отърват от вируса децата ти!
Здравче , пожелавам ти безболезнено вадене на зъба !
Гъбче ,честито ти придобивка ! Много добре изглеждат кътмичките. Щом са на дупчици, това значе,
че са хубави! със здраве да си ползуваш уреда!
При мен нищо интересно! Преди няколко дни бяхме на село за един ден, но доста се изморихме.
Изглежда ,че и ние като Борянка, бързо се изморяваме. Силите малко , по малко напускат!
Вчера наготвих пилешка супа и пиле фрикасе, та за днес има ядене.
 Сега ММ обели дюли ,ябълки и тиква  и ги бутнах във фурната да се пекат.
Повече из къщи се мотаем  , но и на разходка излизаме ,да не се застояваме .
Момичета пазете се, но не се затваряйте в къщи.
Движение трябва да има.
Всички ви прегръщам и ви желая , хубав ,спокоен ден! Heartpulse

# 613
Добър вечер момичета!
Хайде да побутна малко темата.
Бяхме на разходка и преди малко се прибрахме.
Навън днес следобед стана много приятно времето.
Сега малко полегнах да ви почина , но след малко ще ставам да вечеряме.Ние до 19 часа сме се навечеряли.
Нямаше да готвя днес, но реших да направя едни зеленчукови кюфтета и млечен,подлучен сос ,та да има и за внука,че той не е по месата.
Това е за сега!
Пожелавам ви лека и спокойна вечер;
Хайде и по една наздравица за вируса!  Simple Smile

# 614
  • София
Наздраве, Луси!
Много рано вечеряте, не огладнявате ли после?
То зависи и кой кога ляга - аз към 23.30.
Много си права за движението и разходките. Изпълнявам  го и аз.
Уж пускат парното тия дни, но при нас го няма. На Фло вече са го пуснали според подтвърдени сведения от нейни съседи. Та по този повод си пека тиква във фурната. Хем нещо вкусно, хем и се затопля кухньохола.
Капризния не одобри макаронената мусака. Очаквах го - мама такова не е готвила. Но поради липса на друго мърморейки  си хапна, къде ще ходи. Явно ще дояждам,  поне малко наготвих.
Здравке, а ти защо не ходиш на подстригване?  Бъди сигурна - там Корона няма да пипнеш. Уредите се стерилизират като във болница. Още 2009 г. от Ани видях антибактериален гел. Сега всеки втори мъкне бутилчици.

Общи условия

Активация на акаунт