Какъв крем за лице използвате? – 18

• 56 813
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Торонто/Сливен
Laneige water sleeping mask - не спирам да я ползвам 2 години!

Тази маска я пробах отдавна, още когато Сефора започна да зарежда Ланеж. Стоеше ми много лепкаво на лицето и след два-три пъти ползване се обринах.
Маската им за устни, обаче (розовата) е съвсем друго нещо - обожавам я и не оставам без нея. Дълго време ме дразнеше факта, че е в кутийка, а аз мразя да бъркам с пръсти и после да мажа устните. Последният път като си я купих, загрях малко кутийката на водна баня и със шпатулка я прехвърлих в една празна опаковка от червило. Резултатът е това:

и си я ползвам с кеф целогодишно. 🙂

Reddish Brown, благодаря за предложенията, слагам си ги във Козметик папката. 🙂

# 661
Момичета, сигурно сте коментирали, но покрай бебка нямам никакво време да чета. Извинявам се, че питам наготово. Имате ли впепатления от новия крем на Биотен със златни частици? Преди да забременея използвах този с хиалурон, изненадващо добре ми понесе, предвид смесената ми кожа. Дали да рискувам с новия или да взема отново този? Заради тези хормони, вече въобще не мога да определя какъв тип е кожата ми...

# 662
Origins + Laneige и аз имам и харесвам. Френски не мога да препоръчам, почти не съм ползвала. На западния пазар е достъпна и тази голяма моя любов:
Eve Lom Radiance Transforming Mask

Тази също хич не е лоша (за мен!)
Kate Somerville Wrinkle Warrior Pink Plumping Mask

Харесвам и маските на Peter Thomas Roth, НО държа да поясня, че според мен по-важно е постоянството, а не колко фамозен и скъп продукт се ползва. Лично аз мажа редовно и наред всичко като почна от хладилника, мина през най-евтините корейски маски, та до тези, от чиито цени ме заболява сърцето Simple Smile

# 663
За постоянството съм напълно съгласна, както и с това, че цената в никакъв случай не е водеща.

nadi_n, всички маски, които коментираме, се предлагат и в Северна Америка според мен.
Бих класирала  използваните от мен в следния ред, по любимост:
1. Apivita - портокал Yellow Heart, лавандула, пчелно млечице, .......
2. SOS Sunburn After Sun Mask Clarins - за лятото. Не само при излагане на слънце, през вечер-две я ползвах за хидратация. Без отмиване е и се будя с много спокойна и хидратирана кожа. Мирише леко на лекарство, но не ме дразни.
3. Sculptwear на Клиник - през зимата. Без отмиване. Доста богата маска, подходяща за студено време. Прави кожата нежна, мека и изглежда по-опъната и гладка, визуален ефект от лекия перлен блясък предполагам. Ползвам веднъж седмично в студените месеци.
4. Abeille Royale Honey Gel Mask - редувам с горната.
5. Хидратиращи - Moisture Surge Overnight Mask на Клиник, SOS серията - синята тубичка на Кларанс, плюс околоочната, хидратиращата на Glamglow. Тук слагам и лилавата Extra-Firming на Кларанс. Харесвам всички изброени, без някоя от тях да ми е "must have". Крайният ефект е сходен и ползвам, която ми е под ръка или налична в момента.
6. Ретинолови пачове за очи на Shiseido - много добре изглежда околоочната зона на сутринта след употребата им. Но, пък предизвикват леко дращене и зачервяване на очите ...... ползвам от дъжд на вятър в студените месеци.
7. Почистващи и ексфолиращи - клей маски и такива с AHA/BHA киселини - към тях нямам особени претенции. Почти еднакъв краен резултат имат всички, т.е. вършат си работата. Само не трябва да се стои с тях по-дълго, отколкото е написано на опаковката. Ползвам веднъж до два пъти седмично, като през лятото не ползвавм киселините.

От домашните - обтривам със сок от моркови и плакна след 20-тина мин, мед с аспирин, тампони напоени със студен чай от лайка или краставичка на очите, ...... Скоро не съм се мацотила.
За комбинирана кожа списъкът би бил различен, предполагам. Изпускам такива, които съм пробвала еднократно и не са ме впечатлили до степен да повторя.

А за Paula's Choice какво ви е мнението? Чудя се на Clinical 1% Retinol Treatment в момента и на пептидния бустър, както и на ето тази маска
Скрит текст:
, .... 1% ретинол ми се струва множко .... Thinking

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 18:01 от Light Beam

# 664
  • Торонто/Сливен
Agent, благодаря за предложенията!
На Eve Lom съм си набелязала ойл клензъра, но ще сложа и маската в листа.
На Peter Thomas Roth маските са страхотни. Редовно си купувам сета с 5 мини маски от Сефора и ми стигат за доста време, тъй като винаги имам и други, които ползвам. Тази с тиква харесвам най-много. Ако го има в България си струва да се купи, цената за 5 маски тук е $25. Предполагам няма да е по-различна в БГ. А ензимният му пийл гел ми е фаворит, горещо го препоръчвам - нежно, но ефикасно действие.

Пристигнаха ми двете слънцезащити на Миша:

Снощи, от мерак 😁, сложих едната на половината лице, втората - на другата половина. Тъкмо да сравня и как стоят. Еми, очарована съм. Лек, приятен аромат, никакъв бял слой и от двете. Sun milk е малко по-лек на моята кожа и оставя леко кадифен завършек, докато Essence е малко по-гъст, със един сочен, глоуи финиш.
Днес сложих само млякото и е страхотно. Сега само се моля да нямам запушени пори и пъпки от тях и ако всичко е наред ще смятам търсенето ми на перфектния слънчев крем за приключило.

(Напълно съм съгласна за постоянството. Както и за всичко останало, така е и за грижата за кожата - ако усилията са само отвреме-навреме, колкото и скъпи продукти да ползваме, ефектът ще е минимален и почти незабележим.)

# 665
И моята любима е тиквената Grinning Аз пък си слагам пийл гела на листа, последно ползвах някакъв корейски, който честно не помня да е имал някакъв драматичен ефект.

Слънцезащитите на Миша и аз харесвам и ползвам, въпреки, че според някои пуристи съставите им не са "идеални" - моята кожа ги харесва, под грим се държат добре, дават ми добро съотношение цена-качество. В момента довършвам розовата и синята, имам още няколко вида в скрина:

Скрит текст:
Algenist имаха един невероятен продукт тип химически пилинг, най-доброто за мен. Продължавам да не разбирам защо престават да произвеждат някои много харесвани и продавани продукти.

Имах едно сериозно залитане по Algenist, сега залитам по Murad от местните ни. Важното е да се мажем, и да стимулираме икономиката Wink

PS А, да не забравя да похваля и маските на Dr. Jart! Коя да е! Последно мазах успокояваща - лилавата, 1 опаковка разделих на 2 и беше предостатъчно количеството, че са се оляли с цените!

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 18:04 от Agent Provocateur

# 666
  • Торонто/Сливен
Agent, пийл гела почти съм сигурна, че ще ти хареса. Въпреки, че казват да се ползва на суха кожа, аз съм го ползвала и на мокра, при вземане на душ, и пак си работи прекрасно.

# 667
Скрит текст:
И моята любима е тиквената Grinning Аз пък си слагам пийл гела на листа, последно ползвах някакъв корейски, който честно не помня да е имал някакъв драматичен ефект.

Слънцезащитите на Миша и аз харесвам и ползвам, въпреки, че според някои пуристи съставите им не са "идеални" - моята кожа ги харесва, под грим се държат добре, дават ми добро съотношение цена-качество. В момента довършвам розовата и синята, имам още няколко вида в скрина:

Скрит текст:
Algenist имаха един невероятен продукт тип химически пилинг, най-доброто за мен. Продължавам да не разбирам защо престават да произвеждат някои много харесвани и продавани продукти.

Имах едно сериозно залитане по Algenist, сега залитам по Murad от местните ни. Важното е да се мажем, и да стимулираме икономиката Wink

PS А, да не забравя да похваля и маските на Dr. Jart! Коя да е! Последно мазах успокояваща - лилавата, 1 опаковка разделих на 2 и беше предостатъчно количеството, че са се оляли с цените!

Agent Provocateur,

Би ли ми казала какви са разликите между различните цветове капачки на млякото на Миша? Като цяло търся най-кадифеното и матиращо, без да изсушава, но ще се радвам, ако сравниш тези, които си ползвала. Благодаря предварително!

# 668
Light beam, аз ползвам 1% ретинола на Paula's choice от около 2-3 седмици и много ми харесва. Веднага виждам резултат. Бели се кожата, но не е нещо брутално, не ми е раздразнена или нещо подобно (не ми е първия ретинол, де, имам "тренинг" 😆) , хубав хидратант оправя нещата, докато трае процеса. Бях доволна много и от ретинола на Drunk Elephant, също 1%. Ползвам ги 2-3 до 4 пъти седмично.
Сега ползвам и BHA 2% тоника на Paula's choice - също съм впечатлена и смятам да взема и пълен размер (взех първо 30мл за проба)

# 669
Благодаря ти, tuali! Освен да го пробвам и аз. Ползвам ретиноловите бустъри на Клиник 2 до 3 пъти седмично от миналата зима, като редувам с вит С. При тази схема резултатът е много добър при мен. Лющенето е само в първите 1-2 седмици. По-често от това ми коства постоянни раздразнения, лющене, зачервяване и болки като от изгоряло на бузите, което не ми е ок да си причинявам Grinning ВНА 2% - ползвам маската на The Ordinary веднъж седмично. Ок ми е и няма да сменям, засега.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 23:07 от Light Beam

# 670

Момичета , получих този код за отстъпка от Нотино, ако някой има интерес , може да го използва. Мисля, че не е персонален.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 23:11 от Ernestina

# 671
  • София
Agent Provocateur,

Би ли ми казала какви са разликите между различните цветове капачки на млякото на Миша? Като цяло търся най-кадифеното и матиращо, без да изсушава, но ще се радвам, ако сравниш тези, които си ползвала. Благодаря предварително!
Не съм Агент, но мога да кажа, че съм имала  както млякото за лице с розовата, така и това с лилавата капачка.

От двете съм изключително доволна, като от лилавата капачка една идея повече, наистина лицето е кадифено на допир! Heart Eyes
Много харесвам тези млека и се подписвам, че слагат в малкият си джоб Екрана на Кларанс, който толкова много се харесва тук. Но го отдавам по- скоро на липса на база за сравнение този интерес към него...Thinking.
Поръчвам млеката от един продавач от Ebay , но за съжаление махнаха безплатната доставка и сега цената на доставката струва повече от млякото за лице.
Та за млякото. Най-сериозен тест изтърпя началото на годината, когато все още имахме щастието да пътуваме неограничено и му бе направен сериозен тест с мъжа ми на о.Мартиника и о. Гваделупа- на Карибите. Никаква следа от изгаряне, петна и прочие. Гладка съвършена кожа! Никакви запушвания, раздразнения, сълзене на очи, комедони и пр. Прекрасна основа за грим също така!
Този крем/мляко ползва и дъщеря ми, която е с акнеична кожа и само от него и се успокояваше кожата и изглаждаше. За мен са прекрасни! Поддържам ги винаги в наличност, но да видим с тази доставка какво ще правя в бъдеще, обаче! Flushed
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 11:51 от kopche

# 672
Благодаря ти много! А някой да е ползвал лилава и зелена за сравнение - по-горе имаше мнение, че и зелената оставя кадифен завършек и се чудя коя от двете да тествам.

# 673
Tiriti,

Розовата капачка - Recommended for dry or damaged skin

Зелената капачка  - Recommended for dry skin

Синята капачка - Recommended for all skin types looking for a sunscreen suitable for outdoor activities.

Лилавата капачка - A lightweight formula absorbs well and helps blur the look of fine lines & pores.

Т.е. ако искате по-сух финиш - еднозначно лилавата. Всички са хубави, но някои са по-подходящи за сухи кожи, което автоматично означава, че няма да са толкова "матови"

Много харесвам тези млека и се подписвам, че слагат в малкият си джоб Екрана на Кларанс, който толкова много се харесва тук. Но го отдавам по- скоро на липса на база за сравнение този интерес към него...Thinking.
Поръчвам млеката от един продавач от Ebay , но за съжаление махнаха безплатната доставка и сега цената на доставката струва повече от млякото за лице.

Kopche - а от американския сайт на Миша опитвала ли си да поръчваш? Не съм им проверявала международната доставка обаче... при мен са налични и на Амазон.
https://www.misshaus.com/default/catalogsearch/result/?q=safe+block

Екранът съм го имала и винаги съм се чудила защо е обект на толкова въжделения. Не че е лош продукт, съвсем не, но в този ценови клас всяка 2-ра фирма има такъв - на прима виста и Shiseido и Algenist, етц. етц. A като слезем на ниво дрогерия една Neutrogena не пада по-долу на цена 4-но по-ниска от френската.
https://www.amazon.com/Neutrogena-Sunscreen-Non-Comedogenic-Weig … ion/dp/B0038ZXYP2

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 17:05 от Agent Provocateur

# 674
  • София
Kopche - а от американския сайт на Миша опитвала ли си да поръчваш? Не съм им проверявала международната доставка!
https://www.misshaus.com/default/catalogsearch/result/?q=safe+block

Екранът съм го имала и винаги съм се чудила защо е обект на толкова въжделения. Не че е лош продукт, съвсем не, но в този ценови клас всяка 2-ра фирма има такъв - на прима виста и Shiseido и Algenist, етц. етц. A като слезем на ниво дрогерия една Neutrogena не пада по-долу на цена 4-но по-ниска от френската.
https://www.amazon.com/Neutrogena-Sunscreen-Non-Comedogenic-Weig … ion/dp/B0038ZXYP2
Сега опитах. Не бях до сега. Само до Щатите си доставят. Нямат външни доставки.
Екрана освен, че жестоко ми изсушаваше кожата и опъваше, друго за мен не правеше.
Аз съм със суха кожа и розовата и лилавата капачка си ми бяха екстра!

Общи условия

Активация на акаунт