Докога на квартира преди следващата стъпка?

• 4 235
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Не мога да си представя някой да не ми одобрява  къде работя...
Гале, моля те научи ме какво значи "сарма с гащи" щот ме изкефи и искам да го ползвам 🤣🤣🤣
Положението ми е временно. После ще се завърна в университета за още един курс и после живи и здрави ще си потърся стаж по специалността, докато го комбинирам с магистратурата, съботно неделна е.
Но не е това темата иначе, ама аз си се обясних де...

# 31
Тъй де, интереси. Кафенце демек. С какво ще ти е полезен контактът, с който обсъждаш... Изабел Алиенде например? Това са моменти за разпускане, не може цял живот да разпускаш, защото се превръщаш точно в сарма с гащи. Инак имай си интересите, ама ...

П. П. 'Сарма с гащи' е отпуснат мързел, уморен от живота, може би с наднормено тегло, вечно си намира оправдание да не си мръдне задника. Подобно е на 'дроб'.

# 32
Покупката е въпрос на калкулация и няма нищо общо с това, дали си родила или не - самото дете е фактор в посока разходи, не друго.

Докато се занимаваш със сегашното си занятие и без лични доходи, можеш да се замислиш за себе си, защото едва ли родителите ти вечно ще работят. Мисълта ми е, да прецениш дали да не караш някакви курсове или друга форма на обучение, за да си намериш добре платена работа после.

# 33
На гол тумбак чифте пищови

# 34
  • София
Аз пък предлагам друго - говори с родителите вместо наем да ти помогнат със заема. Избери си малко апартаментче, което с тяхна помощ и после сама да доизплащаш. Нека да си знаеш, че имаш нещо само твое. А като се намерите с единствения и неповторим и решите ще си купите нещо заедно. Наема от твоето жилище ще ти помага винаги.

# 35
Наистина е най-добре съжителството да започне под наем, за да не се чувства някой твърде много "у тях си".

Покупка на общо жилище без поне половин година общо съжителство си е руска рулетка отвсякъде.

# 36
Всеки дава съвети от своята гледна точка, което е напълно нормално.
Няма правилно и грешно.

Аз лично смятам за ок да има период на опознаване от 6 до 12 месеца, след което да заживеят на квартира. Ако всичко е ок след известно време, разбират се и смятат да останат заедно, да се премине на етап купуване на жилище, което пък се случва, когато има възможност.

Знам за семейство, което си надценява възможностите, не могат да си изплащат заема и банката им взема жилището. Така че трябва да се прецени внимателно.

ПС: Авторке, започни да си внасяш осигуровки като самоосигуряващ се.

# 37
И защо трябва да отиват на квартира след като си има жилище?И защо трябва да се купува нещо общо? По-добре е всеки да си купи преди брака.Едното се ползва,другото се дава под наем и при евентуален развод нищо не се дели,всеки си остава с неговото.

# 38
Защото с доход под 2к и без помощ трудно ще купиш сам жилище. Освен ако не е барака или дори само място в някое село.

# 39
Защото с доход под 2к и без помощ трудно ще купиш сам жилище. Освен ако не е барака или дори само място в някое село.

Точно!

Не всички са на топ мениджърски позиции с огромни заплати. Има хора, които едва изкарват месеца, като работят и двамата и имат, да речем, кредит и две деца.

# 40
Дори не е нужно едвам да свързва двата края, за да не може да купи жилище. Или купят. Просто жилищата са скъпи.

# 41
  • някъде в орбита...
Щом не съм под покрива на нашите, нямат работа да си завират носа в хладилника ми, или да коментират. Никога не са могли просто да прескочат до нас щото са на кеф - живота ми не е на пауза, и да стартира специално за даден човек.

Кога една двойка заживява заедно, прави деца, или купува жилище, зависи изцяло от това кога ДВАМАТА се чувстват готови. С бившия ми отне време всяка крачка, защото ако не се случва както го искам, няма смисъл да си тровим нервите. Той искаше веднага сватба и деца, аз не. С настоящия заживяхме заедно много бързо, и се въртяхме няколко пъти през наем-собствено до като накрая купихме общо. Бракът нямаше общо с децата, нито с придобиването на движимо и недвижимо имущество. Всяка от тези стъпки бе разглеждана и предприемана сама за себе си. Инвестирали сме в имот на другия, и го смятаме за нормално - щом живеем заедно, такива разходи са общи. Ако се разделим, вложените пари ще са ни последния проблем.

Нямаш как да си "сигурна" в човека до теб. С него си заради емоциите, но живота ви трябва да се води от разума. Обичам мъжа си до крайност, и знам че ме обича, но не си позволяваме емоционални или сантиментални глупости относно имущество, общи заеми или спестявания.

# 42
Наистина е най-добре съжителството да започне под наем, за да не се чувства някой твърде много "у тях си".

Покупка на общо жилище без поне половин година общо съжителство си е руска рулетка отвсякъде.

Е хубаво де, ама ако единият вече има жилище, пак ли под наем да излязат?

# 43
Препоръчително.
На който жилището принадлржи винаги ще има някакво налагане от негова страна.
Аз съм пращал гадже у тях, защото имаше неприятно пиянство - тръгва на скандали, чупи чаши и т.н. Реално най-лесно ми беше да й викна такси и да дойде у нас пак като знае как да се държи. Така и правех като стане непоносима.

После като заживяхме заедно на квартира нямаше как да й кажа да си ходи и трябваше да се търсят начини активно да се преодоляват такива ситуации.
Ничията земя предполага реално съжителство.

# 44
Препоръчително.
На който жилището принадлржи винаги ще има някакво налагане от негова страна.
Аз съм пращал гадже у тях, защото имаше неприятно пиянство - тръгва на скандали, чупи чаши и т.н. Реално най-лесно ми беше да й викна такси и да дойде у нас пак като знае как да се държи. Така и правех като стане непоносима.

После като заживяхме заедно на квартира нямаше как да й кажа да си ходи и трябваше да се търсят начини активно да се преодоляват такива ситуации.
Ничията земя предполага реално съжителство.

Това означава ли, че ще се изнесеш от твоето жилище, за да отидеш на квартира?

Общи условия

Активация на акаунт