Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 775
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, при кандидатстване за втори опит по мъжки фактор, какви изследвания трябва да се направят наново? И становище от уролог необходимо ли е?

# 106
Raya1978, как си сменихте клиниката? Понеже на мен сега са ми издали заповедта и още не съм си я получила, но решихме да е друга клиника.

# 107
Raya1978, как си сменихте клиниката? Понеже на мен сега са ми издали заповедта и още не съм си я получила, но решихме да е друга клиника.

Kris_ti, Сменям клиниката за втори път. Попълва се заявление и декларация, бланките ги има на сайта на ЦАР. Документите могат да ти ги попълнят и от новата клиника, като добавят и бележка от тях, че те поемат за пациент. Одобрениено не отнема повече време от обикновено.

# 108
Здравейте, дами! Имам издадена заповед, която е със срок до средата на ноември, но подадох документи за смяна на клиника. Въпросът ми е, мога ли да започна процедура с новото лечебно заведение,  преди да съм я получила коригирана ?
Благодаря на отзовалите се Simple Smile
Сега все едно нямате заповед.
Бебка, една спермограма, АМХ и становище + от клиниката един документ ти дават (някаква епикриза беше) + нормалните документи, които си се попълват.

# 109
Здравейте, дами! Имам издадена заповед, която е със срок до средата на ноември, но подадох документи за смяна на клиника. Въпросът ми е, мога ли да започна процедура с новото лечебно заведение,  преди да съм я получила коригирана ?
Благодаря на отзовалите се Simple Smile
Сега все едно нямате заповед.
Бебка, една спермограма, АМХ и становище + от клиниката един документ ти дават (някаква епикриза беше) + нормалните документи, които си се попълват.

Fairytale11, в такъв случай, ако се извърши трансфер преди крайната дата на заповедта, опитът зачита ли се?

# 110
Мисля, че трябва да си стартирала преди крайната дата, а не чак трансфер.

# 111
bebka, ние тъкмо подавахме за втори път с мъжки фактор. Подписават се документи наново, в тях се вписва информация за входящ номер от миналия опит (ти нямаш пълния входящ номер, в клиниката ще ти го дадат). Прави се нова спермограма (но мисля, че ако имате ако имате актуална от последната една година, може да попиташ да минете с нея), АМХ трябва изследвано последните 6 месеца, становище от уролог за мъжа с препоръка за инвитро и от клиниката мисля, че пращат епикризата от предишния опит, защото моята я търсиха.

# 112
Мисля, че трябва да си стартирала преди крайната дата, а не чак трансфер.
При предишната заповед питах кое кога може. Отговорът беше, че свежият трансфер е хубаво да е преди крайния срок, а за замразеният може да се подаде молба за удължаване на срока. Все пак може да се звънне и да се пита, моята информация е от преди 2 години. Освен това мисля, че заради извънредното положение се удължаваха всички заповеди, но това също трябва да се провери.
Силно препоръчвам за такива важни неща да се звъни, защото не може да се разчита на някакви хора във форума (тук включвам и мен). После вие си носите отговорност все пак. Казвам го с най-добри намерения и разбирам нежеланието да се звъни, но поне в ЦАР са мили и отзивчиви, няма да пуфкат по телефона все едно сте им прекъснали кафето.

# 113
Violetaraskova, имаш кеширани файлове на сайта най-вероятно. И при мен така не се обновяваше, но като изчистя кеша и се обнови. Ако не успееш, може да ми пишеш и ще ти проверя статуса. Аз съм номер 53548, така че твоя номер със сигурност е разгледан.

waterviolet, отивам след 12-13 дена за противозачатъчни и се каня за началото на ноември. Много ще се радвам заедно да вървим. Аз утре имам час и при психоложката им по съвет на докторката. След 4 трансфера и 7 ембриона  се затворих, та реших преди следващото инвитро да я послушам и да дам шанс на консултациите с психоложка.

Успех, момичета, надявам се да се видим всички в Дългото чакане след трансфер и след това в бременната тема.

@teri_90 , аз съм веднага след теб 53549 Simple Smile одобрена и си чакам заповедта. На мен ще ми се наложи да сменям клиниката.

# 114
Здравейте,знаете ли кога долу горе заседава комисията?

# 115
Здравейте,знаете ли кога долу горе заседава комисията?
Около средата на месеца.

# 116
Някой от последните одобрени с входящи номера от 53195 до 53809 да е получил заповед?

# 117
Да, аз. Малко по-назад бях споделила.

# 118
Аз съм номер 53493 и още няма Sad и май няма да успея този месец, защото имам 1 седмица до цикъл..

# 119
  • София/Севлиево
Аз останах за края на октомври (около 26-ти очаквам цикъл,сега ми дойде заедно с известието,че съм с издадена заповед,но още не съм я получила).Надявам се до 10-15.10 да е при мен...

Общи условия

Активация на акаунт