Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 785
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Подала съм документи за фонда на 21.09 и са приети на 23.09, има ли шанс според вас да ми дадат разпореждането до 23.10?
Обаждах се до фонда и казват до началото на октомври оформят новите, средата ги одобряват, и в края връчват...
На 23.09 ми идва цикъла и ако не се впишем сега в датата, ще отложим за другия месец, а е наложително да действаме по-бързо...
Благораря.
Ако си поискала връчване на заповедта по куриер, е възможно заповедта да не пристигне при теб до 23.10. Ако си поискала връчване през системата за сигурно електронно връчване, имаш доста добри шансове да си получиш заповедта преди 23.10 /но за да получиш заповед през тази система, трябва да си го отбелязала при подаване на документите като начин на получаване и да имаш регистрация в системата чрез валиден квалифициран електронен подпис или ПИК на НОИ/.
Понеже не съм получавала документи чрез системата за сигрно електронно връчване извини ме за глупавия въпрос но сканиран оригинал ли пращат?

# 136
  • София
Здравейте,
Подала съм документи за фонда на 21.09 и са приети на 23.09, има ли шанс според вас да ми дадат разпореждането до 23.10?
Обаждах се до фонда и казват до началото на октомври оформят новите, средата ги одобряват, и в края връчват...
На 23.09 ми идва цикъла и ако не се впишем сега в датата, ще отложим за другия месец, а е наложително да действаме по-бързо...
Благораря.
Ако си поискала връчване на заповедта по куриер, е възможно заповедта да не пристигне при теб до 23.10. Ако си поискала връчване през системата за сигурно електронно връчване, имаш доста добри шансове да си получиш заповедта преди 23.10 /но за да получиш заповед през тази система, трябва да си го отбелязала при подаване на документите като начин на получаване и да имаш регистрация в системата чрез валиден квалифициран електронен подпис или ПИК на НОИ/.
Направо умрях от нерви, като го прочетох това... Никой не ми го е казал това за електронното получаване.. !!
Дали има шанс да звънна и да им кажа, и да го редактират?
В документите, които си попълвала и подала в ЦАР, има формуляр, в който избираш един от посочените начини за получаване и там е предвидено електронното връчване. Направи си регистрация в Системата за електронно връчване, ако нямаш такава, и когато обявят на сайта на ЦАР, че е минала комисията за октомври и заповедите са издадени, звъниш в ЦАР и ги молиш, тъй като бързаш да стартираш след няколко дни процедура, да ти връчат заповедта чрез Системата за сигурно електронно връчване.

# 137
Здравейте, да споделя моя опит. Заповедта трябваше да пристигне до 31.01, но се забави. МЦ ми дойде на 30.01 и бях в клиниката за първоначалните изследвания на 2ри ден от цикъла. Макар че заповедта не беше пристигнала, говорих с док да започнем противозачатъчните и изследванията и за тези 20тина дни все ще дойде и заповедта. Док нямаше нищо против, а всеки служител в клиниката му беше много страно как така ще започнем изследванията без заповед. Та според мен ако става въпрос за няколко дни си говорете с док. Успех и много положителни резултати.

# 138
Здравейте, наскоро ми препоръчаха инвитро на база само на кръвни изследвания (НЯР заради амх, fsh) и имайки предвид, че имам един яйчник и съм на 36г. Нищо не ми казаха за финансиране, и от това, което прочетох, май и нямаме право на такова, но исках за всеки случай да сверя и с вас тук.
Реално нямам открити други проблеми, не ми е изследвана останалата ми тръба за пропускливост, на мъжа ми спермограмата му е нормална.
За да кандидатстваме е нужно да минем 4 неуспешни процедури, така ли? Тъй като нямаме други открити проблеми, се водим с неизяснен стерилитет, въпреки че очевидно проблема е НЯР, правилно ли съм разбрала? Единия ми яйчник по никакъв начин ли  не помага да се "класираме"?

# 139
Здравейте, наскоро ми препоръчаха инвитро на база само на кръвни изследвания (НЯР заради амх, fsh) и имайки предвид, че имам един яйчник и съм на 36г. Нищо не ми казаха за финансиране, и от това, което прочетох, май и нямаме право на такова, но исках за всеки случай да сверя и с вас тук.
Реално нямам открити други проблеми, не ми е изследвана останалата ми тръба за пропускливост, на мъжа ми спермограмата му е нормална.
За да кандидатстваме е нужно да минем 4 неуспешни процедури, така ли? Тъй като нямаме други открити проблеми, се водим с неизяснен стерилитет, въпреки че очевидно проблема е НЯР, правилно ли съм разбрала? Единия ми яйчник по никакъв начин ли  не помага да се "класираме"?
Ако имате запушена или отстранена тръба, може да кандидатствате (тубарен фактор) . Прилага се цветна снимка, амх и спермограма.

# 140
Да, едната ми тръба е отстранена. Много благодаря, АурораБореалис! Странно защо не ми споменаха за това от репродуктивната клиника, записала съм вече час в друга клиника и вече съм по-подготвена и ще питам за това, благодаря!

# 141
Чл.26. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г., изм. - ДВ, бр. 13 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г., предишен текст на чл. 26, изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) Центърът финансира посоченото в чл. 25, ал. 1 и 2 при наличие на следните индикации:
1. тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
ж) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г.) доказана тежка ендометриоза (III и IV клас по AFS), както и по-лека, но засягаща интегритета на маточните тръби;
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) азооспермия, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;
3. стерилитет при жената, свързан с липса на овулация поради LUFS;
4. безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология;
5. (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) доказано моногенно генетично заболяване или доказана балансирана хромозомна мутация при поне един от партньорите;
6. (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) доказано онкологично заболяване при жената.
(2) (Нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) Центърът може да финансира асистирана репродукция на спонтанен цикъл след писмено съгласие на заявителката при наличие на индикации по ал. 1, т. 1 - 6 в един или повече от следните случаи:
1. при пациентката е показан лош отговор към КОХС при предходна/и стимулация/и (low - responders: 0 - 4 овоцита);
2. (изм. - ДВ, бр. 26 от 2019 г., в сила от 01.04.2019 г.) ограничен яйчников резерв със стойности на анти-Мюлеров хормон от 0,5 до 1,1 ng/ml;
3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.).
(3) (Нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) Наличието на индикациите по ал. 2, т. 1 и 2 не изключва възможността за прилагане на асистирана репродукция с КОХС, освен ако заявителката не е изразила писмено съгласие за процедура на спонтанен цикъл.

# 142
Дали тези, които почваме с номер 534** ще получим заповед до края на тази седмица?
Ако има някой, който вече я е получил, моля ви споделете до кой номер са стигнали с изпращането.
Аз все пак си записах час за понеделник, пък да видим дали ще имам късмет Simple Smile

# 143
53461 дойде миналата седмица, но ние сменяме клиниката.Не знам дали е от значение.

# 144
Ти от София ли си? Това, че е пристигнала при теб дори не знам дали трябва да ме притеснява или да ме радва.
Дали зависи от поредния номер или от населеното място кога ще ми я доставят. Много искам да стане всичко този месец и имам някакво добро предчувствие, ще видим дали не е лъжливо.
Ако се включат и други с информация за техните заповеди, ще им бъда благодарна Simple Smile

# 145
Заповед 53548 връчена. Не съм София. Бая е попътувала моята заповед.

# 146
И моята пристигна днес 53493 Simple Smile
Много се радвам!
Успех на всички!

# 147
И аз я получих днес  53
550!
Успех на всички!🍀

# 148
И моята 53544 днес пристигна. Успех, момичета.

# 149
  • София/Севлиево
Хм,аз съм 53599 и още нищо... Сигурно утре ще е...Обаче сега хич не ми е толкова развълнувано като първия и втория път,а съм една такава спокойна...

Общи условия

Активация на акаунт