Целулит - 11 тема

• 82 365
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Нямам време да чета назад, може би е коментирано, извинявам се предварително. Едно кардио като тичане ама съвсем лаишки, но ежедневно дали изчиства целулита?

Здравейте,

Наистина е индивидуално. Ето ме мен, мога да тичам всеки ден по 10 км и отново си имам целулит, и имам за чистене.
Всичко е в баланса.
Храна, кардио, леки кондиционно тренировки за тяло без вдигане на много тежести при вече наличен целулит ( само ще Ви стане по-твърд и труден за разбиване), казвам го от лош опит.
Понеже ме убеждаваха едно време, че като вдигам тежести, нямало да се вижда толкова, глупости на бели точки.

Би ли споделила повече за твоя начин на трениране? Може и на лично.
Под кардио какво имаш предвид, каране на колело, пътека или?

Веднага споделям, не казвам, че съм някакъв прецедент или пък професионалист, НО : когато имам за сваляне, винаги бягам на пътеката на 7,7 степен, нито бързо, нито бавно, идеята е продължително бягане над 30 минути, а най-добре 60.
Поне 4 х седмично. Има фитнеси, които отварят в 06:30 като Флайс да речем .
Взимам си кафенце, фет бърнер от барчето и водичка.
След кардиото, правя упражнения с много повторения и малко тежести. Защо? Защото така не “помпам” мускула, а го оформям по-издължен, както и посредством хубаво разтягане след тренировка ( Пилатес).
Храна за размисъл: Синди Крауфорд надали е вдигала 100 от лежанка😂😂😂
Вижте ако имате инстаграм как тренират моделите от най-високо ниво ( с малки до умерени тежести, табата,Хийт)
При мен занемаряването стане след раждането на сина ми, противно на всякакви легенди, аз след кърменето качих 4 кг и нито свалям, нито качвам и съм в някакъв ужасен застой.
Честно казано мисля да посетя и ендокринолог, да пусна отново хормони и да си погледна процент мазнини и мускулатура. Също умувам да се консултирам с треньор, който да ми изготви режим, защото искам да видя къде бъркам.

Лошият ми опит с тежестите и целулита :
Аз се водя ектоморф*. Преди тренирах известен период с тежести. Оформих се -да. Дънките ми си увеличиха размера, вместо да е обратното. Да, задника ми изглеждаше много добре, но и бедрата увеличиха обема си, и се чувствах борче ( към днешна дата тъй като мускула има памет, бедрата ми се помпат с лекота макар и да не съм тренирала месеци, и да, за някои това е огроооомен плюс, а аз не се чувствам ОК. Simple Smile

И допълвам, корем правя от раз, имам много тънка талия и широк ханш.
Затова наблягам на крака и дупе в коментара си.
Не пия газирано и рядко алкохол, вярвам, че това наред и с гена също, оказва влияние.

Идеята на теенировките с много кардио е да постигнеш желаното тегло и визия, после да поддържаш и предизвикваш тялото с различен тип тренировки.
Според мен фитнеса с големи тежести е за супер слабички момичета, които искат повече обем и т.н. “curves”, които нямат.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 08:42 от AleksandraM

# 391
Абсолютно съм съгласна с теб. Аз достигнах до същия извод за себе си след дълги години вдигане на тежести слушайки фитнес гурута. Въобще не е трябвало. Ендоморф съм и аз, нисичка и вместо да иЗглеждам по-добре, станах по-зле. Краката се напомпаха. Въобще до изчистване не стигнах въпреки диетите. Грешна стратегия на трениране бях подбрала. Махнах тренировките за крака, минах на дълго кардио и по-добре е така. Не мога да разбера толкова фитнес гурута с претенции и да караш ниски и набити жени да тренират крака с тежести…? По това да се разбере че повечето не разбират, а само копират едни и същи тренировки за всеки.

# 392
  • в 1001-та нощ
Това си знаят, това си баят ... Аз бях направила същата грешка преди години ... увлечена от това да преодолея повече килограми - с 50 кг от легпреса, абдуктор, аддуктор и т.н. Бутовете, с които се сдобих - бързо ме отрезвиха Smiling Imp

Аз правя маса бързо и качвам от въздуха - малко "отклонение" води до видими последствия Smile

# 393
Didi_Bidi , каза, че пиеш ензими. Може ли да споделиш какви, как и по-колко? Извинявай ако вече си писала за тях.

# 394
  • Варна
За ензимите в тази тема сме почнали да пишем от 19та страница.

# 395
Благодаря

# 396
Здравейте момичета,аз идвам с един въпрос,не знам дали е точно по темата. Реших да правя “отлепящия” антицелулитен масаж с мед и сода. И такa си спуках капилярите,че целите крака ми стана кошмарни. Имате ли идея дали ще се разнесе,надявам се да не си останат така.
Скрит текст:

# 397
Според мен ще се махне. Не ми прилича на спукани капиляри точно. Но не го прави повече това. Според мен пак, да не си разтеглиш и кожата.

# 398
Според мен ще се махне. Не ми прилича на спукани капиляри точно. Но не го прави повече това. Според мен пак, да не си разтеглиш и кожата.
О,да. Със сигурност не бих повторила.

# 399
  • в 1001-та нощ
Ползвай Хепароид Зентива локално.

# 400
Ползвай Хепароид Зентива локално.
Много ти благодаря,днес обиколих няколко аптеки,но го нямаше. Момчето в едната аптека ми даде Троксевазин гел,каза,че са сходни. Дано изчезнат.
Благодаря Ви от сърце момичета!

# 401
Добър ден!Някой правил ли си е Криолиполиза с Хашимото?

# 402
  • Варна
Онзи ден пред мен вървяха женски отбор по водна топка от Словения по бански. Млади момичета, спортистки - всичките до една с целулит Scream

# 403
  • в 1001-та нощ
Както много пъти сме коментирали - не е само до спорт Simple Smile

# 404
Онзи ден пред мен вървяха женски отбор по водна топка от Словения по бански. Млади момичета, спортистки - всичките до една с целулит Scream

Ама те са си якички мадами плувкините.
Според мен е до спорт, аз примерно не съм виждала гимнастичка с целулит.
Но волейболистки, хандбалистки, плувкини има с целулит.

Общи условия

Активация на акаунт