Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 885
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
Ralka Balka , за коликите не мога да ти дам съвет, защото и аз не мога да разбера имаме ли колики или нямаме.... newsm78
Досега ние сме ходили всяка седмица на консултация, защото се притесняват, че Гого не наддава достатачно и съм правила 2 пробни кърмения. Другата седмица пак ще ни мерят и май нещо споменаха и за ваксинация.

# 91
Здравейте! HugДари спинка и аз реших да се разпиша в теми4ката ни.Цяла нощ ми е била добри4ка.Аз ве4е с нощното кърмене действам легнала.Дори я оставям после в спалнята м/у нас.Така детето си кара на самообслужване Laughing,а мама спинка Blush.Абе- много е удобно.Е - малко ми се смиват представите за 4асовете на храненията,но..карай.Детенце си знае кога да се буди.Сега като никога е заспала.Ще видим до кога.В4ера цял ден се въртеше и мрънкаше и общо  й се събра окоо 2 часа сън ooooh!.Дори и навън не иска да заспи.Нещо й беше станало  Rolling EyesНадявам се днес да е пдобре с режима й.Не смея да се похваля,но коликите ни май отшумяват PraynigИли тя ги превъзмогва ве4е....Не знам - но важното е 4е е много по -спокойна и го няма този истери4ен рев и гър4ене.А може й противоколи4ните неща да действат най-накрая.Важното е резултата,а той ме устройва.Хйаде- спирам до тук.По -късно пак ще с еразпиша.ХУбав ден ви желая  bouquet

# 92
  • у дома
ето ни и нас в новата темичка  Party
10 дни нямахме компютър и вие сте изписали цяла тема, пък и новата почти преполовена   Mr. Green

нищо не съм прочела, по-късно ще прочета какво сте изписали в старата и тази темичка  Simple Smile
кърмата ми не й стига на Ния и я дохранвам.. дори от едната гърда ми намаля доста кърмата  Sad но какво да се прави, колкото мога ще я кърмя. иначе си наддаваме нормално, горе-долу имаме някакъв режим през 3 часа приблизително и нощно време се будим веднъж между 3.00 и 4.00ч Simple Smile правим си разходки в квартала сутрин и привечер  Simple Smile единственото нещо което ни мъчи са коликите Sad първоначално й давахме еспумизан - почти никакъв ефект, после минахме на САБ симплекс - имаше ефект, макар понякога да си има кризи, а сега й даваме Инфакол, но май няма голям ефект  newsm78 другата седмица ще станем на 1 месец, тогава сме на консултация. ще ни направяткартон, ще ни бият ваксина и каквото още трябва  Grinning онзи ден взех акта за раждане на Ния и подадох документи за еднократната помощ, оказа се, че социалните с в общината и с едно ходене свърших страхотна работа  Grinning паричките ще си ги вземем от пощата между 15 и 22 октомври  Mr. Green
мами, искам да ви попитам относно погачата, кога трябва да се направи - до 40-ия ден или може след 40-ия ден  newsm78 и какъв точно е обичая, защото знам някои неща, но не всичко   Crazy
засега това е от мен   Hug целувки от нас с Ния  Heart Eyes   

# 93
Здравейте и от нас!
Влизам само колкото да прочета как сте, но малката се разплаква и не мога да напиша нищо. Майка ми я изведе преди малко на разходка, таткото отиде на фитнес и аз сама, та реших да седна и да попиша. Нищо ново и различно при нас, хапваме, спинкаме и плачем. Но милата много плаче като я свие коремчето, до посиняване. Много ми е жално. Но Като я погушкам по-дълго време и се успокоява.
Момичета, не съм предполагала колко неописуемо може да е усещането към едно дете. Такава любов не се изпитва към друг човек. Сега разбирам какво означава израза "майчина любов" в пълния му смисъл.
Аз вчера ходих за акта за раждане, но тъй като имало срив в системата и нямало да работят до края на деня. Така се вбесих.  #Cussing out #2gunfire В четвъртък пак ще ходя, не можел мъжа ми да го вземе, нищо че носи моята лична карта и за всеки случай акта за граждански брак. Живеем в една държава - нямам думи.
За сега толкова от мен, като мога пак ще попиша.
Целувки за вас и малките дечковци. Хубав и спокоен ден!

# 94
И аз се замислям ве4е за пога4ата 4е съвсем наближи.Който знае  как се прави- нека да сподели.
Блу,при нас  документите за еднократната помощ се подават на друг адрес,разли4ен от този на общината и когато ходих за акта за раждане на Дария не можах да свърша и тази работа.а и не знам кога ще успея ooooh!е- все някога ще намеря време,но- няма да е скоро.Искам да попитам мамите,които са към район Триадица къде ходиха да порават трези диокументи?Че аз дори забравих да попитам за адреса на социалните ooooh!

# 95
velmar , акта за раждане се взима от община Триадица на "Алабин" до ирландския бар, а  социалните са в Иван Вазов до пазара. Аз се надявам утре да отида и да свърша тези неща и ще ти пиша подробно как и какво и къде.

# 96
Здравейте и от нас, започват ни и нас коликите, макар, че сме на две седмици, Цветан  цяла нощ се мъчи да заспи, но болката си е болка и на ръце не се успокоява за дълго, започнах чай Бебезан, ще видя как действа и после ще пробвам на Хип-студения чай, не искам да ги смесвам, за да видя кой помага повече. Внимавам и аз с храната и напитките, но газове и колики си има. Sad
 Обърквация моля те , когато имаш възможност ни включи и нас в списъка, данните ни са на трета страница от темата. Предварително благодаря!

# 97
  • София
Здравейте и от нас!Аз се включвам,а да си споделя болката.Две денонощия Ина плака непрекъснато,дори и на ръце,а признаци за колики няма.Направо се бях видяла в чудо.Не бяхме спали и двете изобщо.Вчера следобед я заведох на лекар и педиатърката каза,че има ускорена перисталтика и трябва да давам Саба преди всяко кърмене.Кой знае как ще се запече милото бебче WearyОсвен това като я натисна по ушичките тя така се разпищя,че ми скъса сърцето,та сега й слагам капки и й давам осцилококцинум.А най-странното е,че докторката каза,че не намира нищо патологично,т.е няма й нищо,ама изписа един куп неща newsm12Не можете да си представите колко ми е мъчно за горката душичка,каквато съм ревла не съм спряла да плача откакто се върнахме от доктор.Сега вече е спокойна и спинка цяла нощ,дано да й мине скоро newsm17
А ние погачата я направихме в неделята след изписването,защото свекърва ми е от Сандански и там така се правело,а и не исках да разкарвам жената два пъти до София.събрахме се само жени,ако някоя е  цикъл задължително трябва да каже на глас,за да не се изрине бебето.На масата се слагат сладки неща и задължително мед.Ако бебето е момченце не се предлага алкохол,за да не пие като порасне,ако е момиченце се предлага,за да не пие мъжа й CrazyНад главата на майката,която държи бебето се чупи погачата от неженена жена и в устата на майката се дава парченце от погачата,натопено в меда заедно с малко лук,за да има кърма.После върху питата се слага нова носна кърпа и всички пускат пари в нея,а пак неженена и висока жена я  връзва накръст нито много стегната,нито много хлабаво,за да не е стиснато или разпиляно бебето и качва кърпата на високо,за да стигне на високо в живота.После яжте,пийте и се забавлявайте.Това знам аз,дано да ви е от полза newsm47Сега ви пращаме целувки и отиваме да папкаме  love001

# 98
Здравейте на всички!
Абе момичета някой може ли да ми каже за тази еднократна помощ освен акта за раждане, двете лични карти на родителите какво друго трябва?Че аз нещо май се обърках. newsm78

# 99
Здравейте и от нас!  Laughing
Ние вчера бяхме на консултация. Не сме наддали нищо за една седмица. Оказа се че кърмата ми не стига и вече се дохранваме с АМ. Ще видим другата седмица дали сме качили нещо. Откакто го дохранвам бебето е много по спокойно и се вместваме в режима през 2,5 - 3 часа. Колики си имаме, въпреки че вече втора седмица давам Инфакол редовно. Понякога са много силни и детето като започне да плаче чак се захласва и аз настръхвам цялата.  Cry Иначе снощо спа спокойно, но кризата беше привечер. Пробвах номера със сешоара - ами доста се успокои детето, а да си призная честно не вярвах.  Embarassed
Най-после вчера успях да намеря време да отида на фризьор - вече съм с нов имидж и много доволна.  Party Имах чувството че не съм се постригвала и боядисвала от цяла вечност.
AndyB и аз Вигантола го давам сутрин на гладнос една лъжичка разреден с вода или мляко. Браво за килцата   Hug и да ми пишеш на ЛС как става номера, че аз след родилното не съм смъкнала нищо.  Embarassed
Целувки на всички!  Heart Eyes

# 100
здравейте, момичета!

Искам да питам няколко неща.

Включвате ли някаква печка за затопляне преди банята на беба?
И към мамите , които гледат сами бебите - как се справяте с прахосмукачката като няма никой при вас, пускате ли и ако - да , пречи ли на беба. Аз не смея да я пусна да не я събудя и чакам само когато някой познат дойде, тогава, но имам две котки и трябва да измисля начин да пускам по-често вече, че с тях е още по-трудно.

# 101
  • у нас
Опаааааа,пак подхванахме темата за килцата ooooh!.На мен ми остават 5,5кг за сваляне,но изглеждам така все едно са поне 10 Embarassed.Ами то така--преди първата бременност бях 49 след раждането пак успях да стана 49кг,но не изглеждах така като преди.Сега ми е за втори път,така че явно нещата стават все по-зле Sad,а и годините си казват думата.Еееееех как свалях когато бях на 25,не ги усещах даже как си отиват пустите килограми,а сега-мъъъкаааааа. #2gunfire

Аз не затоплям стаята,все още е топло,а за прахосмукачката,на Кари и действа супер приспиващо.Каката на времето също заспиваше,докато аз чистех с прахосмукачка.Явно монотонния звук им действа добре,макар че моята прахосмукачка е доста мощна и звучна.

# 102
Здравейте и то нас мамчета,

и аз нещо хич не намирам време за писане, мойта кукличка от вчера е станала много неспокойна, по цял ден не иска да спи и плаче много. И аз не мога да рабера защо, не се превива като да я боли коремчето, но каквото и да правя не иска да се успокои. И се чудя какво да правя вече newsm12.

Залепиха ни и пъпчето, надявам се да се прибере.

Сирен, и на нас в понеделник ни залепиха пъпчето с обяснението че трябвало да узрее пъпния пръстен newsm78 И от тогава детето стана супер неспокойно. Днеска гънката под лепенката беше пожълтяла и на едно место даже беше започнало да се зачервява. Та аз я заведох да махнат лепенката. И сега се чудя какво ще стане с нашето пъпче като не искам да слагаме повече лепенки. Ако знаеш точната идея на това упражнение с лепенката ще споделиш ли с мен, че нашата педиатъркане е много по обясненията smile3515, каквото и да я питам все ми казва че не ми било работа да знам и не се оачквало от мен да разбирам smile3516

# 103
Здравейте и от нас с Еличка!
Днес Ели от 6 ч е кисела като лимон храним се,после повръща а после пак реве от глад,аз я люлях,татито я носи,и не заспива и не заспива,вода пи,и не знам как но Иван я излъга за пръв път да си лапне биберона залъгалка,успокои се малко поспа 20 мин и после пак рев,хайде пак се хранихме и сега най сетне спи!Но не се знае до кога!Въобще тъкмо направихме 3 хранения през 3 часа и след следващото всичко пак се разваля,кърма има защото преяжда и повръща доста,но е неспокойна,а аз изцеждам минимум 70мл,след като я нахраня! ooooh! WhistlingНе знам вече побърквам се ,колкото и да опитвам да влезем в ритъм за да може поне на разходки да ходим и да се къпем нормално,все не става.А времето сега е топло,много ме е яд!

Какъв е този Вигантол? За какво се дава?

А и щях да ви питам вие взимате ли вит.Д?Едно време с Ники му давах сутрин на гладно,а сега не са ми дали newsm78

Относно килограмите,влязох в болницата 90кг,а сега съм 77,като забременях бях 69,аз съм висока 178см. и качвам равномерно така че много не си личат,ама доста работа ме чака,а годинките наистина си казват думата с Ники ги свалих за 3 месеца,ама едно е на 19г,друго сега на 28! Wink
Ами това е засега!
П.С  Понеже съм с постоянен адрес в Стара Загора,след като взех акта за раждане от общината в Красна Поляна(ние живеем в Младост 4)трябваше да ходя до Стара Загора, за да подам документите за еднократна помощ и то се разкарвах няколко пъти между общината и социялните,а сега ще ходя пак за да отида до кметството ни по район за да взема обратно оригинала на акта си,и да отида до Инвестиционна банка да си извадя дебитна карта нищо че имам 3 на три различни банки ,защото те работят само с тази ,за да ми преведът парите по нейна сметка,нищо че имам сметки в 4 банки!И ако даде Господ ще си вземем парите между 15ти и 23 септември!

Ето на това му се вика разкарване!Вашето си е направо разходка WinkУспокоихте ли се сега ,че винаги има и по зле! Mr. Green
Ами това е засега!Лек ден и спокойни бебчета ви пожелавам! Hug

# 104
Мама Марго,Вигантол е именно Витамин Д Peace
Хайде и аз да се опла4а.Тъкмо се похвалих 4е на Дари като 4е ли й отшумяват коликите ,и днес- наново със страшна сила SickДо обяд беше спокойна,но после..... ooooh!като се запо4на един рев,едно свиване......ужас.Преди малко я нахраних отново( на 2 часа) и сега ме е страх да не й натоваря допълнително стомах4ето Sad,но- не виждах изход.носене на ръце  и люлеене не помагаше,а тя не е спала от сутринта заради гадните колики.сега  хълца,милата CryДавам й 4ай на хип от копър и инфакол,но - явно без особен резултат.Ще взема да купя нещо друго.Кажете какво ThinkingСаб симплекс или Бейбинос Rolling EyesОт кое сте по-доволни?Нали саб-а запи4ал Rolling EyesПосъветвайте ме 4е се 4удя ве4е как да й помогна.Дори си мисля да пия и аз този гаден 4ай  с анасон и копър Sick,та дано 4рез кърмата го  приеме допълнително

Общи условия

Активация на акаунт