Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 912
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
karagiozovam интересно, че след като ни залепиха пъпчето и ние станахме много неспокойни, но аз го отдавам на започващи се колики. Под пъпчето има голяма гънка, която стои много неестествено, тъй като кожата е събрана от лепенката, казаха ми да не бутам лепенката и да се къпем спокойно, като ще я сменим при нужда на консултацията, след две седмици. Незнам дали ще издържи до тогава, защото още вчера беше почнало да се разлепя едното крайче, иначе друга информация не са ми давали. Thinking

# 106
velmar много благодаря ,а на вас от кога ви казаха да давате вит.Д?

# 107
Привет и от мен  Hug

Kristianna, нищо не включвам за затопляне, още ми се вижда топличко.

velmar, ние пробвахме всичките капки, започнахме със Саб-а, като че ли нямаше ефект. След това Бейбинос, от който Али плачеше като и го давам. Единят път реших да го пробвам и направо на мен ми идеше да литна до небесата от отврат  Sick направо е ужасен на вкус, а какво да кажат горките бебенца  Confused Сега давам Еспумизан (същият на вкус е като Саб-а), като че ли има слабичък ефект, успокоява я. Давам и го на всяко хранене.

MamaMargo, чета поста ти на глас на мъжо и той вика :В твоя пост ако смениш името Иван с Александър и все едно ти си го писала  Mr. Green Същата работа е и при нас.
За витамин Д на нас ни го изписаха Али като направи 1 месец.

Уф за кела не ми се говори   Cry  Аз по мой сметки качих 24, а сега имам още 10 да свалям  #2gunfire а не мърдам...Искам да съм си пак слабаааа  #Cussing out

Ще ставам, че да се стягам за разходка, после като се върна ще пиша пак ако имам време.
Цункииии  Heart Eyes

# 108
На нас ни изписаха Вигантола от 20 -ия ден.Само 4е аз го забравям най -редовно EmbarassedА когато се сетя да й го дам- това става ве4ер.Чета 4е пове4ето го давате сутрин newsm78Има ли някакво зна4ение кога ще се рпиема?
ВалСтеф -ти ме от4ая  Cryаз си мислех бейбинос да взема.Май за него 4ета пове4е положителни отзиви.Ама щом казваш 4е е толкова гаден....... TiredНе знам дали ще го иска ДАри.В на4алото с голяма охота приемаше Инфакола9 нали е с вкус а портокал и е приятен).После го свърших и й давах еспумизан( бананов- хареса й Peace).И сега като върнах пак инфакола малко му се мръщи.Представям си какво ще е с този бейбинос Sick Но пък от друга страна пие с кеф гадния 4ай ,така 4е- вкус разли4ен Crazy
Относно килограмите- аз ка4их  около 13.С раждането съм свалила 6,скоро не съм се мерила,но - не мисля да драматизирам.Дори искам да ми остане някое и друго килце 4е бях  болнаво слаба ooooh!

# 109
 newsm38 cheers smile3510 cook
Ние днес ставаме на един месец момичета и искам да ви почерпя виртуално.Бързо мина този месец или поне на мен така ми се стори.Вече искам по бързо да стават малко по големички........поне главичката да почнат да си държат и да поотминат тези гадни колики,макар че да чукна на дърво при нас не е чак толкова гадно по ложението.
Честито на всички други мами чийто бебоци днес стват на един месец или пък им правят пита за 40 дена.
Ние днес ходихме да питаме дядо поп какво да носим в църквата за този ритуал и ни казаха пита и сладки
Това е засега от нас
Цунки от нас за всички вас Heart Eyes

# 110
vesi77 , ЧЕСТИТА ВИ МЕСЕЧИНКА!

emelle , честита промяна на имиджа...  Hug Явно и ние започваме коликите, защото изведнъж започва да плаче много силно и също така внезапно спира... newsm78 При една от кризите и аз пробвах със сешоар и наистина действа, но пък май прегрях бебока... ooooh!

А днес малкият Гого се държа много мъжки -- с таткото отидохме до Практикер и много се забавихме, а той се събудил и мълчаливо изчакал мама да се върне и да го нахрани. Heart Eyes

Lorexa , и при мен са толкова излишните килца, но още нищо не ми става, а и ханшът ми е мнооогоо широк... Sick

# 111
  • София
Здравейте, мами!   bouquet Честито на всички, които са вече на месец!  Heart Eyes
Включвам се за малко, че Ивчо скоро ще иска да папка.
По повод на капките - Саб са с вкус на малини, Еспумизан на мен ми прилича на дюли, а Бейбинос са наистина гадни - на билки, но пък действат най-много при нас. Първия момент, докато ги преглътне е мъчителен - явно не му харесва на вкус и надава вой, но после се успокоява веднага. Е, дават се към 30 мин. преди ядене и пак мрънка, докато не се получи папото. Да чукна на дърво - тези два дни беше кротък, но преди това - неистов рев! Направо ми се къса сърцето, а като се успокои той - почвам аз  Embarassed  Лудница!  Crazy
АндиВ, къде се слагаш ти - ханша ти хич не е широк, не лъжи!  Naughty  Wink Беше една от най-фините мами! Моите кила бяха 17 отгоре, свалих 8 още след раждането, после още 2 и сега няма мърдане. Не че правя нещо по въпроса... Blush
За вигантола - на нас педито каза да не даваме.  newsm78 Била се затворила фонтанелата, което е странно - на мои приятелки бебетата са на по два - три месеца и още не са им затворени. На вас какво ви казват?
За погачата и аз не знам какъв е реда, освен че ходят само жени. Може ли да се прави в събота или задължително е в неделя? И това преди или след 40 дни също ми е мъгливо.
Хайде, стига толкова! До писане! Леки колики и спокойни нощи!  Peace  bouquet

# 112
  • Sofia
Честито на порасналите бебоци!

: Явно и ние започваме коликите, защото изведнъж започва да плаче много силно и също така внезапно спира... newsm78 При една от кризите и аз пробвах със сешоар и наистина действа, но пък май прегрях бебока... ooooh!

Това със сешоара съм го изпуснала, какво и как се прави? Иначе чакам да падне пъпчето, че да изкъпя Димана като хората. Днес след хранене не можа да заспи и се разрева. пробвах да и  дам още кърма и то от шише, хапна много малко и пак не можа да заспи. Може и да са колики, но ще изчакам да видя как ще се чувства през нощта и утре и ако продължи така ще почна Инфакол-а. Доколкото знам той действа чак след няколко дни и затова бая се чудя дали да не го почна от сега, но пък от друга страна ми се струва, че ни е рано за коликите. Ох, то нито така, нито иначе.
 След малко ще  започнем да се подготвяме за вечерния тоалет, така че чао от нас!
Да спинкат спокойно през цялата нощ всички бебоци!

# 113
  • София
ЧЕСТИТО НА ВЕЧЕ ГОЛЯМОТО СЛЪНЧИЦЕ НА ВЕСИ77!!![/size][/color]
Аз лично съм доволна от Саба.Успокоява се като й го дам,а и определено й харесва на вкус,започва едно облизване и смеене след като й го дам Laughing.Вигантола го давам сутрин и знам,че трябва да е сутрин,ама педито не ми обясни защо newsm78.Каза сутрин и на гладно.Аз за килцата не мога да се оплача.Забременях 47кг,влезнах да раждам 57кг и излезнах 50кг.Сега сигурно не съм сваляла повече,ама аз и не държа,че и аз като Велмар изглеждах на моменти грозно слаба.Сега само ханша ми е по-широк,но определено не ми е проблем и не страдам Whistling.
Ние утре отиваме да ни четат молитва в църквата,защото ставаме на 40 дни и после ще ви разкажа какво точно се прави.Попът каза,че след чистата молитва бебето трябвало да се занесе в чужда къща,в която има здарве,щастие и пари и да спинка малко там.Добре,че до църквата,в която ще ходим живеят точно такива наши приятели
LaughingМного спокойна нощ на всички ви пожелаваме и много целувки Heart Eyes

# 114
Забелязах, че вече сме в списъка и много благодаря, ние сме по-малки, но ще черпим от вашия опит!  bouquet Колко време продължават коликите, знам че е доста индивидуално, но все пак? Thinking

# 115
ЕЛИОНА, аз сешоара го ползвам, когато бебчо има наистина силни колики. Пусна ли го и той веднага се унася  Laughing. Държа го на височко, но насочен към коремчето. Понякога като се разплаче си слагам ръката пак там и болката след малко му минава.
На нас ни изписаха Диавит (вит.Д)  и ни казаха да го пием от 20-я ден.
За пъпчето - нашето падна седмица след раждането. Педито ни беше казала още като излязохме от болницата да не слагаме никакви лепенки и да не го пазим от водата. Само след къпане го подсушавахме с спиртче.
Ние от 2-та седмица сме по разходки и ми се случва доста често да кърмя навън  Embarassed
От опит да ви кажа за капките за колики. Ние сме на Еспумизан, но ги ползваме с чалъм  newsm47 - когато много плачка капвам някоя и друга капка върху бибата и той си я лапва и веднага се успокоява  Laughing
Целувки на прекрасните бебоци!!

# 116
ВЕСИ77 4ЕСТИТ ПАРВИ МЕСЕЦ  bouquet.нИЕ В4ЕРА СИ ИЗКАРАЬМЕ СТРАХОТНО Wink,БЕБО СЕ ДАРЖА ГЕРОИСКИ.дНЕСКА БЯХМЕ НА ПЕДИАТАР НАТДАЛИ СЕ 1400 И СМЕ ПОРАСНАЛИ САС 7СМ.зА МОИТЕ КИЛА НЕ МИ СЕ ГОВОРИ Sick,ИМАМ О6ТЕ КАМ 10 КИЛА ДА СВАЛЯМ ,НО МАИ СИ СТОЯТ ВАПРЕКИ 4Е НЕ СПИРАМ #Cussing out НА ЕДНО МЯСТО.цЕЛУВКИ И ЛЕКА НО6Т  bouquetА ТЕЗИ ЛЕПЕНКИ ХИ4 НЕ САМ ДОВОЛНА МОЯ СЕ ИЗПРИ6ТИ,МАИКА МИ БЕ6Е ДОНЕСЛА ОТ БГ СТАНА НА МАЛКИ 4ЕРВЕНИ ПАП4ИЦИ.

# 117
vesi77 ЧЕСТИТА ВИ МЕСЕЧИНКА!  Hug
val_stef и Lorexa сега да ви кажа за снимките - като ги видях си помислих че са Али (Алиса) и Кари на Lorexa.  Joy  Joy  Joy И чак после като видях подписа "загрях", че това са Али на Валка и Кари на Лорекса.  Embarassed Ама наистина много си приличат! Съмнителна е работата на мъжете ви.  Mr. Green
Eliona аз сешоара само го пускам да бръмчи в стаята и пак има ефект. Ами и аз съм пропуснала, че трябва да се затопля коремчето. Утре ще пробвам така.
tedi79 а ти като пипнеш не усещаш ли фонтанелата, аз я усещам и много се притеснявам да не стане нещо.
Дано тази нощ Толга да спи спокойно, защото много се измъчи след обяд. Аз се мъча да му давам чая на Хип ю, но той упорито отказва нещо различно от кърма и АМ. Незнам да го мъча ли или не.
Ааа, и да ви питам - с какво мажете бебетата? Аз все още мажа с преварен зехтин (по препоръка на педито) и се чудя кога да мина на козметика.
Лека нощ!  Heart Eyes

# 118
Здравейте мами,
Дари тъкмо заспа и аз сядам да чета и пиша Simple Smile
като стана дума за килца и ... ми иде да ревна. Аз забременях 47 влезнах да раждам 71 сега съм 59. Остават ми най- малко 10 да сваля, ама как? Уж не се спирам по цял ден , но килцата не мърдат. Чудя се от кога мога да тръгна на фитнес и колко натоварване мога да си позволя? Някой да ходи на фитнес???
Мен пъпчето доста ме притеснява. Вече сме на две седмици , а още не ни е паднало Cry, освен това прокърви веднъж...В болницата ни казаха , че може да я къпем спокойно само да не я киснем във водата. Ми ние не я киснем, ама... Мисля че прокърви от щипката, ужасно голяма е и Дари докато рита я закача. Освен това в нито една апттека в София (обиколих доста, наистина) не намерих пудра "Топоцин" или "Немибацин" та пудрих пъпчето с някав заместител. После една аптекарка казала на свеки да пръскаме с Бивацин и сега сме с него, дай Боже да има ефект.
Относно козметиката.. много странно. Аз бях купила олио на Chicco и интензивен крем против подсичане, пак на Chicco, но Дари се подсече. Една позната ми даде преварена с мляко и аромати мас и да видите: кожата на Чавдара бяла и мека като коприна. А се бях зарекла никога да не си мажа бебето с подобни "бабинизми".

Това е от нас за сега, ще лягам , да подремна малко до нощното хранене. Целувки

# 119
Здравейте мами!
Днес Еличка става на 1 месец![/size]ura beer2
 newsm38 newsm67Кога мина 1 месец!?
Мина като сън!
От опит знам че така ще минат и следващите месеци и години,затова се опитвам за я запомня и да и се радвам всеки ден такава каквато е сега,малко сладко бебче,преди да е започнала да ме отсвирва по телефона като бате Ники Wink
Моите деца са всичко за което съм мечтала,толкова ги обичам,а Ели е поредния подарък от Господ за който благодаря всеки ден!Независимо че всеки ден е една малка битка,бих я водила докато съм жива,защото за мен няма по голяма награда от това да виждам как един нов човек израства в ръцете ми!

Извинете ме явно и моите хормони бушуват още!
Честито и на всички мами с месечинки и с бебоци на 40 дни!Да са ви живи и  здрави!
Ние на 40 тиа ден мислим да я кръстим също,но не знам дали ще успеем да се организираме ooooh!

Колкото до мазането мажем се с олиото на Джонсън от самото начало,ползвам техните продукти и за банята,шампоанче и сапун.Много съм доволна!За дупето сме с Бочко,също много добре ни действа!
АндиБ изглеждаше още бременна много елегантна,не се побърквай! Hug
Обърквация,нашия пъп падна около17-18 ден няма страшно,като капеш спирт и пръскаш редовно скоро ще се оправите!Търпение само трябва,неприятен момент и аз се бях притеснила много но сега сме ок!

Аз мисля в събота като ходим да ни бият ваксината да питам защо на нас не ни дават вит.Д! newsm78
Малко съм притеснена обаче,защото от вчера е леко хремава и не знам дали не е опасно сега да я ваксинират newsm78.Сутринта след хранене плачеше и не можеше да заспи и тогава усетих че нослето и доста хърка.Аз и капнах физиологичен разтвор и после изчистих нослето с клечки с ограничител и сега спи спокойно,но се тревожа да не изстинала.
Аз все гледам добре да я обличам но вчера към 18ч излязохме на разходка,подухваше вятър а тя беше без шапка и май се поохлади повече!
Ох оплаках се,пожелавам лек ден на всички и целувки на дечицата!До писане! 

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 11:01 от MamaMargo

Общи условия

Активация на акаунт