Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 814
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Тази година 8 клас в ПЧМГ са 2 паралелки. С това преместване на Питагор според мен планират по 2 паралелки в гимназията оттук нататък.

# 451
Ако правилно схванах от собственичката на Питагор/ПЧМГ новата сграда ще е до депото на трамваите на бул. Никола Мушанов..... Там се сещам, че има ПГ по битова иииии незнам си каква техника... За друго не се сещам в близост до депото. Но това го чух докато обясняваше на моя позната 😃

# 452
Питагор са вдигнали таксата с 700е за 21/22? Че нали пролетта я вдигнаха за 20/21 пак с толкова. Чакаме включване и от другите, че да не се минат горките...
Много съм разочарована от алчността на собствениците на повечето частни училища.
То бива, бива , ама в сегашната обстановка, когато всички бизнеси имат спад, а някои са и на загуба, да вдигаш такси пак, и пак,  и пак , граничи с наглост.

# 453
  • София
ПЧМГ до скоро не бяха ли с едни от ниските такси? Поне моето впечатление бе такова, Питагор не мога да коментирам, но и към днешна дата ПЧМГ ми се струват с разумна такса (дори с увеличенията) , сравнявайки нивото на останалите - резултати и цена.

# 454
Не забравяйте, че ПЧМГ е полудневно. А останалите са целодневни все пак.
И не забравяйте, че обявиха ново увеличение на учителските заплати.
Иначе да, и за мен увеличението не е приятно.

# 455
  • София
Fency, реално не се ли получава почти целодневно? Нещо ми се върти, че се получаваше до към 3 ч. средно всеки ден, поне за "малките" (5-7клас)
Някакви отзиви за "големите" - 8-12 клас?

# 456
  • София
До към 15 ч. май става с допълнителните занимания, които са избираеми. Като гледам разписанието, повече дни свършват към 13:30 часовете. Нямат и включена храна, ако не се лъжа.

# 457
  • в страната на чудесата
ПЧМГ започва в 7.45 и завършва в 13.35. Само един ден завършва в 14.25. Няма включена храна.
Учителските заплати са увеличени, разходите също са покачени.
Аз като цяло очаквам много трудни няколко години ...

# 458
  • В офиса
Как 7:45? Т.е. защо толкова рано? При положение, че в училището няма смени, защо? Заради единия обяд ли?

# 459
  • в страната на чудесата
Как 7:45? Т.е. защо толкова рано? При положение, че в училището няма смени, защо? Заради единия обяд ли?
Това е тази година - за да разминат влизането с Питагор. ПЧМГ влизат през двора и през главния вход и след това влизат Питагор.
Раничко ми е. МИналата година бяха от осем.

# 460
С тези немалки увеличения, дори и 'само' един път в годината, ще изгонят родителите на бъдещи ПУК-чета, които са наемни работници. Годишно увеличение от 10+% на заплата не се случва често, пък камо ли всяка година. А тази, работодателите ще имат и лесно ковид 'оправдание' за 0% повишение (ако пожелаят). Явно таргет клиентите на частните училища са други.

Иначе те не са длъжни да се 'оправдават' пред никой за таксите си. Който иска да си играе с тях, ще се съобразява с условията им (актуални и незнайни бъдещи). И на мен не ми харесва това, ама ето вече се чудя какво да правя - дали да си преизчислявам планирания бюджет или да отварям джобс.бг.

# 461
Да, малко е тъжно. Тамън частните училища бяха започнали да привличат някаква средна класа и сега комбинацията от високите такси и кризата, която ни чака, пак ще върнат ситуацията с години назад. Особено за хората с повече от едно дете в един момент ще се окаже прекалено скъпо да плащат.

За мен е лоша новина това увеличение в Питагор. Има вероятност и останалите да ги последват. Смятам за нормално увеличение от около 200 евро годишно, триста на горната граница. 700 е ужасно много.

# 462
  • в страната на чудесата
Не следя Питагор, но Пчмг беше със символично покачване. Училището предлага стипендии на немалко деца и ги запази. Отливът няма да е оттам. Да му мислят британика, азбуки, ЕСПА, СГ

# 463
Нямам преки впечатления от Питагор, но увеличение в такава стъпка и високата такса биха ме отказали от кандидастване там за начално образование. Доколкото разбирам увеличението е около или над 10% (вкл. храна и транспорт) и задминава таксите на някои средни частни училища. Жалко е, че достъп до качествено частно образование ще имат все по-малко хора,но и самото училище лимитира подбора си до заможните родители. Особено ако продължи с такива темпове да вдига таксите.

# 464
  • в страната на чудесата
Нямам преки впечатления от Питагор, но увеличение в такава стъпка и високата такса биха ме отказали от кандидастване там за начално образование. Доколкото разбирам увеличението е около или над 10% (вкл. храна и транспорт) и задминава таксите на някои средни частни училища. Жалко е, че достъп до качествено частно образование ще имат все по-малко хора,но и самото училище лимитира подбора си до заможните родители. Особено ако продължи с такива темпове да вдига таксите.
Жалко е наистина. Но в крайна сметка училището е доста добро, в светата троица неизменно в последните години, таксата не е по-висока от други претенциозни училища без подобни успехи.
Както съм коментирала и преди, ако 50 евро месечно ще откажат някого от частно училище, то изначално това семейство не може да си позволи ЧУ.
Но бихте ли ми казали за кои училища става дума като сравнение, кои някои частни средни?

Общи условия

Активация на акаунт