Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 741
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Niko, по мое време и СМГ не беше в топ 3 Simple Smile, беше резервната скамейка за националните отбори.
Така че този въпрос е малко времево-обвързан Simple Smile Simple Smile
73-то беше спасението за неприетите в немската и френската.
Испанската беше нещо като профил география в НПМГ (за който знае какво имам предвид)
ТУЕС нямаше, а в 35-то учеха онези от Лозенец, които не можеха да влязат другаде. Но все пак беше със сносна репутация, в никой случай не елитно. Даже седма гимназия беше с по-добра репутация.
От списъка остана 22, което и тогава си беше съвсемприлично училище

пууу колко съм остаряла...
СМГ винаги е било добро училище. Без значение дали е на 1-во или на 4-то място. 22-ро също винаги е било добро. Немската и английската си бяха топ. Въобще в общи линии повечето училища, които сега присъстват в топ 10 са били добри и преди.

# 631
Руски паметник е гадно щото има много коли, Бояна е кофти щото е много далече, Слатина е смотано щото делят със ЖП то.   Във Витоша е кофти щото няма паркоместа и едвам се влиза в улицата. На кръстовището с Борис III e безумна смрад. А пък за Околовръстното да не говорим. Обаче пък всички ДУ са все в готини квартали в които ние живеем.

Точно!😀 Тезата на Попея😀

И все пак, има нещо вярно в нея де😄

За останалото не мога да участвам в спора ви, щото не съм учил в София и не знам кои навремето са били по-по- най. Но езиковите и математическите във всеки град бяха топ, като езиковите бяха почти навсякъде само английски. Във Варна обаче имаше, то и сега май има, и немска, и френска. Но най-топ си беше английската, което е най-нормално, в София е някаква аномалия, че най-топ е немската, щото редица много успешни хора, които са я завършили, прекрасно реализирани, са ми казвали, че основно ползват в кариерата си английски и дори комуникацията им с немци протича предимно на английски.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 16:42 от Татко Мецан

# 632
Повечето ДУ все пак са строени спрямо градоустройствен план, нормално е да са с достъпни логистично.

# 633
  • Отвъд алеята зад шкафа
Така е. ЧУ, заради които бих направила компромис с локацията, са точно 3.

# 634
Кои, Гадамер?

# 635
  • Отвъд алеята зад шкафа
СС, Питагор/ПЧМГ и АК.

# 636
Не знам, кое е най-великото постижение на директорката, но е факт, че редовно 35-то е в топ 10. Ето класация за 2019:
По кой бал е класацията?
По най-високият или по най-ниският?

И пак това безумно НВО Sad

Редактирам се!
Минималният бал в 35то на 1 класиране е    427 /това е немската паралелка/ с  такъв бал са 119 , 134, НТБГ, и 37 /или нещо такова/ и Хенри Форд.
Справка има в сайта на Данибон.
Ясно си пише с удебелен текст. Прочети пак с разбиране. Това са фактите. П.П. Ето тук се виждат резултатите на всичките:
Аз много добре съм го прочела.
Въпроса е ТИ да помислиш. С максимален бал може да е едно дете в даденото училище и това го класира на 5, 10 то или 15 то място.
Демагогствай и увъртай. Това си е твой проблем. Ти кое от училищата влизащи в топ 10 завърши? П.П. Любопитно ми е също така кое от основните училища влизащи в топ 10 завърши. Основното училище също е изключително важно.
Нито дамгосвам, нито увъртам. Мога да чета статистика и следя училища които ни интересуват с години.
Ами моето най-топ училище влиза в твоя топ списък и към днешна дата. Но детето в него не бих записала....поне в момента.

# 637
Не разбрах в кое основно си учила? И ако не е тайна коя е гимназията, в която си учила и не би записала детето си. Аз от моите училища и среда съм много доволен. Дадоха ми страхотен старт в живота.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 18:29 от Анонимен

# 638
  • София
Аз лично имам някои резерви към 35-то, но като се говори какво е или не е направила вече  БИВШАТА му директорка, е редно да се упомене, че е направила нещо ценно, което  частните гимназии с немски, въпреки  наличието на значително по-голям финансов ресурс, не правят. Привлякла е нейтив. В 35-то децата с немски от 10 клас нагоре имат  немалко часове с носител на езика, което си е позитив отвсякъде. Допринася за преодоляване на бариерата при устна комункация и  подпомага подготовката за  всякаквите сертификатни изпити в края на гимназиален курс. Ни  в ЕК има такъв учител, ни във Веда.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 19:06 от пенсионирана русалка

# 639
Нико, стига с тоя старт в живота, бе, става смешно. Тук не си мерим нещата от живота.

# 640
  • в страната на чудесата
Аз вече забравих какъв ми беше старта Simple Smile
сега гледам да обезпеча финала Simple Smile
за който мисля, че гимназията ми няма участие. Основното още по-малко.

# 641
Май повечето в тази тема жертват сериозни финанси за да може децата им да учат в добро основно училище и надали им е все едно дали след това ще се реализират добре.  П.П. Лейка след като училището няма значение за реализацията в живота защо хабиш усилия и финанси детето ти да учи в хубаво училище? П.П.2 Ще се радвам някой завършил основно училище от топ 10 да сподели дали е доволен от живота си. Сигурен съм, че за разлика от лейка още на 30 ще е обезпечил финала си.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 20:47 от Анонимен

# 642
  • в страната на чудесата
Е чак пък да "жертват" Simple Smile
и да плащаш и да не плащаш пак не ти е все едно как ще живее отрочето...

# 643
Нико пак го изби на грандомания, “повечето жертвали сериозни финанси”, живи да ги ожалиш. Той щото не, нали се сещаш, както казва една близка бенефициентка на сериозни финанси.

# 644
Нико пак го изби на грандомания, “повечето жертвали сериозни финанси”, живи да ги ожалиш. Той щото не, нали се сещаш, както казва една близка бенефициентка на сериозни финанси.
Аз жертвам, защото съм сигурен от ползите на доброто основно училище.

Общи условия

Активация на акаунт