Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+

• 48 759
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря  naomi79 Simple Smile

# 121
  • София
С такова късо лято, радвам му се на максимум. Затова ми е и една идея по-фриволно откъм дрехи.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 14:29 от Harpalike

# 122
  • Пловдив
И аз при порасналите момичета. На 44 години съм със син абитуриент и вече студент. Харесвам се повече сега отколкото на 20. Тогава не носех къси дънкови панталони, но сега не ми пречи. Дори си купих два чифта.Татуирах се и на въпроса как ще го гледаш това цял живот, отговарям просто не е вече цял, а половин. Дори в офиса си позволявам да съм облечена спортно-елегантно, често само спортно..кога ли ще ме нахокат. Харесвам рокли, потници, дънки, панталони тип" цигара" и всичко, което не се глади по-възможност. Спрях да тренирам, но ще се наложи отново. От години се гримирам с очна линия, спирала и фон дьо тен. Не мога без очна линия..

# 123
"Стил" означава начин на обличане, според мен.
За мен е малко по-сложно от простите дрехи - амалгама от начин на обличане, начин на гримиране, прическа и дори поведение и език на тялото, ако щеш - посланието, което всички тези елементи отправят към обкръжаващите ни. Понякога елементите взаимно си противоречат и оставят околните с доста смесени и/или объркани чувства Wink

Re: прошарената коса. Почнах да побелявам на 33, на 45 съм 40-50% бяла. Боядисвам корени на 2 до 3 седмици, защото освен всичко и расте бързо. Има жени, на които им отива и сива (прошарена или не) и бяла коса, но аз не съм от тях - цялата посивявам буквално, променя ме драстично (дори 1 см корени ме променят), а за капак и не се харесвам с по-светла коса...

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 17:59 от Agent Provocateur

# 124
"Стил" означава начин на обличане, според мен.
За мен е малко по-сложно от простите дрехи - амалгама от начин на обличане начин на гримиране, прическа и дори поведение и език на тялото, ако щеш - посланието, което всички тези елементи отправят към обкръжаващите ни.

О, да, разбира се. И механизмите зад избора над гардероба са плод и отражение на личната ни философия за живота.
Всичко е свързано.

Но лаконичността понякога върши работа, особено във форум.
И тя е плод на личен избор. 🙂

# 125
Дез, забележката ти за стила беше под мой пост и т.к. според мен се разминавахме в тълкуванието реших да поясня какво аз разбирам под "стил".

Аз не съм лаконична и никога няма да бъда, но пък съм си взела лаконичен мъж да ме балансира Grinning

PS В този ред на мисли, когато сложа рокля, чийто стил се различава драматично от моя собствен се чувствам некомфортно и определено не мисля, че околните изведнъж почват да ме виждат като "романтична и женствена" да речем.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 17:29 от Agent Provocateur

# 126
Хората ни възприемат през собствените си филтри, ние нямаме контрол върху това.

А коментарът ми за стила беше към друг пост, може би е трябвало да цитирам.
Извинявам се за объркването. 🌺
Ето, свободен размисъл върху репликата на Луна е. (Един пост преди Агентския.)
....Ще се радвам на снимков материал за онагледяване на кой с какво съдържание пълни думичката "стил", какъвто и да е.

В този ред на мисли, за мен (не че ме е питал някой, но да си кажа😂), стил е начин на обличане (който, на свой ред е продиктуван от нашия личен избор, зад който има ред комплексни механизми).

За мен, стилът не е норма, защото е повлиян от личната ни индивидуалност.

И пак, размишлявам си на глас, не критикувам никого.

Ако аз се чувствам романтично облечена а другите не ме възприемат така, е изцяло без значение. Щом съм чиста и изрядна, може и за консервативна винтидж баба да ме сметнат, но прилично облечена такава.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 18:28 от Dez

# 127
Здравейте, аз съм на 40 г.,  но в последно време имам чувството, че ставам все по-шантава, което се отразява и на стила ми. Чудя се дали това не е някаква криза на средната възраст. И само за мое оправдание, виждам същата тенденция и при мои познати на сходна или дори по-напреднала възраст.
И така, да уточня - имам хиалурон в устнит, сложих малко ботокс /да предотвратя бръчките около очите/, направих си татуировка, имам перманентен грим, редовно ходя на маникюр и фризьор. Иначе стилът ми на обличане е спортно-елегантен. Обикновено тесни дънки, обувки на мин. 10 см. ток, секси  блузи, потници, понякога /според сезона/, съчетани със сако или кожено яке.
Много държа на качестените и маркови обувки и чанти, даряват жените с неповторима класа 😄
Чисто физически се чувствам по-добре отколкото на 20 г. Спортувам мин. 3 пъти седмично и мога да кажа, че с тялото, което поддържам мога да сложа доста от 20-годишните девойки в джоба си.
Всъщност, като се замисля, не е чак толкова зле да си на 40 г.

# 128
А така куку и Пипи 😜много ме радват такива постове ,няма да се даваме и аз се замислям за хиалурон ,ама това е проект за близките години ,леля ми си сложи и много добре и се отрази на лицето!

# 129
Сегашните 40 са това което на времето са били 30, така че не е никаква криза. В днешно време 40 годишните са още млади и не виждам защо да не изглеждат и да не се чувстват добре. Мисля, че осезаемата промяна идва след 47-48.

# 130
Аз лично нямам проблем и старите да изглеждат и да се чувстват добре, дори се надявам и при мен да е така Grinning Очаквам моите деца и внуци да раждат на 50+ и да са активни до 100 год.

"For most of human history, the average lifespan was considerably less than 50 years. It began to rise markedly in the 19th century, hitting 49 in the United States in 1900, and then took off in the 20th century.

Today, the average baby born in this country will live to 78. The average 35 year old will live to about 80. And the average 65 year old will live past 83."
https://www.nytimes.com/2006/09/27/business/27leonhardt_sidebar. … %2020th%20century.

"През по-голямата част от човешката история средната продължителност на човешкия живот е била значително по-къса от 50 години. Тя започва да се покачва значително през 19 век, като през 1900 г. удря 49 в Съединените щати, а след това драматично се повишава през 20 век

Днес средното бебе, родено в тази страна, ще доживее до 78. Средностатистическите 35-годишни ще живеят до около 80. А средностатистическите 65-годишни ще живеят до 83“.
https://www.cdc.gov/nchs/data/nvsr/nvsr54/nvsr54_14.pdf

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 21:07 от Agent Provocateur

# 131
Обаче "средна продължителност" не значи нищо. "Средната" е била ниска заради голямата бебешка и детска смъртност, войни, епидемии и т.н., поради които малко хора са достигали етапа, наричан днес средна възраст.

Иначе преживелите тези събития са си добутвали до около 70, сега е скочила някъде с десетина години продължителността в развитите страни с добра медицина, в България сме си около 70-те (най-ниската в ЕС), особено при мъжете.

# 132
Обаче "средна продължителност" не значи нищо.

Така е, затова си допълних цитата!

И потърсих официалното инфо за БГ:
https://www.nsi.bg/bg/content/3016/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B … D0%BE%D1%81%D1%82

https://www.nsi.bg/bg/content/3024/%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B … D0%BF%D0%BE%D0%BB

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 20:52 от Agent Provocateur

# 133
Да не съм пак контра, ама тия статистики за продължителността на живота са много подвеждащи, щото в кюпа влиза детската смъртност, а тя е била доста висока, а пък баба ми е родила баща ми на 43г преди близо 70 години та и едно време са забременявали и раждали по-възрастни жени. Пък тия приказки новото 30 е 40 и новото 30 е 20 или както там е лафа са ми били винаги смешни. Май-май всяко поколение смята тъй Simple Smile

И друго, аз лично очаквам продължителността на живота да започнеда спада заради епидемиите от хронични заболявания, които са страшни направо.

# 134
Обаче "средна продължителност" не значи нищо. "Средната" е била ниска заради голямата бебешка и детска смъртност, войни, епидемии и т.н., поради които малко хора са достигали етапа, наричан днес средна възраст.

Иначе преживелите тези събития са си добутвали до около 70, сега е скочила някъде с десетина години продължителността в развитите страни с добра медицина, в България сме си около 70-те (най-ниската в ЕС), особено при мъжете.
Без значение е, тогавашните 40 годишни са били утрепани от живота, докато сегашните цъфтят.

Общи условия

Активация на акаунт