Астрология - 18 тема

• 37 604
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Значи ако съм на 30 години, гледам в моята карта кой ми е управителя на 7-ми дом, за да открия профекционният ми управител, нали така? Ох, ако е така и при мен се пада Меркурий..... Confused

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 07:11 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 196
Ако си на 30, то значи че годишен профекционен управител, ти е управителят на седми дом.

# 197
Здравейте отново на всички. Аз вече имам дата за раждане и тя е 27.10.20. Естествено, транзотитите и тогава са бом бок, но аз нямам думата, лекарите решават.
Тези дни, понеже лежа в болница се замислих и не знам дали може да е вярно това, което си мисля. Моля, някой да се изкаже по въпроса. Както ви казах в наталната си карта имам Юпитер управител на 5 дом в 6 натален в опозиция с Плутон в 12 натален. При мен абсолютно всичко свързано с това да имам дете е свързано и с болнични процедури, ин витро, след него премахване на полип, който пречеше на имплантацията, съответно пак престои в болница. Тази година забременях и вече 7 пъти лежа в болница заради бременността. Също така най-големият страх в живота ми винаги е бил от смъртта, а другият голям страх беше, че аз никога няма да имам деца. Бях се изолирала от всичките си приятелки, които забрменяваха през последите 4 години, за да не страдам, че те са бременни, а аз съм пълна с проблеми и не мога да забременея. Цялата ми бременност съшо прелина в абсолютно пълна изолация. Не съм излизала от къщи за нищо друго, освен за прегледи.
Тъ...възможно ли е тази опозиция на Юпитер и Плутон по 6/12 да указва  всичките тези неща, а не точно смърт при раждане?

# 198
  • София
Ако си на 30, то значи че годишен профекционен управител, ти е управителят на седми дом.

Предварително се извинявам за аматьорския въпрос Grinning

Но ако дома е например Риби, кой е управителя ? Юпитер или Нептун ?

# 199

Предварително се извинявам за аматьорския въпрос Grinning

Но ако дома е например Риби, кой е управителя ? Юпитер или Нептун ?

Според мен ако си на 32 год, гледаш 9 дом, съответно там нали управител е Стрелец и Юпитер ... или бъркам ... следователно годината трябва да ти е подвластна на Юпитер ...

# 200
  • в 1001-та нощ
Юпитер. Когато техниката е прилагана - планетите след Сатурн не са били открити, съответно гледаме от Меркурий до Сатурн.

# 201
Тогава не са и разглеждали трансатурновите - Плутон, Уран, Нептун. Ако искаме да спазим напълно традицията, то трябва да се придържаме към нея и на ниво рождена астрология, транзити т.е. да не вземаме предвид трансатурновите.
В случай, че се разглеждат и те, би било логично да се вземат предвид и двата управителя на знака - Юпитер и Нептун.

# 202
А не гледам ли кой е управител на 5ти дом примерно в моята карта или се гледа генерално управител на 5ти дом в случая Слънцето?

# 203
По-горе момичетата са го казали, но и аз да потвърдя.
Работи се по "дом-знак", като се стартира от знака на Асцендента. Профекцията изминава по един знак на година, независимо че в един дом може да има 2 или 3 знака. Работи се само със старите управители, без нововъведения. Всички антични техники вземат под внимание само планетите от септенера, т.е. първите седем.

# 204
Здравейте! Не съм молила за помощ досега, но бих искала да питам някои неща. Бременна съм, а трябва да ми се вади зъб. Зъболекаря каза, че сега не може, та евентуално ноември /ако няма подобрения, макар че препоръчва да изчакам след раждането /. Много ме е страх от усложнения, защото е мъдрец.
Друго, което искам да попитам е дали ще се наложи секцио според вас, защото съм рискова бременност, а никак не ми се ще секцио. Терминът е началото на януари.
Изобщо нещо около бременността виждате ли, за което да съм нащрек?
Пускам карта с транзити към момента, но ако трябват данни ще напиша. Много благодаря!

# 205
Здравейте,
Мои близки ме помолиха за помощ в избора на датата за сватба. Спрели са се на м. Април 2021. През целия месец няма ретроградия. Като погледнах дните от уикендите, най-подходящи ми се сториха 2 и 17 април. На 2ри Слънцето и Луната са в тригон. Марс и Венера в секстил. Сатурн прави позитивни аспекти към Слънцето, Луната, Венера и Марс. НО: луната е намаляваща и в опозиция с марс, а Венера е изгорена от Слънцето.
Другата дата, която ми се струва подходяща е 17 април. Тогава луната вече нараства, но пък е в съвпад с Марс, Венера е излязла от лъчите на Слънцето, но не прави аспект с марс. Аспектите на Сатурн също са се разпаднали, но пък Юпитер аспектира позитивно Слънцето, Луната, Меркурий и Марс. Меркурий е излязъл от риби и вече не е в падение и заточение. Вие как мислите?

# 206
Елекцията не е само избор на сравнително благоприятна дата. Тя винаги се съобразява с картите на младоженците и с тяхната прогностика за съответния период. Така вече се отчита и нейното индивидуално влияние.

Ако се абстрахираме от техните натали, хубаво е да има някаква връзка между светилата, но аспекти на Луна с малефици трябва да се избягват, особено в апликация, сходящи. Венера като естествен сигнификатор на темата също не е желателно да бъде изгорена, невидима или да се скрива.

Слаб Меркурий не играе никаква роля, освен ако при някой от двамата не е управител на годината. По сигнификация няма отношение към темата.

# 207
Благодаря за отговора, сотис. Да знам, че трябва да се вземе предвид и натала на младоженците, но чакам точните им данни. Абстрахирайки се от това, от отговора ти разбирам, че втората дата е по-подходяща. Тогава също има връзка между светилата - секстил. А съвпадът на Луната с Марс започва да се разпада следобяд. Но все пак може ли един брак да е устойчив, ако деня не оказва никаква подкрепа от Сатурн?

# 208
Абстрахирайки се от това, от отговора ти разбирам, че втората дата е по-подходяща. Тогава също има връзка между светилата - секстил. А съвпадът на Луната с Марс започва да се разпада следобяд. Но все пак може ли един брак да е устойчив, ако деня не оказва никаква подкрепа от Сатурн?

Не съм се ангажирала да определям коя от двете дати е по-подходяща, дори не съм ги гледала в ефемеридите.

По принцип е желателно да се избягват аспекти на Луната с планети злосторници. Ако има друга алтернативна дата без аспекти с Марс и Сатурн, сходящи или разходящи, можеш да пробваш да нагласиш. Стига да има възможност за такъв избор, обикновено датите не са чак толкова много поради редица съображения, най-малкото трябва да се пада през почивните дни, да не съвпада с пости и задушници /за вярващите/.

Съвпадът на Луната и Марс, дори и да е разходящ, въобще не е опция.

А защо двойката младоженци не се обърне към професионален астролог за качествена елекция?
Или ти искаш да им направиш своего рода подарък? Понякога по този начин можем да направим и мечешка услуга.

Сега погледнах – и двете дати са НЕподходящи.
На 2.04 има Луна опозиция Марс върху оста на възлите, на 17.04 има съвпад Луна-Марс пак върху нодалната ос. По този начин проблематиката получава допълнителнен фокус, когато има съвпад или опозиция с малефик върху нодалната ос. Възлите "затъмняват" Луната, те са врагове. Избрала си две възможно най-неподходящи дати.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 00:14 от Sotis

# 209
  • в 1001-та нощ
А и подписването винаги може да е в ден различен от тържеството. На самото тържество може да се изиграе едно подписване - театрално. Мнозина го правят. Има някаква цена, но поне не се ракарват всички гости до ритуална зала, расторант, пък и църква.

Общи условия

Активация на акаунт