Астрология - 18 тема

• 37 176
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • SF
На мене ми е изкуствено изострен и уж концентриран в даден проблем.
Риби, Дева, но най-вече Близнаци. - Меркурий ( в лошите си прояви) и Нептун.

# 526
И на мен ми прилича на Дева. Хич не му е остър погледа, по-скоро на телешки прилича. За мен е много приказки за нищо, много изкуствено говори, премерено, точно като лошо проявление на Меркурий. Един Лъв си го представям с по-голям плам и ентусиазъм.

# 527
Има и подчертани Меркуриеви показатели във външния вид : малко разстояние между очите, леко клепнали уши, висок ръст и най-вече професията му - смесица между Марс, Уран и Меркурий. Клоня към Дева - АС на Уран ,т.е час на раждане 10ч и 09мин. Макар,че 29-ти гр. на Лъв също би му подхождал, т.е 9ч и 55мин.

С асцендент лъв, МС отива в знак телец, което не ми се връзва с карирерата му до сега.

Моето мнение е, че е с асц. дева, като съвпадът Уран/Марс/Плутон е много близо до асц. Така МС ще е в началото на близнаци, като е много вероятно Марс /военната му кариера/ и/или Уран /авиацията/ в знак дева да са в аспект с МС. Марс/Плутон е наричан още «аспект на властта» - Радев от съвсем младежка възраст е на ръководни позиции. Тригонът на този съвпад с луната говори за широка обществена популярност. С Уран на асцендента  изглежда готов кардинално да промени статуквото, реформатор.
Асцендент дева освен, че отговаря на външния му вид, дава и критичност, практичност, принципност.  Марс/Уран на асцендент също си отговаря на досегашното му поведение – не се страхува да влиза в конфликти – с правителството, премиер, прокуратура. Силен 10-ти дом с Меркурий/Венера/Слънце в близнаци - вписва се за политици на висока държавна позиция и професии свързани с много контакти, с изразяване и прокарвяне на идеи и убеждения. Близнаци на куспидата често дава две кариери и промени в тази област – в случая военната му и политическата изява. Свободно говори три езика – английски, немски и руски, завършил с отличие  военна академия в САЩ – пак проява на един изключително силен меркурий  /за разлика от другия ни управляващ «близнак», който обаче е с меркурий в рак и знаете какво е учил и колко езика знае Laughing/.

Радев има два брака, което се потвърждава от риби на върха на седми дом.

А на ББ кой му е асцендента? Доста неприятно и мазно изглежда , залагам на близнак асцендент
Попаднах на този анализ на Силва Дончева - https://fro--reklamen-spam186--/obshtestvo/misterii/simvolat-oga … kopa-borisov.html. Тя дава асцендент лъв. Значи и  той с Марс/Уран на асцендент Laughing
Сайтът е фрогнюз.бг - обаче излезе като рекламен спам-.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 17:11 от Greene

# 528
Впечатления като цялостно излъчване. Дистанцирано, рационално. На невъзмутимост. Румен Радев като цяло не изглежда лаладжия. Аргументирано и безпристрастно се изразява. В този ред на мисли има нещо друго, което не го вкарва в клишето на близнашката класика. Човек с хладна мисъл и много бързи рефлекси. Необходими за уменията му като пилот. В буквалния смисъл необходими за висш пилотаж. Друг пример Беновска кога му метна ябълката.  Беше неочаквано, а той я закова. На мен ми прилича на човек с изгряващ Водолей и Сатурн. С Юпитер в Овен, Слънце на мидпойнт Марс/Юпитер на един военен пилот, специализирал в чужбина - У9 Марс, му отива МС в Стрелец. Ъглов Марс в Дева в седми. Меркурий и Венера в Близнаци в трети. Слънце в Близнаци, ъглово в четвърти.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 08:10 от starinthenightsky

# 529
Има един виц за пилотите - Как ще разбереш, че в ресторанта има пилот? - Изчакай 15 мин и той сам ще се похвали. Заради това се опитах да наместя Слънцето в пети, мисля, че му пасва по-добре от четвърти.

# 530
ББ може да е с изгряващ Лъв и МС в Овен

# 531
За Асцендента на ББ има две версии – Лъв и Скорпион, излезли от кулоарите на някои по-известни консултиращи астролози.

# 532
  • SF
И на мен ми прилича на Дева. Хич не му е остър погледа, по-скоро на телешки прилича. За мен е много приказки за нищо, много изкуствено говори, премерено, точно като лошо проявление на Меркурий. Един Лъв си го представям с по-голям плам и ентусиазъм.

Но как си личи кой от нас не го понася и кой му е фен. Simple Smile
Аз виждам същото, което и ти, но Меркурий като управител на Близнаци, не като управител на Дева.

# 533
  • в 1001-та нощ
Тази сутрин Марс излиза от стационарно-директна фаза! Най-накрая! Ад беше ...

# 534
Тази сутрин Марс излиза от стационарно-директна фаза! Най-накрая! Ад беше ...

И за мен беше тегаво. Дано сега потръгнат малко нещата.

# 535
Марс толкова сега не го усетих. Натренирана съм от преди две години, когато опозиция с натален, плюс ретрограден, добавка затъмненията тогава ми разказаха играта.
Моят Марс е във втори дом в Лъв, тестване на физическата ми издръжливост до изнемогване беше.

# 536
За "кастинга" за асцендент

Някъде бях чела едно хубаво сравнение, че управителят на асцендента, е като веслата на един кораб, които метафорично казано те водят, придвижват през морето на живота.
Цитат
Гали: Асцендентът в хороскопа

За да „видим” общата картина на човешкия живот е необходимо да анализираме Асцендента на хороскопа.

Асцендентът в хороскопа често се тълкува по-повърхностно. А всъщност именно това е факторът, върху който трябва да се концентрираме и да анализираме в детайли. Това е най-важният фактор в хороскопа, защото показва кой се ражда в даден момент на определена географска локация. Какъв ще е този човек, къде ще е неговото място в света и обществото, какви задачи ще има в живота си, как ще се развива, какъв ще бъде животът му.

В античността Асцендентът е бил наричан Хороскопос. От този термин произлиза и наименованието на рождената конфигурация – хороскоп. Смисълът е, че всичко, което извличаме от хороскопа, се определя, показва и реализира чрез Асцендента. Без Асцендента хороскопът е като филм без главен герой или като автомобил без шофьор.

От силата на Асцендента и 1ви дом като цяло, зависи целият живот. Той фиксира границите, извън които даден човек не може да се развива. Всички домове се «подчиняват» на Асцендента. Дори да имат по-голям потенциал, то той не може да се реализира.

Как се определя силата на Асцендента?
1. Знак и градус – елемент, качество, темперамент и природа, пол и др.
2. Планети в дома и планети, аспектиращи Асцендента – есенциални характеристики, естествени и функционални сигнификации
3. Управител на Асцендента – естествени и функционални сигнификации, есенциална и акцидентална сила, домова позиция, диспозитор
4. Планети, аспектиращи Управителя на Асцендента

Колкото повече планети са свързани с Асцендента и неговият Управител, толкова „по-пъстър и шарен” е животът. Къде за добро, къде за зло

Та какво го води Румен Радев ?
Ако е с изгряваща Дева, то по скоро би се занимавал с информационен анализ, разследваща журналистика. Анализаторска работа.
В случай на изгряващ Лъв може да се занимава с нещо в сферата на комуникациите, транспорта, логистиката. ПР, презентатор, преподавател. Тогава обаче Слънцето му може да попада в 12 дом.

# 537
Други домове имат по-голямо значение за професионалната ориентация от асцендента. Но при Радев пропускаш, че освен девата, все пак силно влияние оказват и изгряващия Уран и Марс. А и аспектът им към МС и управителят на МС (в случая Меркурий управлява първи и десети дом).
Между другото изгряваща дева професиите могат да са най-различни нямащи нищо общо с девишките характеристики. Примерно Мадонна, Фреди Меркюри, Федерер и много други. Но при Радев все пак думата имат Уран, Марс и Плутон аспектиращи Д10 и У10.

# 538
Какъв асцедент има Радев според вас? Датата е 18-06-1963

Залагам на скорпион! 17:00ч

или лъв?!
А защо точно скорпион ? Кое в държанието му го определя ? Интересно ми е .

Заради носа, но може и повече карикатури да съм гледала отколкото самия него и реално носа да не му е толкова голям и остър. Laughing (Но е висок, а не нисък, както е при скорпиона.)Няма косица също за лъв, при който АС повечето планети се концентрират в 1, 10 и 11 дом, което е характерно за обществените личности и политиците. Също Деса Радева има Луна и Сатурн в телец, а той нали я харесва и затова го бодвам на Десцендента, а и така лъв отива на МС. И също малко обиден и засегнат все, от нищо, ти му се извиняваш, той и от това е засегнат. Нептун на АС- неадекватност, обърканост. Северен възел в 9Д, нещата които са му непонятни - духовност, висша мъдрост.... Пък южния в 3Д -някакви знания, в които обаче не може да вникне в дълбочина и с разбиране, но иначе бюрократ, до мозъка на костите си.... Марс 10Д -> военен, в съвпад с уран -> военен летец, слънце У10 -> военен летец генерал, демек на висок пост.

Мисля, че ако беше с АС лъв щеше да се чувства много конфорнтно на позицията си в момента, да виждаме гордост и доволство, добрина ако щеш, а него по-скоро нещо го мъчи. В този смисъл клоня към дева, да, доста е спретнат и педант изглежда, но той реално има марс+още 2 планети в дева и какво у Деса е риба? - нищо... северен възел, толкова е далече, че повече няма на къде.

Аз съм АС скорпион, така че, със сигурност не искам да обидя АС скорпион, но хората са ръзлични.

Страхотна дискусия се е получила, съжалявам че съм я пропуснала.  Не влизах да видя, защото обикновенно не ми обръщате внимание. (това за да докажа, че съм АС скорпион, всъщност и луна Cold Sweat)

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 14:20 от Sani..

# 539
При него силни като качества са дневни планети - Юпитер в Овен и Сатурн във Водолей. Сферите, сигнифицирани от тях би трябвало да имат по-голям потенциал за шанс, успех, възможности за развитие. Когато е избран за президент, профекционното му Слънце се намира в Стрелец, което предполага че Юпитер в Овен е важен за обществения му имидж.

Асцендент Дева предполага близнашко МС. Радев е президент, но професията му е военен летец. Военно образование. Не на човек известен със своето красноречие, писателски дарби. Говорител. При този асцендент, за дневно раждане, триплицитетен управител на асцендента е Венера. В Дева е силен Меркурий, който е в Близнаци. Картата е дневна, Венера управлява асцендента като триплицитетен управител, но не е в сектата си. В  Близнаци Венера няма достойнства, а Сатурн, който е във Водолей.  Управител на втори - лични способности, талант, е Венера. С триплицитетен управител Сатурн, която управлява и Слънцето. Венера и Меркурий в Близнаци в 10 не се стремят към военна кариера. А  предполагат човек, който умее да си служи добре със словото. Умее добре да се изразява. Да влиза в полемики. Сатурн управител на втори и десети, може и да има общо с военна кариера, но по принцип основно с организационна. Мениджърска.
Девата се интересува от детайла, тънкостите. Да изпипа нещата. В детайли. Ако асцендентът беше в Дева  и Марс и Уран са там - най-малкото щеше да оставя за себе си впечатление за човек  ексцентричен и напорист, агресивно навлизащ в нечие лично пространство, такъв който ни се води, ни се кара.
Поне в моите очи, той е предимно рационален и сдържан човек. Дори и емоциите са му хладни, през призмата на рациото. Комбинация от въздух и Сатурн. Това е основното ми усещане - сухо-студено като качества.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 15:57 от starinthenightsky

Общи условия

Активация на акаунт