Астрология - 18 тема

• 37 515
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Разбира се, че съществуват. Астрологично олицетворение на вълшебната пръчица, може да е тригон на Юпитер с лична планета.
А ако Юпитер е слаб и поразен/наранен в натала на индивида, пак ли действа като вълшебна пръчица? Smile

# 241
Разбира се, че съществуват. Астрологично олицетворение на вълшебната пръчица, може да е тригон на Юпитер с лична планета.

Тригон на Юпитер с Юпитер може ли?
Това е транзит, не е заложен аспект в наталната карта.
Май ставаше дума за тригоните на Юпитер с лични планети в наталната карта.

# 242
На първо място е рожденият потенциал за вълшебна пръчица. Качествата на Юпитер.Тригонът като аспект в рождената карта е съмишленик,  предполага възможност да се случат и наглед невъзможни желани неща. А Юпитер в съвпад, секстил, тригон, в антисията на Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс,  възможности, благоприятно стечение на обстоятелствата в синхрон с личното.
Тригонът може да е повод,  по време на който може да се намери разрешение на заплетена ситуация. Един тригон, транзит на Юпитер, сам по себе си пролет не прави.

# 243
  • в 1001-та нощ
Моят е в голям огнен тригон с Луната и Нептун, а Марс заформя хвърчило с тях и MC/IC. Но Юпитер тъкмо излиза от ретро фаза и е бавен, като спънат.

# 244
a.l.e.n.a,тъкмо тия дни четох в англоезични сайтове много подробно за Юпитер, когато е излизащ от ретро- движение, влизащ в ретро, директен и стационарен. в зависимост от знака, също има голямо значение. Много полезно ми беше. Огромна мощ има в планетата, когато е стационарна. Преди доста време тук беше станало дума за стационарността, бях останала с впечатление, че е по- скоро негативен фактор. Но сега придобих съвсем друго разбиране за стационарния Юпитер. И бих казала, много даже  благоприятно.😊

# 245
  • SF
Аз,къде мога да видя кога ще приключат тези транзити? Моля ви ако може някой да ми каже дали ще приключат скоро? В сайта където си изчислих картата видях че имам този транзит на Плутон в 2-ри дом още 22г. Не мога да видя и транзита на Сатурн,поне да имам някаква ясна картина до кога ще продължава този ужасен кошмар! И дали,някога ще приключи...

Транзит на Сатурн продължава около 8 месеца. При тебе първо е минал върху Луната, а после прави квадратура със Слънцето.
Плутон 22 години ще преминава през втори дом. Това не означава, че в продължение на 22 години ще имаш събитие след събитие. Плутон “работи”, когато прави аспект с куспида на дома - около 2-2,5 години продължава един негов транзит.
С други думи - вижда му се краят, но след 22 години ще “атакува” друг дом, после друг... и така...
Спокойно, имат край тези транзити!
Когато баба ви е починала, Плутон е бил точно в опозиция на К8. Но той е малко гаднярче и не работи като часовник - преди това подготвя, а след това боли.
На мене ми е върху натален Марс и наближава К4 и не в като да нямам проблеми в отношенията си с баща ми... Чакам да се оправят, а Плутон напредва към четвърти дом.

# 246
Много благодаря на всички за поясненията. Значи да разбирам,че му се вижда края на атаките от страна на Плутон и Сатурн?! А,това че след 22г. Ще се премести в друг дом,и тогава отново ще атакува,ме успокоява до някъде че тогава по голямата част от живота ми ще е преминала! Но,сега тепърва когато градя кариера отглеждам 3 малки деца,и се опитвам да си построя дом. Ми се струва че живота ми се е обърнал с краката на горе! Нищо не върви както трбва. И наистина знам че всичко случващо се,идва от хороскопа ми. Явно съм си се родила без късмет.. Дано наистина вече всичко това да приключи,и да се надявам следващата атака на Плутон и Сатурн да дойде поне след 5г. А,не толкова скоро защото ще ми е трудно да се възстановя след тази буря,която мина през живота ми! Благодаря ви момичета за успокоението и разясненията отностно случващото се. Simple Smile

# 247
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a,тъкмо тия дни четох в англоезични сайтове много подробно за Юпитер, когато е излизащ от ретро- движение, влизащ в ретро, директен и стационарен. в зависимост от знака, също има голямо значение. Много полезно ми беше. Огромна мощ има в планетата, когато е стационарна. Преди доста време тук беше станало дума за стационарността, бях останала с впечатление, че е по- скоро негативен фактор. Но сега придобих съвсем друго разбиране за стационарния Юпитер. И бих казала, много даже  благоприятно.😊

Благодаря ти Wink Аз го отчитах за негатив.

Наскоро анализ ми прави една астроложка, която практикува елинистична астрология. Много голямо значение отдаде на Меркурий, който е владетел на хороскопа ми, фазов, и в свои терми.

Под фазов не зная какво се има предвид, но явно му е добре в моята карта. Капката катран идва от това, че е връх на тао с Юпитер и Плутон. Ама, няма пълно щастие ...

# 248
Тао- квадратурите,  вече се убедих, че могат да бъдат изключително ефективни при постигане на цели, на големи усехи и надмогване на себе си. Дават много силна енергия. Стига само да не са повече от 3, тогава има риск личността да не издържи... но пак зависи.
Desizaio1 ако те прочете някоя майка, която копнее да има деца, ще се зачуди как може да казваш, че си се родила без късмет, а имаш цели три. Hug

# 249
Моят е в голям огнен тригон с Луната и Нептун, а Марс заформя хвърчило с тях и MC/IC. Но Юпитер тъкмо излиза от ретро фаза и е бавен, като спънат.

Интересуваш ли се от религия, християнка ли си?

# 250
  • в 1001-та нощ
Християнка съм, но съм израснала в семейство на пълни атеисти. С "избухването" на демокрацията и достъпа до литература - започнах да се интересувам глобално за религиите. Бих казала, че съм духовно - ориентирана, но не и вманиачена в конкретна религия. Кръстена съм след като забременях по настояване на мъжа ми, който е от много религиозно семейство

Случайна  среща с религиозна (нормална) жена в изминалите месеци - събуди ново любопитство у мен - до степен да поръчам опр. икони и дори да общувам с тях. Знам, че звучи налудничаво, но протича някаво взамодействие, енергиен обмен. Иска ми се да надникна повече отвъд общодостъпната информация по темата.

# 251
  • София
На Миленка ще направи тригон със Слънцето,което е У10:hugs:

# 252
  • SF
Много благодаря на всички за поясненията. Значи да разбирам,че му се вижда края на атаките от страна на Плутон и Сатурн?! А,това че след 22г. Ще се премести в друг дом,и тогава отново ще атакува,ме успокоява до някъде че тогава по голямата част от живота ми ще е преминала! Но,сега тепърва когато градя кариера отглеждам 3 малки деца,и се опитвам да си построя дом. Ми се струва че живота ми се е обърнал с краката на горе! Нищо не върви както трбва. И наистина знам че всичко случващо се,идва от хороскопа ми. Явно съм си се родила без късмет.. Дано наистина вече всичко това да приключи,и да се надявам следващата атака на Плутон и Сатурн да дойде поне след 5г. А,не толкова скоро защото ще ми е трудно да се възстановя след тази буря,която мина през живота ми! Благодаря ви момичета за успокоението и разясненията отностно случващото се. Simple Smile

Ти не го мисли този Плутон непрекъснато. Няма да ти нанася щети в продължение на 22 години, но ще имаш други планети, които ще го аспектират.  Аспектите им са по-краткотрайни. Това се случва във всички карти, не е само в твоята.

# 253
forumkaye ,ако имаш някакви наблюдения за християните и вярата като цяло, би ли споделила?
Винаги съм била вярваща, откакто се помня, но към осъзнаване на християнството стигнах много бавно и постепенно, чак  след Нептун- Нептуновата ми квадратура и Урановата ми опозиция.
Вече чета много за символиката в духовен план на икони, молитви, жестове, духовните подвизи на християните, техните откровения за живота, за спасението, за живота в новия век и сравнявам .

# 254
Понеже предната потребителка писа, че има тригон на Луната с Нептун и Юпитер, затова питах. Това са планети на религията. Луната като лична планета в аспект с тях дава интерес. Може някой в рода на майка и да е бил много вярващ.

Общи условия

Активация на акаунт