Астрология - 18 тема

• 37 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Бабите и дядовците са голяма работа.
Въпреки родителите, моята баба има най-голям отпечатък в детство, формиране на навици, вкусове, хоби.
В четвърти дом имам Плутон във Везни. Както писах вчера когато Сатурн застана срещу Плутон, почина баба, напуснах родното място, живота продължи в друга посока и вече нищо не беше същото.

# 616
Тоест където е Сатурн има липса и загуба? Това, което трябва да го има го няма?
Ако имаш сатурн в дома за рода.... то нямаш реално родители?  
И при мен баба имаше най-голяма отпечатък в детството ми, най-щастливият ми период -4ти дом везни (нейното слънце беше във везни също ) И когато почина начинът, по който виждах света се промени. 😿  изобщо не мога да приема как хората просто умират и човек продължава да живее без тях, защо трябва да е така и да не могат да видят твоите радости в бъдеще и да ти дадат съвет?
При мен обаче стана обратното, когато баба почина се върнах на родното място

# 617
  • SF
Моят мъж е отгледан от баба си, родителите са живи, но са се занимавали със семейния бизнес и почти не са участвали в отглеждането му.
Има Сатурн съвпад с Луна в Козирог в 4-ти дом.
На върха на 4-ти е Стрелец.

Е, да, за нещо такова говоря. Трябва да има повече от 1 потвърждения.
Стрелец на върха на 4 дом пък е една от индикациите за предприемачество, за бизнес, но може и за това, че има чужда кръв в рода.
Но трябва да има и други указания за това в картата.

# 618
Канела, не, хипотетично си говорим. Сам по себе си транзит, не значи, при мен това е било едно от проявленията, при други нещо друго и така.

# 619
Щефи, наистина бабите и дядовците са ценни. Аз имам Слънце и Уран в 4-ти в Стрелец, Сатурна ми е накрая на 3-ти Скорпион. Баба ми и мен и големия ми брат е гледала но си имахме майка ,баба помагаше докато малкия изцяло е отгледан от баба и дядо.
Полагам много грижи за тях, вече са доста възрастни и сега са ми по-мили от когато растях. Да не разводнявам темата.

# 620
Ха, Nana, като каза разводняване, по темата баба,  сетих се за таблицата за умножение, колко отчайващо беше, баба повтаря, аз след нея и нищо не ми влиза в главата. Сети се за друга бабка, която била учителка по математика и с мен за ръка отиде да я пита, как да действа, че нищо не приемам. Бившата учителка каза, че не всички деца помнят с изговаряне и повтаряне, някои имат по силна зрителна памет, да почна да пиша.
Помня препоръката от бабка на бабка до днес, колко писане падна с таблицата. Така я научих, и до сега е така, възприемам по-добре зрително.

# 621
  • Тра-ла-ла
И аз, и брат ми имаме квадратура на Луна със Сатурн. Баща ни почина преди да навършим 18г.

Квадратура Луна/Сатурн не означава ли проблеми с майката?! А квадратура Слънце/Сатурн - проблеми с бащата?!

# 622
  • SF
И аз, и брат ми имаме квадратура на Луна със Сатурн. Баща ни почина преди да навършим 18г.

Квадратура Луна/Сатурн не означава ли проблеми с майката?! А квадратура Слънце/Сатурн - проблеми с бащата?!

Да.
Луна-Сатурн може да означава по-строга майка, възпитателката,  тази, която е трябвало да учи на дисциплина.
Не свързвайте Сатурн със смърт.
Аз отговорих на една потребителка с примери със Сатурн, но нямах предвид починали родители, а деца, които са отгледани от по-възрастни родители или баба и дядо. Също може да показва, че на детето му се е наложило по-бързо да порастне или да играе ролята на един от родителите.
Има семейства с разменени роли - майката е по-лигава, по-капризна, а на детето му се налага да порастне и да се грижи за нея. Или при деца с твърде голяма разлика помежду си и по-голямото отглежда по-малките.

# 623
А в тази карта каква е връзката според вас дете - баща? И Сатурн е в 12 дом и Луна и Слънце са в квадрат със Сатурн. Може би само лоши неща?

# 624
Ха, Nana, като каза разводняване, по темата баба,  сетих се за таблицата за умножение, колко отчайващо беше, баба повтаря, аз след нея и нищо не ми влиза в главата. Сети се за друга бабка, която била учителка по математика и с мен за ръка отиде да я пита, как да действа, че нищо не приемам. Бившата учителка каза, че не всички деца помнят с изговаряне и повтаряне, някои имат по силна зрителна памет, да почна да пиша.
Помня препоръката от бабка на бабка до днес, колко писане падна с таблицата. Така я научих, и до сега е така, възприемам по-добре зрително.

Щефи, Браво на бабките Simple Smile
Моята като се има впредвид, че не ме е искала после все ме водеше на някъде с нея и много ни угаждаше. Баба ми като родител на майка ми обаче е била много властна, безкомпромисна,с нас внуците и не беше такава а с малкия ми брат който отгледаха дори беше мека. С годините и живота явно е омекнала.

Esme, аз имам съвпад Луна-Сатурн-строга и взискателна майка имах, аз си бях непокорна от малка и дори шамари съм отнасяла на моменти. Беше строга но справедлива.

# 625
  • Тра-ла-ла
1. Луна-Сатурн може да означава по-строга майка
2. деца, които са отгледани от баба и дядо.
3. Също може да показва, че на детето му се е наложило по-бързо да порастне
3 пъти ДА Hug

# 626
Аз съм чела, че по принцип планети в 4 дом не са много ок и почти не се отработват.
Еми аз имам и Сатурн, и Уран в 4Д, в козирог при това. Правят квадратура със Слънцето. Сатурн при мен примерно е на трон по знак, но по дом е зле, в 4, който е естествения дом на Рака, тоест Сатурн там хич не е ок. Като малка бях изключително привързана към баща ми. Но след това нещата се промениха. Сега отношенията са ни малко по-сложни, но не в лошия смисъл.

# 627
А в тази карта каква е връзката според вас дете - баща? И Сатурн е в 12 дом и Луна и Слънце са в квадрат със Сатурн. Може би само лоши неща?

В тази карта Сатурн управлява АСЦ и описва самият притежател на картата, освен това съгласно правилата в античната астрология Сатурн не е в 12 дом, а в съвпад с АСЦ, при това той е във фаза със Слънцето и Луната, което показва честа смяна на настроенията.
За да се определи цялостно характера е нужно да се разгледат Марс и Венера, които също имат "сила" в АСЦ, както и Меркурий и Луната.
С безразборно четене на планета в знак и дом по форуми и психоастрологични книги, може добре да се сугестирате и да си причините безполезни тревоги.
Сатурн в тази карта се приема, че е на АСЦ, защото според плавилото на традиционната астрология " планета, която се намира на разтояние 5 гр. над АСЦ, се приема че е в съвпад с АСЦ и се разглежда, анализира съгласно положението. При това Сатурн е в собственият си знак, така че това не е 12 дом.
За да се определи дадена тема, то тя се разглежда съгласни естествените сигнификатори, и акциденталните сигнификатори.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 08:52 от eleida

# 628
Тази карта показва интересен произход на натива  /Уран на ИС/ - възможно е някой от родителите да е чужденец или самият родител да е със смесен произход или толкова често да пътува,че все едно роденият е без него. Наистина в картата има напрежение между родителите,вероятност от раздяла за тях. Сатурн в 12 може да означава и трудна адаптация далече от Родината.

# 629
Тази карта показва интересен произход на натива  /Уран на ИС/ - възможно е някой от родителите да е чужденец или самият родител да е със смесен произход или толкова често да пътува,че все едно роденият е без него. Наистина в картата има напрежение между родителите,вероятност от раздяла за тях. Сатурн в 12 може да означава и трудна адаптация далече от Родината.

Да, бащата е със смесен произход. Раздяла за родителите или раздяла на детето от родителите? И нали тази раздяла не винаги може да значи най-лошото?

Общи условия

Активация на акаунт