Майчинството счетоводно - 86

• 38 895
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Когато 14-дневния болничен изтича в неделя, кога трябва да отида при комисия за следващия-30 дневен- в понеделник ли?

# 151
При мен 30дневен от ЛКК изтече в петък, но нямаше комисия тогава, та отидох чак в понеделник за нов. До колкото знам може да го изкарат със задна дата, но ако някой е 100% сигурен също да каже.
Когато 14-дневния болничен изтича в неделя, кога трябва да отида при комисия за следващия-30 дневен- в понеделник ли?

# 152
Здравейте, връщам се на работа месец преди да е изтекла първата ми година от майчинството. Ще получа ли 50%  от сумата за  първата година  за този месец?

# 153
Да, може със задна дата да се издаде болничен от ЛКК, но май до 2 дни. Не съм сигурна по закон колко дни е. Така са ми казвали.

# 154
Благодаря!!!

# 155
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, връщам се на работа месец преди да е изтекла първата ми година от майчинството. Ще получа ли 50%  от сумата за  първата година  за този месец?

Да, попълни нужното приложение в счетоводството.

# 156
А може ли да ме насочите за оставащия месец кое приложение трябва да попълня.
- приложение 2а или приложение 8?

# 157
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А може ли да ме насочите за оставащия месец кое приложение трябва да попълня.
- приложение 2а или приложение 8?

В твоя случай 2а

# 158
Много благодаря!

# 159
Здравейте,
декларацията за гледане на дете до 410 дни, все още не ми е внесена в НОИ. Изглежда счетоводителката чака последния срок, 10 септември.
Понеже виждам, че днес превеждат майчинството, като пропусна тази дата, чак октомври ли ще ми преведат парите?

# 160
  • София-Младост
10 работни дни след подаването може да имате превод за дните от август.

# 161
Родих преждевременно на 05.06, а терминът ми беше на 26.07. Първи болничен получих от болницата, след което изравнителните дни ми даде педиатъра, като те са до 17.10. Днес ми преведоха 610лв (осигуряват ме на МРЗ) майчинство. Въпросът ми е от кога и до кога всъщност се води майчинството за първата година - от 45 дневния ( в моя случай директно от раждането) или не и до датата на термина или до датата на раждането. Не са ми много парите, но си мислех, че трябва да са по-малко преведените и явно нещо бъркам. Благодаря предварително!

# 162
  • София-Младост
Срещу тези 610лв. пише за кой месец са. Проверете с ПИК.

# 163
Добър ден на всички, предстои ми да излизам в майчинство сега на 09.09
Гинеколога ми даде болничен само за 14 дни,до 07.09
Та въпроса ми е какво да правя от тук нататък, автоматично след изтичане на на болничния ли ще ме прехвърлят в майчинство, или аз трябва да пращам някъкви документи до фирмата.
Благодаря на всички предварително!

# 164
  • София-Младост
Като гледам ще трябва да си пуснеш отпуск за 08.09..
И уведоми работодател, че от 09.09. си в болничен, когато ти го издадат, го носиш.

Общи условия

Активация на акаунт