Майчинството счетоводно - 86

• 38 893
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Супер. Благодаря. Казаха ми, че декларацията към НОИ се пуска чак, като реално се върна на работа и се учудих.

# 136
Здравейте! На бораста съм от 6 месеца (платена) като август ми е последния, но не успявам да намеря къде да ме назначат фиктивно. Въпроса ми е как стоят нещата със самоусигуряването и изобщо има ли такава опция за да избегна социалното майчинство? Какво мога да направя ако не намеря място на което да си плащам осигуровките за да имам право на майчинство?

# 137
  • Варна
А защо има хора с превод днес?
Само от НОИ могат да кажат. Правели някакви преизчисления,  та стават аномалии. Миналия месец  на мен ми забавиха превода с 2 дни , на други им ги преведоха на точната дата в календара.

# 138
Здравейте имам тъп въпрос но ще ме извинявате,дано има по компетентни  от мен да ми отговори бременна съм с термин 15.04.2021 някой знае ли от кога мога да излеза болничен?

# 139
Здравейте! До сега смятах в сайта на НОИ прогнозно обещетение за майчинство. Не можах да разбера обаче, понеже ми излиза средно дневно обещетение около 60лв, умножават ги по работните дни, за да получа месечното обещетение. Или 60 по календарите дни? Извинявам се ако има отговор на този въпрос, но не знам как точно да го формулират в търсачката. Благодаря! 😊

# 140
Здравейте! До сега смятах в сайта на НОИ прогнозно обещетение за майчинство. Не можах да разбера обаче, понеже ми излиза средно дневно обещетение около 60лв, умножават ги по работните дни, за да получа месечното обещетение. Или 60 по календарите дни? Извинявам се ако има отговор на този въпрос, но не знам как точно да го формулират в търсачката. Благодаря! 😊
Работни. Средно по 21-22 ги смятайте на месец, с изключение когато има много празници.
Здравейте имам тъп въпрос но ще ме извинявате,дано има по компетентни  от мен да ми отговори бременна съм с термин 15.04.2021 някой знае ли от кога мога да излеза болничен?
Имате право на 180 дни непрекъснат болничен до старта на 45-дневния преди термин. Сметнете си ги и колкото не ви стигат може да си пуснете отпуск (платен или неплатен), или да ходите на ТЕЛК.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 11:06 от AnMary

# 141
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Най-точно казано - откогато медицинско лице прецени, че трябва да сте в болничен.

# 142
Здравейте, момичета!
Днес погледнах ведомостта за утрешния превод и сумата е 380, 21 работни дни. Аз съм в 45 дневен болничен от 26.08 и уж работодателя ме увери, че е пуснал всички документи. Не трябва ли сумата да е по-малка?

# 143
  • София-Младост
Там за кой месец пише, че е тази сума.
Как да отгатнем дали трябва да е повече или по-малко...

# 144
Там за кой месец пише, че е тази сума.
Как да отгатнем дали трябва да е повече или по-малко...

За 8ми месец.

# 145
  • София-Младост
И какво ви притеснява, вие сте си изчислили по-ниско обезщетение ли? За м.08 от този болничен имате 4 работни дни, значи са ви сметнали по 95лв. обезщетение. Не че не е възможно, но тази кръгла сума малко ми прилича на обезщетението за втората година.

# 146
И какво ви притеснява, вие сте си изчислили по-ниско обезщетение ли? За м.08 от този болничен имате 4 работни дни, значи са ви сметнали по 95лв. обезщетение. Не че не е възможно, но тази кръгла сума малко ми прилича на обезщетението за втората година.

Да, точно това съм пропуснала да напиша и се извинявам за което. Сумата е за втората година майчинство и понеже се застъпва с болничния се чудех не трябва ли да е по-малка.

# 147
  • София-Младост
Почвам да схващам:)
Имате застъпване явно на двата вида отпуск...ами работодателя не е подал промяна в обстоятелствата за другия отпуск, за да ви платят за дните до 25.08.вкл., а за другите 1/2 в последствие, когато подадат документите.
Предполагам, когато подадат болничния нещата ще се видят, но все пак е добре да се подаде тази промяна.

# 148
Почвам да схващам:)
Имате застъпване явно на двата вида отпуск...ами работодателя не е подал промяна в обстоятелствата за другия отпуск, за да ви платят за дните до 25.08.вкл., а за другите 1/2.
Предполагам, когато подадат болничния нещата ще се видят, но все пак е добре да се подаде тази промяна.

Да, явно ще си имам още главоболия, въпреки уверенията на работодателя, че "всичко е точно".
Благодаря и се извинявам, че така объркано си зададох въпроса.

# 149
  • София-Младост
При вас няма да има главоболия, защото още имате да взимате пари от тях и те ще си приспаднат преведените в повече, най-вероятно. Но си следете сумите, че не е приятно да се връщат пари след време.

Общи условия

Активация на акаунт