Майчинството счетоводно - 86

• 39 240
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Forever_smile, в сметката си забравила да включиш и отпусканата помощ от конкретната община за първо и съответно второто дете Flushed Misc Gun

# 406
Не говоря за помощ, а за майчинството Simple Smile  притеснявам се, защото ми е първа бременност и искаме породено дете, затова питам как стоят нещата...

Forever_smile, в сметката си забравила да включиш и отпусканата помощ от конкретната община за първо и съответно второто дете Flushed Misc Gun

# 407
  • Седмото небе
Износете си едното, родете го, гледайте си го и тогава междувременно мислете за второто. И нека да ви се случи да заченете второ по вашите сметки, когато си искате, понеже понякога не се случват нещата по поръчка навреме, а междувременно имате възможност всичко да ви се изясни. Те парите никога не стигат и не са достатъчно то е ясно. И едва ли заради това си правите тези сметки. А и междувременно сумите и условията по получаването им могат да се променят-кой знае. Както е писала съфорумката преди мен, някои общини имат приети решения, а за други са в проект и стимули за раждаемостта на местно ниво. Освен това имате отделно от майчинството и две други суми еднократно-250 лв за първото и 600 лв за второто дете. Те ви се полагат от държавата. А за точно разяснение относно сумите за първа и втора година, при породени деца и застъпени две майчинства се обърнете към компетентен счетоводител. Или другия вариант е-в интернет също има публикувана безкрайно много информация. Въпрос на малко отделяне на време за търсене е. И само пример:

# 408
  • Варна
Здравейте, бременна съм в 6 месец и искам да напусна сегашната ми работа и да се назнача на ново място. Възможно ли е? И ако да, мога ли след 1 седмица на новата работа да си пусна болничен? И последно по време на болничен плащат ли се осигуровките?
Да можеш, аз така направих. Плащат се само здравни осигуровки по време на болничен.

# 409
Дали ще пуснат майчинството на 1 или ще чакаме до 6 🤷‍♀️🤦‍♀️

# 410
Здравейте, термина ми беше на 02.06,но родих на 15.05.Подала съм декларацията за отглеждане на дете до 1 година и съм писала в нея съответно до 01.06.2021 вкл. От НОИ са започнали плащане, обаче като вляза в сайта пише че декларацията е до 02.06.2021,Това трябва ли да ме притеснява или просто те нещо са объркали?

# 411
  • София-Младост
До 01.06. вкл = до 02.06.

# 412
  • Пловдив
Когато отида да си взема акта за раждане на дете, тогава ли подавам молбата за еднократна помощ от държавата? Там ли питам дали се отпуска еднократна и от конкретната община? За детски надбавки къде и какво подавам /трябва ли ми документ от работодател, ако да какъв/? Нещо друго трябва ли да правя на първо време?

# 413
Когато отида да си взема акта за раждане на дете, тогава ли подавам молбата за еднократна помощ от държавата? Там ли питам дали се отпуска еднократна и от конкретната община? За детски надбавки къде и какво подавам /трябва ли ми документ от работодател, ако да какъв/? Нещо друго трябва ли да правя на първо време?
Документите за еднократната помощ се подават в социалните,а не в общината.За детски пак там ,като ще Ви искат доходите за някакъв период (не знам точно колко назад).

# 414
Здравейте. Ще подавам документи за детски за втори път. Месеците майчинство през първата година и втората заедно ли се смятат?

# 415
Здравейте! Имам издаден болничен за 45 дни преди термин. От 26.07 до 09.09.2020г. За 07.20 са изплатени 5 дни, за 08.20 -21 дена, а за 09.20- 5 дни. Питането ми е за септември месец,  от 01 до 09.09 не са ли 6 работни дни?

# 416
Здравейте! Имам издаден болничен за 45 дни преди термин. От 26.07 до 09.09.2020г. За 07.20 са изплатени 5 дни, за 08.20 -21 дена, а за 09.20- 5 дни. Питането ми е за септември месец,  от 01 до 09.09 не са ли 6 работни дни?
А кога родихте?

# 417
  • София-Младост
1, 2, 3, 4, 8 септември- 5дни
7-ми септември беше помивен, заради 6-ти, който се падна в неделя.

# 418
1, 2, 3, 4, 8 септември- 5дни
7-ми септември беше помивен, заради 6-ти, който се падна в неделя.
На 28 08.

А не е ли до 9ти включително и за него също да има плащане?
П.с. нещо не ми се получи цитирането както трябва

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 13:21 от AnMary

# 419
  • София-Младост
Терминът на 09.09. ли е бил?
Ако да, то 9-ти не влиза в бройката. При раждане на термин от 09.09. започва болничния от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт