Майчинството счетоводно - 86

• 39 229
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, имам питане, относно болничен от болницата, болничният е от 5.8.2020г до 15.9.2020.Изплатени са ми 208 работни  часа, или 26 работни дни, а със почивния ден на 7.9.2020г.аз ги вадя повече работни дни!Така ли е, или аз бъркам нещо? Blush

# 421
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам питане, относно болничен от болницата, болничният е от 5.8.2020г до 15.9.2020.Изплатени са ми 208 работни  часа, или 26 работни дни, а със почивния ден на 7.9.2020г.аз ги вадя повече работни дни!Така ли е, или аз бъркам нещо? Blush

Да не работите по график и сумирано работно време? Иначе ми изглеждат малко часове за този целия период.

# 422
Да по принцип работя по график, но майчинството не се ли смята, вече по 8часов работен ден, или казано средно 22работни дни. Защото болничния е вече с код 15.

# 423
Да по принцип работя по график, но майчинството не се ли смята, вече по 8часов работен ден, или казано средно 22работни дни. Защото болничния е вече с код 15.

На минимално майчинство ли сте?
Иначе за периода са 28 работни дни, а часовете, дори и на график, трябва да са приравнени към законоустановеното рабтоно време, т.е. 8 часа на работен ден. Нямате ли ПИК от НОИ?

# 424
Имам пик, и това излиза, след като пише изплатен, а не в процес на изплащане предполагам че е приключило изплащането по него, сравнение с предният от 45дни преди термин, има разлика от 300лв.по малко

# 425
Имам пик, и това излиза, след като пише изплатен, а не в процес на изплащане предполагам че е приключило изплащането по него, сравнение с предният от 45дни преди термин, има разлика от 300лв.по малко
Август има 21 работни дни и те са Ви изплатени на 2 пъти.Имате плащане първо за 5 работни дни и после имате плащане за още 128 часа от август,което дрлено на 8 часов работен ден прави 16 дни.Тоест за август Ви е платено.
Септември имате 80 часа,което са 10 работни дни.Точно колкото трябва да са до 15 септември.
Нямате никаква разлика в сумата.Август сте получили общо 863.31лева,но за 21 работни дни.Юли има 23 работни дни и съответно сте получили с 83 лева повече.

# 426
05.08-08.08. са платени с предходния БЛ. Те се припокриват и са приспаднати от последния БЛ, който е до 15.09.2020.

# 427
Здравейте, детето ми е на 1,8 г и съм по майчинство. Искам да запиша курс при който се кара практика( тип обучение). Курса аз си го плащам, също така и практиката. Може ли да е някакъв проблем относно майчинството?

# 428
Здравейте!
В момента съм в отпуск по майчинство. Като цяло исках да остана две години вкъщи. От работата ми предлагат да се върна на половин работен ден малко по-рано от планираното от мен. Казаха ми, че към момента на връщане на работа, трябва да съм използвала отпуската си. Т.е да я пусна преди да тръгна на работа.
Има ли такова нормативно изискване или е някаква тяхна приумица?
Благодаря ви!

# 429
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте!
В момента съм в отпуск по майчинство. Като цяло исках да остана две години вкъщи. От работата ми предлагат да се върна на половин работен ден малко по-рано от планираното от мен. Казаха ми, че към момента на връщане на работа, трябва да съм използвала отпуската си. Т.е да я пусна преди да тръгна на работа.
Има ли такова нормативно изискване или е някаква тяхна приумица?
Благодаря ви!
Няма такова изискване.Поискайте да се позоват на определен член, ако настояват.

# 430
  • София-Младост
Здравейте, детето ми е на 1,8 г и съм по майчинство. Искам да запиша курс при който се кара практика( тип обучение). Курса аз си го плащам, също така и практиката. Може ли да е някакъв проблем относно майчинството?
Никакъв проблем.

12319
Дохода за болничен, винаги се изчислява от предходния месец назад...без знаение вие какво сте правили през тези месеци-работа, болничен, отпуск.

# 431
Здравейте,
Счетоводителката ми твърди, че щом съм самоосигуряващо се лице нямам право на втора година майчинство (минималното), вярно ли е?

# 432
# 433
Благодаря, за съжаление не ми се отваря сайта...ще ходя на място до НОИ да разпитам, че и телефони не вдигат, но ми стана притеснено.

# 434
  • София-Младост
Да, не съм видяла, че го третира като спам.
Накратко, ако не извършвате трудова дейност-имате право на обезщетение.

Самоосигуряващите се лица, които са осигурени за общо заболяване и майчинство, също имат право на парично обезщетение за отглеждане на малко дете.

(чл. 53, ал. 1 – 3 и ал. 5 от КСО)

Общи условия

Активация на акаунт