Майчинството счетоводно - 86

• 38 886
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Всъщност и на мен ми казаха при другите бременности, че ако има прекъсване не е добре. Тогава си спомням, че имаше нещо общо с преизчисляването на днвения размер. Ако има прекъсване се изчислява на ново и вече влизат месеците болничен. Ох извинявам се, не мога много добре да обяснявам. Сега не знам как е.

Месеците в болничен задължително се включват в изчисление на обезщетението....

В последните постове чета толкова лъжлива информация, че съвсем не виждам смисъл да отговарям, както се случи с повечето колежки...

# 91
Имам болничен от 3 юли до 18август .Дните от юли са изплатени. От 1 до 18 август няма, на 19 август ми е пусната декларацията за майчинство сега ми излиза че ще се изплати утре ,за дните от 19 до 31август .За дните от 1.08 до 18.08  звънях да питам казаха че е станала техническа грешка и ще се преизчисли .Някой знае ли какво ще стане ? (Сори за питането )но в живеем в няма такава държава

# 92
Всъщност и на мен ми казаха при другите бременности, че ако има прекъсване не е добре. Тогава си спомням, че имаше нещо общо с преизчисляването на днвения размер. Ако има прекъсване се изчислява на ново и вече влизат месеците болничен. Ох извинявам се, не мога много добре да обяснявам. Сега не знам как е.

В последните постове чета толкова лъжлива информация, че съвсем не виждам смисъл да отговарям, както се случи с повечето колежки...

Е явно това не го знае само един човек и някой все пак го казва на хората. Щом е лъжа защо и другите жени ги лъжат така?
И аз пак си мисля, че ще се отрази, ако те осигуряват на различна сума от минималната заплата.
Точно за това става въпрос.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 10:14 от AnMary

# 93
  • София-Младост
Има разлика дали има прекусване м/у два болнични листа и болничен, а след това платен отпуск. Второто няма как да се отрази на последващо обезщетение.
При прекъсване м/у два болнични просто има нови три дни за работодателя, а те са на 70% от брутното възнаграждение за месеца и оттам може да се появи разлика.
Няма вариант при който от болничен за общо заболяване, да влезете в 45 дневен и да не се изчисли ново дневно обезщетение. Така че с или без прекъсване, 45 дневния се изчислява на съвсем друг принцип.
45 дневния ВИНАГИ се изчислява на база 24 месеца назад, без значение в този период дали вие сте ползвали болниен, отпуск или сте били без работа.

# 94
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Е явно това не го знае само един човек и някой все пак го казва на хората. Щом е лъжа защо и другите жени ги лъжат така?

Да, разбира се...Много хора твърдят, че земята е плоска, пиенето на дезинфектант помага срещи Ковид и т.н....Не виждам смисъл да споря с хора, които не са наясно професионално и пишат неистини.

# 95
Здравейте! Относно въпроса по-горе ( на който наистина е отговаряно хиляди пъти) - не ви влияе на майчинството, ако продължите с отпуск болничния до старта на 45-дневния. На мен не ми стигнаха 13 дни, пуснах отпуск. Още повече, че месецът, в който ви почва 45-дневния въобще не влиза в изчисленията.
Аз имам следния въпрос, защото намирам противоречива информация - еднократната помощ при раждане (която не е обвързана с доходи) от общината и от социално подпомагане една и съща ли е? Гледам, че от социалните е 250 лв, а от общините е различна. И имам ли право и на двете? Например в Несебър е 2000 лв... В Бургас четох че е към 350 и т.н.

# 96
  • София-Младост
Аз имам следния въпрос, защото намирам противоречива информация - еднократната помощ при раждане (която не е обвързана с доходи) от общината и от социално подпомагане една и съща ли е? Гледам, че от социалните е 250 лв, а от общините е различна. И имам ли право и на двете? Например в Несебър е 2000 лв... В Бургас четох че е към 350 и т.н.
Би трябвало да са различни. На тази от държавата имат право всички, за другите по общини...трябва да се прочетат изискванията.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 12:04 от Ала-Бала

# 97
Би трябвало да са различни. На тазо от държавата имат право всички, за другите по общини...трябва да се прочетат изискванията.

Уж нямало кой знае какви изисквания - живо родено дете, 5 години жителство в съответния град...Някъде май искат и средно образование на родителите. Ще проверя на място, живот и здраве след раждането ☺

# 98
Здравейте , момичета . Не съм сигурна дали ще намеря отговор на въпроса си тук понеже случая е нетипичен , но ... става въпрос за чужденка , която от Декември е в Бг и работи по трудов договор , но е със временен статут . Тя е бременна и тепърва ще сключва брак с българин . Как стоят нещата в такъв случай със здравните права и майчинството ?

# 99
Здравейте, момичета!
Направо съм бясна и искам да си сверя информацията!

По време на майчинство работодателя какви осигуровки внася?

Днес се видях с моя работодател за да му предам 45 дневен болничен и ми излезе с изречения, че съм щяла да го разсипя от осигуровки, тая фирма само заради мен я държал, едно майчинство карам, пък сега второ и направо не се побирам в кожата си.

# 100
  • София-Младост
Само здравна осигуровка.

# 101
HoneyBunny, изобщо да не ти пука. Гледай си живота и това е. Това са законите в България. Не си ти виновна, за това какво трябва да плаща работодателя. Когато печелят от труда ни не се оплакват, нали?!

# 102
Благодаря за потвърждението!
Знаех, че не е перфектния работодател, ама с тия сметки на дребно... Очаквам скоро време да ме "помоли" тактично да си поема сама осигуровките Frowning1

# 103
  • Седмото небе
Е дори и да те “помоли” ти му кажи, да си гледа работата и че не може да те принуди. Докато си в майчинство той е длъжен да ти плаща здравните осигуровки. Които със сигурност няма да го съсипят. Едва ли чак толкова е издребнял. Такива хора просто не ги разбирам на кой свят живеят и защо създават излишни тревоги и то на бременна. А и едва ли ти си му единствения служител, то тая фирма да не се състои само от теб все пак. Има собственик/управител, куп други неща и със сигурност не е опрял само до плащането на твоите осигуровки.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 14:59 от * SUPERGIRL *

# 104
Имам болничен от 3 юли до 18август .Дните от юли са изплатени. От 1 до 18 август няма, на 19 август ми е пусната декларацията за майчинство сега ми излиза че ще се изплати утре ,за дните от 19 до 31август .За дните от 1.08 до 18.08  звънях да питам казаха че е станала техническа грешка и ще се преизчисли .Някой знае ли какво ще стане ? (Сори за питането )но в живеем в няма такава държава
В същата ситуация съм и аз, писах сутринта... звънях в нои, на мен ми казаха че счетоводителката е подранила с документа, за това така се получава. Казаха да изчакам другата седмица.... и после не разрах какво следва...

Общи условия

Активация на акаунт