Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли значение кой ще ми издаде болничен, ако ходя по НЗОК и на частно? И разбрах, че се плаща навсякъде, така ли е?
Трябва ли да представя документ на работодателя, че съм бременна, и какъв документ трябва да поискам от моя гинеколог?
Какво се случва, когато изтекат 180-те възможни дни болничен с ЛКК и остават около 30 календарни дни до 45-дневния болничен преди термина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли значение кой ще ми издаде болничен, ако ходя по НЗОК и на частно? И разбрах, че се плаща навсякъде, така ли е?
-
Трябва ли да представя документ на работодателя, че съм бременна, и какъв документ трябва да поискам от моя гинеколог?
-
Какво се случва, когато изтекат 180-те възможни дни болничен с ЛКК и остават около 30 календарни дни до 45-дневния болничен преди термина?
-
Как се изчислява размерът на обезщетението за майчинство, ако съм на борсата?
-
Какво се случва, когато регистрацията ми в Бюрото по труда (БТ) бъде прекратена и имам право на обезщетение от Националния осигурителен институт (НОИ), докато съм бременна?