Гримиране - идеи и техники. Тема №80

• 52 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Това е паднал клепач, нали?

# 526
# 527
Mazikeen много си хубава!
Nia и Petrova  преподавате ли уроци по грим? Flushed Много са Ви професионални гримовете всеки път...
Agent и аз се присъединявам към мненията за кожата ти - мечта е!

P. S. Днес влязохме с една приятелка в Дъгласа във Варна и продавачките ни гледаха като музейни експонати. Еми много некофортно ми стана, не обичам да вървят подире ми и да ме зяпат. 😁 Та нищо не си купих,а отидох за червилА.

# 528
  • София
Не съм чааааак толкова стара☹️
От какво се получава?

# 529
  • Варна

P. S. Днес влязохме с една приятелка в Дъгласа във Варна и продавачките ни гледаха като музейни експонати. Еми много некофортно ми стана, не обичам да вървят подире ми и да ме зяпат. 😁 Та нищо не си купих,а отидох за червилА.

Хахахах, защо са ви гледали така? В какъв смисъл? Извинявам се, но ми стана любопитно, пък да знам, че там не съм влизала и ако вляза да знам какво да очаквам.

# 530
Не съм чааааак толкова стара☹
От какво се получава?
Някои хора са по рождение така. С възрастта става все по зле. Страшно много хора имат паднал клепач, като някои напълно паднал още от детските си години.

# 531
Не съм чааааак толкова стара☹️
От какво се получава?
Мисля, че не е до възраст, а до форма на клепача. Моят също е паднал, но формата му винаги е била такава. Не мисля, че е болка за умиране. Разбира се, при слагане на грим си има тънкости точно за такъв вид клепач. Но аз никога не съм му "вдявала" толкова и си се гримирам с кеф, както си мога.

# 532
Mazikeen, мале какви очи имаш Heart Eyes Много си хубава.
Всичко е генетично заложено. Моите очи също са със странна форма, като ги отворя и нищо не се вижда от сенките и имам кожа в излишък Joy
Let it be, благодаря, планирам да изкарам курс за гримьор съвсем скоро, има много още да уча.
Случвало ми се е да ме гледат странно, ходя си като 5 за 4 обикновено. Не обръщай внимание на такива неща. Във всички магазини има страхотни консултанти,  но има и такива, които те гледат все едно ще откраднеш или нямаш пари. А и никой не е длъжен да купува при всяко влизане... Най-лошо впечатление ся ми правили консултантки в Сефора Парадайс и сериозно избягвам пазаруването там

# 533
На мен пък ми е неудобно да искам отливки, защото ме гледат все едно съм клошарка и нямам 5 лева в джоба.

# 534
Как така ще ти е неудодно? Никой не иска да изхвърли 100 лева в кофата. Фдт без проба не купувам, искам да видя как се държи през деня, оксидира ли, набива ли се в бръчките и още 100 неща

# 535
Mazikeen - красавица!!! И лека бременност! Радвай и се - ще цъфтиш и кожа и коса ще изглеждат феноменално!

Петрова- дуел с баници имаш от мен Grinning
(баница се научих да правя на 33+ год и то не защото имам някакъв интерес към готвене, съвсем не, аз обичам само да ям, а друг да готви, но съседката почна да прави нещо много често баница за ММ и реших, че е крайно време да и покажа, че не може да се мери с мен дори по баници Wink
Agent, далеч съм от картина. Имам нужда от нещо, което да маскира уморения ми вид.
Хелия, пудри т.нар. изсветляващи и озаряващи - т.е. прасковени и/или розови и лееееко блестящи и (не ми се смей) - наситен и/или ярък цвят червило и/или руж, който да "ти даде цвят и фокус" и да дръпне сивото и умореното от кожата ти понякога върши учудващо добра работа. И сън... много сън. Ще се опитам да ти намеря видео от професионалист (какъвто аз не съм все пак!)

Като попадна на противна консултантка я измъчвам изключително любезно и целенасочено и я разигравам абсолютно безсрамно Grinning Неприятно ми е, разбира се, но някои хора е добре да се научат на професионализъм преди да ги изхвърлят от работа. Но когато попадна на добра винаги гледам и да направя комплимент за работата и, както и да кажа на мениджъра в магазина (дори имейли съм писала!)

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 20:12 от Agent Provocateur

# 536
Агент, смелчага е тази твоя съседка, сигурна съм, че няма как с теб да се мери Heart Eyes
Няма да се хваля, Nia да каже как съм с баниците, ама ще направим по една и ще взема едно кашонче винце от гаража за дегустацията Joy
Признавам си, че съм ходила като абсолютен клошар да си пазарувам. Бях изпаднала в някакво състояние и реших, че ще се лекувам с козметика. Отношението при влизането ми и това при излизането ми беше крайно различно

# 537

Хахахах, защо са ви гледали така? В какъв смисъл? Извинявам се, но ми стана любопитно, пък да знам, че там не съм влизала и ако вляза да знам какво да очаквам.

Отдавам го на факта, че минахме през мола преди фитнес. Съответно бяхме спортно облечени и със сакове. Явно са ни помислили за неплатежоспособни и/или че сме се подготвили сериозно (със саковете) за кражба 😁
Незнам защо в Бг не се цени ненатрапчиво то обслужване - питаш, помагат ти и всички са доволни. А то в двете крайности - или ти върви продавачката зад д-то и като латерна бла бла или те гледат лошо Confused
Иначе подкрепям мненията по-горе, че без проба е рисково да се купува скъпа козметика

# 538
  • Стара Загора
Здравейте.

Да отговоря поред на Пацолина за затъмняването, за което ме пита. Моите си техники и начини на гримиране... 😁
Общо взето когато бързам сутрин е всичко 5 за 6. В случая леко запечатах с млечен карамелен цвят, след това сложих малко шоколадов мат в ъгълчето и опитах да прелея. Като няма надграждане с поне 2 по-светли цвята и явно създава впечатление за някаква специална техника. 😊

Агентче, благодаря ти!
Хич не си знам колко са правилни чертите, но щом ти го казваш - не се съмнявам. 💙
Heat палитрата не успях да я харесам. Ръждиви, твърде топли и оранжеви ми дойдоха цветовете в нея. Бързо я махнах, защото нямаше да я ползвам. Изглеждах изморена и недоспала с нея сякаш. Тъмните ми кръгове явно не позволяват подобни нюанси в прекалени количества. Запазих си оригиналния Naked и Naked 3. Именно с 3-ката съм днес. Цветовете не излизат като наживо, но знаете на камера как е често. А днес акцента ми беше роклята и устните, та не исках да засилвам. Само за очна линия не ми остава време, но тренировките сутрин изяждат минутите. 😆😆

Като продължение на въпроса ми за любимата ви палитра, да питам кой е предпочитаният от вас цвят за червило? Някой който ви е като запазена марка и носите целогодишно? Днес слагайки именно моя такъв, реших да чуя и вас.
Отново не е реален, но печеше доста сутринта и излиза цикламено вместо малиново. Но това ми е най-любимото Kiko Intensely lavish, което е с текстура мечта. 🥰😍

Скрит текст:

Харесах новата Коледна палитра на Charlotte Tilbory Bejelled eyes to Hypnotise, но никак не ми се трупат нови. Любимата Pat на Ния също е готина, обаче нямат измазване тези количества. 😒

# 539
Аз искам отливка за всич-ко! (Вече)... Включително напоследък в Италия съм отиграла фразата, че заради Ковид не пипам нищо и си водя неотзивчива продавачница под ръка да отлива наред.
След хиляди левове за ФДТ, грижа и не знам си какво, само за да играе пак иглата накрая- няма нужда. Вече НЕ използвам козметика, която не прави нищо за мен, а е просто хубавичка като опаковка/аромат/усещане. Сега изхвърлих Тоника на Пикси с Вит Ц след бърза телефонна консултация с любими столични дерматолози (Петровче, затова не вдигнах, ще ти звънна Simple Smile И казвам на Агента съвсем отговорно, че едва ли ще бие твоята баница, а аз баница не обичам...
Ивче, страхооотни устни и грим!

Общи условия

Активация на акаунт