Гримиране - идеи и техники. Тема №80

• 52 221
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Прахообразни продукти никога не хвърлям, дезинфекцирам си ги редовно.

# 676
Досега не съм виждала прахообразен продукт, на който срокът ни годност след отваряне да е 6 месеца. Обикновено са 12-18-24 в зависимост от марката. Ако е ок като текстура, мирис и начин на работа, аз лично не го хвърлям, преди да е станал на 3 години. Но чисто нов неизползван продукт на 3 години с изтекъл shelf life избягвам да ползвам, защото ако го ползвам и аз още три, ще стане на 6, а това вече е множко.

# 677
Аз ги дезинфекцирам и си ги ползвам. Ми не мога да хвърля почти цели ружове и палитри при положение, че се гримирам сигурно 5 пъти в годината. Досега проблеми не съм имала.

# 678
Как ги дезинфекцирате? С какво и какъв е процесът? 😀

# 679
Как ги дезинфекцирате? С какво и какъв е процесът? 😀
Медицински спирт в пръскало. Пръскам и ги оставям отворени за малко. Със спирт съм спасявала и изтървани прахообразни, станали на сол, но е малко по-друга техниката там.

# 680
Дано да намеря утре в аптеката, че покрай тази корона истерия.. 😀
Благодаря ти много! 🥰

# 681
Страхотен Halloween грим от любима посестрима по подтон и дарк хумор.
https://youtu.be/UAjQwGlmMtA

# 682
Явно и аз ще трябва да чеквам всичко преди покупка. На въпросната палитра няма нарисувано бурканче. Използвала съм я супер рядко за тези години, но както и да е ще я хвърля. но пък забелязвам друго.
Все още си пазя червилото и молива от сватбеният ми ден /Не, не съм луда, Blush не съм ги запазила заради някаква сантиментална причина, а просто не съм ги използвала повече след това/.
 E, при проверка в сайта Christan Dior 7J01 посочва, че червилото е произведено пред септември 2017 със срок на годност 36 месеца! Да, ама не! Омъжих се август 2009 г.!!! Или какво ще да означава това? Че следващите партиди от същото червило имат същия номенклатурен номер ли?
Захвърлени в една кутия заедно с един Lancome Star Bronzer mineral matte 02 с номер 67K501
и с резултат от проверката произведен май 2013г. и 36 м. годност. Почти неизползван.
Lancome Tropiques Mineral Smoothing Bronzing Powder SPF10 с номер 9DAA и според проверката е произведен  April 2019 General shelf life: 36 months OK Valid at least for the next 18 months! Шах с пешката! Flushed И двата Lancom-а ги имам от доста отдавна и понеже не умея да се гримирвам и си отлежаваха при червилото на CD.

И все пак ако ги дезифектирам / обработя със спирт дали ще са безопасни?

# 683
Може ли да ми препоръчате четка и продукт за контуриране? Много искам да се науча да се контурирам, но ми се струва трудно.

# 684
Какъв е цветът на кожата ти и с какъв подтон си? И за какъв бюджет?

# 685
Pink dress, серийните номера (batch code) на някои марки ги повтарят през десет години.

# 686
Какъв е цветът на кожата ти и с какъв подтон си? И за какъв бюджет?
Много съм светла, а за подтона не съм сигурна, мисля че е студен. За четка около 30 лева, а за контур до 60.

# 687
Есмералда, малко извън темата, но утре ще си правя перманентен грим на веждите и ще използвам една моя снимка, върху която ти направи грим Simple Smile Дала съм я на козметичката, дори пробва  с молив дали ще се получи. Ще докладвам утре. Спрях да пиша в темата, защото слагам много малко грим и наистина нямам какво да покажа. А вие сте велики!

# 688
Неви, чакам с нетърпение да се покажеш с резултата. Heart Eyes

# 689
Неви и аз ще чакам да се покажеш... Grinning

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 14:47 от Miss_Vi

Общи условия

Активация на акаунт