Гримиране - идеи и техники. Тема №80

• 52 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Може да сте обсъждали, съответно- съм пропуснала и се извинявам предварително, но- на колко време правите чистка на козметиката си и съобразявате ли се стриктно с посочените срокове на годност?

Със сроковете не се съобразявам единствено на палитрите сенки, ружове и подобните им. Периодично ги дезинфекцирам със спирт. Вече спирали, гланцове, фдт и други кремообразни изхвърлям след годността, или в момента, в който усетя промяна в миризмата им.

# 481

101, 103 и 105 са трепач /за мен/.

Утре отивам в Лили - има ги повечето дрогерийни.
Имам подобен цвят молив за устни на Kiko №405  намацвам целите устни, и бих искала такъв цвят и ефект и от червило. Лошото е че бързо го изявам, аз изявам всякаво червило де.

Цитат
A прехваленото дълготрайно МУФЕ 109 съвсем не е толкова дълготрайно и на баница не носи (а го купих точно заради това)

Агент, съмнявам се, че си яла мазна баница, тип "топли закуски" - мазни и с подобие на извара и то на географските ширини на които се намираш.  Е, освен ако не си навила заранта рано ръкави и да наточиш едни кори. Всичко казано е с чувство за хумор, естествено! Grinning

# 482
Момичета, може ли малко помощ, защото не мога да си определя подтона на кожата? Ту решавам, че е жълт, ту розов и вече се омотах напълно. По-късно ще махна снимката, моля да не я цитирате!

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 21:35 от Стрина Калина

# 483
Калинче, за мен си ванилия. Аз съм с розов подтон, а съм доста бяло-розовка. Жълта не си ми, но си с ванилов подтон - бежово-топъл, пясъчен.

# 484
Калинааа, много си красива!!! Страхотна кожа, устни, носле. Чудесна си. Simple Smile

Ния, ти без фдт все едно си сложила такъв. Иска ми се и на мен така! Красавица си, винаги. Очната е супер обаче! А устните, мамма мия.

Много харесвам големи плътни устни с хубав контур. За съжаление моите са никакви. Grinning

# 485
Kalina , прекрасна си и според мен си или неутрална, или маслинен подтон, зависи каква е светлината, където си снимала. Това, че може да имаш зачервявания не те прави розова в никакъв случай. Моят съвет е да пробваш да мацнеш нещо на Диор с подтон WO, например Dior Forever или Glow 2WO, те имат наистина точен маслинен цвят, или нещо неутрално за сравнение. От кой град си и къде можеш да пробваш да дадем акъл?
Според мен не си нито класически топла (в повечето случай марките разбират оранжева), нито със студен розов подтон.
LieToMe, моите устни не са дар свише, да не се лъжем все пак. Пари съм давала за тях и им се дразня често.

# 486
Босилка, аз по вените уж гледам, но ги виждам ту сини, ту зелени.

Lie To Me, много си мила, благодаря ти, но кожата ми е излязла неестествено добре на тази снимка, както и носът, ако имах възможност, веднага бих се подложила на ринопластика. От устата съм доволна.
NiaV, 😘 Започвам да си мисля, че съм с неутрален подтон. В София съм, но за Dior ми е къса данъчната декларация, за съжаление, а и се гримирам 5-6 пъти в годината, за да инвестирам в подобен клас ФДТ, накрая ще го изхвърля пълен. Последните ФДТ-ни, които купувах бяха на Ревлон - Колорстей, но сякаш все не ми пасват съвсем като цвят.

# 487
  • Варна
И аз не съм с плътни устни, особено горната, но..... какво да се прави. На моето лице  нюню сигурно няма да стоят добре големи устни.

Аз тази вечер открих още две сенки от палитрата на Революшън Forever flawless. Чакам да ми минат пъпките, когато и да е това, ще се направя и ако ми хареса, ще покажа.

# 488
Босилка, аз по вените уж гледам, но ги виждам ту сини, ту зелени.

Lie To Me, много си мила, благодаря ти, но кожата ми е излязла неестествено добре на тази снимка, както и носът, ако имах възможност, веднага бих се подложила на ринопластика. От устата съм доволна.
NiaV, 😘 Започвам да си мисля, че съм с неутрален подтон. В София съм, но за Dior ми е къса данъчната декларация, за съжаление, а и се гримирам 5-6 пъти в годината, за да инвестирам в подобен клас ФДТ, накрая ще го изхвърля пълен. Последните ФДТ-ни, които купувах бяха на Ревлон - Колорстей, но сякаш все не ми пасват съвсем като цвят.
И аз ползвам предимно колорстей на ревлон. 250 пробвай, 220 е по-розов. Ползвам ги и двата.

# 489
Kalina, подчертавам, че не препоръчвам да си купиш Диор, а да си вземеш отливка за да видим какъв подтон си. Просто с дрогерийни ФДТни не е толкова лесно с отливките.

# 490

И аз ползвам предимно колорстей на ревлон. 250 пробвай, 220 е по-розов. Ползвам ги и двата.
310 и 320 са ми като номера. Единия го ползвам лятото, другия зимата, а понякога ги и смесвам. Водят се Warm golden и True beige. Като ученичка ползвах много Афинитон 42 - dark beige.

Kalina, подчертавам, че не препоръчвам да си купиш Диор, а да си вземеш отливка за да видим какъв подтон си. Просто с дрогерийни ФДТни не е толкова лесно с отливките.
Права си, не се замислих за това. Само да не взема много да го харесам и после беля. 😂

# 491
Има и чудни дрогерийни опции, не се притеснявай! Само да уцелиш цвят. Препоръчвам ти да влезеш в Сефора и да искаш отливки от няколко неща- неутрални на Шанел, Fenty или нещо корейско като Др Jart, а за маслинени- Диор или пак Фенти (290 може би). Просто имат най-точни true to undertone цветове.
Отделно от препоръките, днес съм много доволна от Armani Neo Nude, за суха кожа и леко към средно покритие е чудесен. Като трайност обаче е калпав.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 11:26 от Анонимен

# 492
Пу, пу, красавица си ни, Калино моме!

И аз залагам на неутрален за теб... от коректорите на Диор опитай 2N, преди пак да ви затворят! Той е изкл. близо до моето неутрално!

Скрит текст:
Ния, ето го Муфето.... и кой питаше за червилото... много по кално и студено ми стои от суотчовете Sad

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 21:54 от Agent Provocateur

# 493
Провокатор, тая твоята кожа и с кал да я намажеш ще е чудна, но много ми харесва как ти стои. Ти как го усещаш?
Това червило е любимият ми цвят за колекциониране и неносене Simple Smile. Mauve ми стои доста гадно, а толкова ми харесва!

Скрит текст:
И със завист се сетих, че трябва да измисля с какво да си махна космите в носа...

# 494
Агент, на мен много ми харесва и така! Надявам се, че ще го носиш въпреки липсата на задоволство, тича ти. ☺

Общи условия

Активация на акаунт