Кумуване на сватба:)

• 7 125
  • 165
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не бих видяла проблем да беше поканена като придружител на кума и да седиш до него, а игрите и сценария да са разделени за кум+съпруга и кума отделно или кума+гадже/съпруг.
Ти дори не си поканена и някак между другото си настанена с непознати. Сякаш умишлено ти се намеква, че не си желана, не си харесвана, не им харесва да те афишират като съпруга на кума. Щом дори не са те поканили, а него са го поканили в твое отсъствие. Рядко се ядосвам на чужди драма, ама сега побеснях.
Какви са тези игри с торта между чужди хора?! Кумът и кумата ще се хранят взаимно с ръце, а половинките им ще гледат?
Още повече, че съпругът ми е бил кум с друга кума, но младоженците постоянно повтаря ха, че си имат 2 двойки кумове - съпругът ми и аз и кумата и съпруга й.
На мястото на съпруга ти още при поканата в твое отсъствие щях да откажа. Той е този, който трябва да защити достойнството ти при подобно отношение от неговите приятели. Ние и двамата не бихме отишли, независимо кой от нас е кум или кума, щом човекът до нас не е добре приет.

# 16
И аз побеснях като прочетох, то бива липса на такт, ама чак пък толкоз; булката в гората ли е расла.... На твое място бих поговорила със съпруга си и бих му казала, че така +1 не е ОК, както и факта, че ще съм на друга маса от половинката си?! Нека ТОЙ поговори с двойката и недвусмислено намекне, че ТОЙ счита това за неуважение към съпругата си. Аз също не бих отишла, да не  говоря, колко биха ми охладнели отношенията с тези хора след това. Баси възпитанието!

Едит - когато бяхме на 21г. аз бях поканена за кума, младоженецът си избра кум. Това не попречи на моите приятели, да поканят гаджето ми лично; да бъдем в една кола (кумовете, младоженците и моят половин) и бяхме на отделни маси само защото на 1 маса седяхме младоженците и кумовете, НО игри и подобни е било с него и той беше разположен сред момци, с които да си има обща приказка и да си прекарва добре!

# 17
Ама как така да отидеш сама и да седнеш при непознати?! Мъжът ти като се чувства длъжен да им кумува, да изисква покана на ТВОЕ име +1, за да си поканиш някой познат/а, с който/която да отидеш и да седите заедно поне, не да се буташ с непознати и да те разпитват цял следобед.

Ама и той, приемал покани докато те няма, а сега търси подкрепа в твоето присъствие. Запиши си час за епилация на интимни части и им кажи на онея, че няма да присъстваш, щото котето ти е по-важно.

Аз довечера ще им запаля 2 черни свещи и ще им мърморя за бърз развод.

# 18
Последните 2 изречения Joy

# 19
Бях на такава сватба- кумата беше на масата на младоженците, а гаджето й при гостите, но не е имало проблем защото всички са една голяма компания. Единственото, което изиграха без нейната половинка беше кумовата ръченица. Вече за танц кум с кума или някакви други по- интимни игри не смятам за редно въобще мъжа ти да се съгласява. Относно пренебрежителното отношение към теб, от една страна на твое място нямаше да отида, но от друга- няма да оставя мъжът си да се развява с кумата. За какъв дълг говори, той няма ли дълг към теб на първо място като твой съпруг? Първо с него бих си поговорила, защото такова нещо не бих допуснала. И младоженците, и мъжът ти са за бой...

# 20
Омъжих се преди 14 г., ама какви са тези игри с торти? Та толкова сте притесни. Покана за сватбата на кумовете сме давали, но официалната - женят се този и тази, с кумове - Х и У. Някаква по-специална ли трябва?

# 21
Такт и възпитание са нужни, оставете хартията на поканите.

# 22
Не виждам проблем, че кумът и кумата не са двойка. Нашият случай също е такъв - моята най-близка приятелка ще ми е кума. 

Редактирам се, че пак съм чела с особено внимание.. Все пак авторката е поканена. Тогава драма няма! Невинаги е възможно и двамата да кумуват. Има приятелства с десетилетия и толкова много спомени заедно, че изборът на кум/кума е ясен.

Тъпо е, че не е помислено да се добави просто един стол на основната маса и толкова.

Мъжът ти като е кум, да си изпълни задълженията и до там.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 21:02 от desenchantee

# 23
  • София
Мисля, че мъжът ти трябва да откаже кумуването. Ужасно неуважение, и все пак, би трябвало ти да си му по-важна от тези хора. Да се отказва!

# 24
И аз не разбирам драмата. Мъжът ти явно е достатъчно добър приятел на младоженеца, за да наложи разумно разрешение. Без такъв вариант просто може да откаже да кумува.

Преди година бяхме на такава сватба - мъжът ми кумува на най-добрия си приятел (чужденец), от страна на булката беше нейната най-добра приятелка, нито сме седели отделно, нито нищо, единствено той сам изпълни специфичната си роля на церемонията, а аз бях сред публиката.
После в ресторанта дори превеждах речите на кума и младоженеца на родителите на булката, които са българи (и на другите гости, които не говореха езика), съвсем естествено си беше всичко.

Но може би има значение, че сватбата беше съвременна и не е имало идиотски "традиционни" изпълнения.

# 25
Надявам се, че се говори за друга игра с торта, защото ако е тази, в коята се канят неженените двойки да ядат торта с ръце, просто оставам без думи.

Драмата е, че момичето е тотално игнорирано и пренебрегнато като половинка на кума, и е поканено ей така като +1, колкото да мине номера. Не мога да си помисля да поканя която и да е двойка на сватба и да пиша единия човек като +1, даже и без име. Те са семейство и точка. Няма лошо само той да е кум, ама отношението към нея не е добро. За поканите- когато се кани женена двойка се пише примерно сем. Йорданови. А не Минчо Йорданов +1.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 20:52 от Juicy Pigeon

# 26
Прощавай, но не само бих отишла, а и стол до кума ще си поискам, понеже, видиш ли са ЗАБРАВИЛИ да ми сложат. Сватбата гост ите ти я правят.

# 27
Успокойте топката, че темата хукна по наклонената плоскост още на втора страница. Да няма едни оженени и едни разведени!

# 28
То хубаво, че се разполовяват в двойка, но  двете половинки невинаги са в очакваната и желана цялост.
Залепи му етикетче, да се знай, че е твоят и сядай където са ти намерили място. Сакън да не изпуснеш нещо важно. Няма се съгласяваш да ходи сам. В никакъв случай.
Ако си останеш, седни си помисли кое го е накарало да се задейства по начин, неприемлив за теб.

# 29
  • София
Нещо като зле преписани западни обичаи са се случили тук.
Аз не бих правила панаири за да не натоварвам и злепоставям мъжа си, но бих отишла на СПА точно този уикенд, и в бъдеще ще съм много, много ангажирана ако става въпрос за виждане с това семейство. Да минава сватбата, кумът да си изпълни ангажимента и който откъде е.

Общи условия

Активация на акаунт