Кумуване на сватба:)

• 7 105
  • 165
  •   1
Отговори
# 45
Такава ситуация може да забъркат само глупави мъже(съпругът ти и младоженеца) и някоя с особено високо мнение за себе си(булката).Важното е ти как ще се измъкнеш от там,където се опитват да те натикат.

# 46
Бахти, с много комплекси живеете всички и се чудите от какво да се засягате и напъвате.
Не ми се мисли колко е тежко така. Trollface
Ти за живот с комплекси не говори, че публикациите ти са публични.
Т.е. какво и как това трябва да ме уплаши?

# 47
Бих отишла. Бих си изкарала чудесно. Поводът е весел. Съпругът ми ще е там. Ще се запозная и с младоженците.  Какво повече от добри предпоставки за купон.
А, ми да вземе да из*ка младоженеца в кенефа - да им е весело на всички.
И защо?!

Бахти, с много комплекси живеете всички и се чудите от какво да се засягате и напъвате.
Не ми се мисли колко е тежко така. Trollface
Не ми се мисли колко ти е тежко, да мислиш...

# 48
Че ще е на "забутана маса" някъде си. И аз трудно схванах канена ли е изобщо. Първо разбрах, че не е канена и това ме възмути, защото семейството се кани винаги цялото+децата (ако имат). Но и на отделна маса е неуважение.

# 49
Смърфе, не знам отде ти идва на акъла, че искам да водя диалог с теб.
Придържай се към темата и драмата по казуса.

# 50
Защо мислиш, че няма да те вземат и теб? Може би не в сватбарската кола, но в някоя придружаваща? И защо задължително кумовете, при положение, че не са двойка, ще извършват обичаш/игри за двойки? Може пък младоженците да не го искат така?

# 51
Как така хем не си канена, хем покана с разпределението.
Значи си канена, но не за кума. И не на масата на съпруга, който е редно да е около младоженците.
Къде е проблемът?
Че за един съпруг е по-правилно да е до някакви си младоженци, дето утре може и да се разведат, вместо да е до съпругата си? Такъв ли пример ще им демонстрира и утре тази булка дали ще пусне така мъжа си да се маже с торта с друга?

# 52
Не съм написала ''покана с разпределението''.
Мъжа ми получи скоро покана, хартиена, само с неговото име. Когато дойдоха да го канят мен ме нямаше. От тогава сме се виждали няколко пъти, говорим си, вкъщи са идвали, не са ме поканили нито нещо са казвали.
И получи разпределението (кой къде седи с имената) и довършения сценарий как ще протече тържеството.
В разпределението ме има, седя на някоя си 5та, примерно, маса.
В сценария виждам игрите - кума и кумата имат танц и други игри. Сега какъв е танца не знаем никой от нас.
Попитах изрично как се очаква да се придвижвам, ще се придвижвам сама.

# 53
  • София
Аз все повече се вбесявам на мъжа й.
Не може да не се погрижи жена му да не бъде третирана като никоя.
Да беше говорил, да се осигури едно място за някой близък, с когото да седнат заедно, поне.
Да й връчат покана на нея с +1.

# 54
  • София
По принцип съм доста против отношения тип "скачени съдове" в един брак, но при такава ситуация би ми станало обидно. Няма проблем, че кумовете не са двойка – право на младоженците е да изберат когото решат, но да те пращат в десета глуха е излишно и обидно. Може да измислят вариант "златна среда". Може, всъщност направо трябва, мъжът ти да повдигне въпроса пред тях.

# 55
Как така хем не си канена, хем покана с разпределението.
Значи си канена, но не за кума. И не на масата на съпруга, който е редно да е около младоженците.
Къде е проблемът?
Че за един съпруг е по-правилно да е до някакви си младоженци, дето утре може и да се разведат, вместо да е до съпругата си? Такъв ли пример ще им демонстрира и утре тази булка дали ще пусне така мъжа си да се маже с торта с друга?
Съпругът си е до жената. Нали си живеят заедно. Да не е отишъл в дома на кумата за 3 месеца.
Не разбирам драмата, съжалявам. Чак ми става смешно.
За простотията с тортата съм пропуснала, но едва ли някой мъж от моето обкръжение би се мазал публично с торта на нечия или собствената си сватба, с когото и да било.

# 56
Тъпа ситуация, но аз бих отишла с уговорката с мъжа ми, че при първи удобен момент ще си тръгна незабелязано. Бих го направила за мъжа ми, за да не го поставям в неудобна ситуация.

Честно казано, не бих отишла въобще.
Той я е поставил в кофти ситуация, като се е съгласил в нейно отсъствие да става кум.
Освен това, да не е прокажена, че да седи на друга маса и да си тръгва незабелязана?
За мен, булката има някаква неприязън към авторката и затова е това показно.
Как няма да й връчат покана за сватбата?
Как няма да поговорят като с бял човек с нея, да й обяснят, да се извинят, ако трябва дори......
Абсурт, за мъж говорим все пак... Едва ли изобщо е бил наясно, че жена му няма да е на масата на младоженците, вероятно всички унизителни детайли са му убегнали - приел е и сега е на пачи яйца. В еуфорията надали изобщо е разбрал, че има нещо толкова кофти недомислено. Пиша за себе си - в тази ситуация аз бих си преглътнала егото, за да му помогна да излезе от положението с достойнство, пък после той да си прави изводите. Авторката нищо няма да спечели, ако обяви война. Но ако мъжът е осъзнал тъпотията на ситуацията и това, че жена му го спасява от гадна сцена, в крайна сметка тя ще "спечели" - ще спаси достойнството на мъжа си и ще бере плодовете на неговата благодарност после.
Всеки от нас е вземал недомислено решение - вероятно вече мъжът е осъзнал грешката и се чуди как да оправи нещата. Аз бих изтърпяла няколко часа не заради младоженците, а заради мъжа си.
Авторке, моля те пиши в крайна сметка какво си решила и как са се развили събитията.

# 57
Мъжът ти е много зле. Аз бих се обидила повече на мъжа ми в тази ситуация, отколкото на младоженците.

# 58
Абсурт,
Напълно съм съгласна с теб. Кумът-съпруг трябва да помисли за жена си и да  изиска да и се осигури транспорт и място.

# 59
Мъжът ти трябваше веднага след поканата да бъде кум да изясни въпроса. Можеше ти с кумовете да си в отделна кола, например. Това вече прилича на тенденциозно отношение и аз лично не бих отишла. Ще се молиш, едва ли не, за място в нечия кола или ще се разкарваш напред-назад с такси?!

Иначе кумовете имат 1-2 танца, няколко ритуала и толкова на сватбата (говорим за модерна сватба), нищо скандално не виждам аз. Аз не бих и помислила да не сложа половинките на кума и кумата на същата маса, че какво сложно и странно има? Даже и да не съм ги срещала в живота си, даже и от месец да са заедно, а за съпрузи да не говорим!

Общи условия

Активация на акаунт