Кумуване на сватба:)

• 7 105
  • 165
  •   1
Отговори
# 90
...
Какво ще ѝ стане на жената като стои на друга маса?...
Нищо няма да ѝ стане. Но показва ясно неуважението спрямо тяхната двойка. Щом те правят сватба, значи уважават институцията брак. Щом е така, трябва да я проявяват уважение и към всяко друго семейство, включително това на кума.

А от действията на мъжа ѝ ще приличи и колко самият той уважава собственото си семейство.
Не им знам отношенията, но в днешно време никой не е длъжен на никого.
Представям си компания от студентските години (примерно), където младоженците, съпругът на авторката и момичето-кума (или там, както се зове правилно) са били щура компания. Младоженците не познават съпругата на кума, не са били близки с нея. Искат техните близки и приятели да са им кумове. Съответно не я канят нея за кума. Но все пак ще присъства на сватбата.
Нито един уважаващ себе си мъж не би се мазал с торта или забивал с която и да е в присъствието на жена си, макар и да е на друга маса. Ще минат официалностите, церемониите и поздравите и ще си иде при съпругата сам.
Ако не го влече обаче това, а мазането с торта, проблемът не е в поканата за сватбата и отделната маса. Хич.

# 91
  • София
Мъжът няма лошо да кумува сам. Не може да задължи младоженците да изберат съпругата му за кума. Но се предполага, че те трябва да проявят малко такт и възпитание и да поканят съпругата, да не я отделят от мъжа й и да уважат факта, че това е семейство. Изолирането на единия от двойката, докато другият едва ли не се представя за част от друга двойка, си е чиста простотия и умишлена грубост.

# 92
Има шанс булката да прочете темата и нещата да влезнат в релси сами!

Булка,ако четеш, приготви още 50+ покани! Идваме и ние , че ни стана интересна тази сватба със сценарии и репетиции 👀

# 93
Има шанс булката да прочете темата и нещата да влезнат в релси сами!

Булка,ако четеш, приготви още 50+ покани! Идваме и ние , че ни стана интересна тази сватба със сценарии и репетиции 👀

На нас кви ли роли ще ни даде... Непознатите братовчеди от село, които баба я е накарала да покани, щото преди 30 години сме играли заедно чисто голи в калните локви, докато баба е поливала доматите отстрани. Joy

# 94
Аз заплювам място на масата на татко Смърф. Пък.

# 95
Мъжът няма лошо да кумува сам. Не може да задължи младоженците да изберат съпругата му за кума. Но се предполага, че те трябва да проявят малко такт и възпитание и да поканят съпругата, да не я отделят от мъжа й и да уважат факта, че това е семейство. Изолирането на единия от двойката, докато другият едва ли не се представя за част от друга двойка, си е чиста простотия и умишлена грубост.
Нали я има разпределена по масите с гостите?!
На същата сватба ще е тая жена и няма да изпусне мъжа си от поглед даже.
Няма как да я тупнат като свръх-специален гост на масата на младоженците, само за да е близо до мъжа си, който ще кумува на приятелите си (или там, каквито са).
При това на тия официални маси се стои точно първия половин час, докато минат официалностите, после става какафония отвсякъде и по всички маси хората почват да се смесват.
С малки изключения по много формални сватби, каквато мазането с торта няма да е определено.

# 96
Еми, каквито - такива! Ще тропнем една Бяла роза, ще ‘фърлим един ГибеК и накрая ще изпеем “Курви сбогом” в чест на младоженеца 😂

# 97

Не може!
Всичко е с табелки,където те сложат Wink

# 98

Не може!
Ревнуваш и няма да те взема на нашата маса! Joy

# 99
  • София
Аз и Смърфа ще кумуваме.
Младоженците може и да не присъстват.

# 100

Не може!
Ревнуваш и няма да те взема на нашата маса! Joy

Дансинга е мой:) Нямам драма ..Обичам чуждите сватби Simple Smile

# 101
накрая ще изпеем “Курви сбогом” в чест на младоженеца 😂
Дори не знаех, че има подобна песен.🤔
Frosty,
Според авторката, мъжът и се е запознал с бъдещата кума, когато и авторката, т.е. не са били една студентска компания.

# 102
Моля, не се карайте за татето смърф, а го забавлявайте, за да спре да си въобразява, че искам да си говорим.😂
Аз на сватбата и без тва няма да се самопоканвам.

# 103
  • София
Дренче, този ти пост поругава твоето въображение.
За него не знам.

# 104
Еми, каквито - такива! Ще тропнем една Бяла роза, ще ‘фърлим един ГибеК и накрая ще изпеем “Курви сбогом” в чест на младоженеца 😂
Аз си заплювам място на твойта маса ! Такъв луд купон ще си спретнем 🤣

Общи условия

Активация на акаунт