Кумуване на сватба:)

• 7 145
  • 165
  •   1
Отговори
# 75
Не, аз не схващам, викат го за кум ред да мине? Искат ли бъдещи близки отношения с вас като 2 семейства приятелски, нали?

# 76
Какво ще му стане на мъжът като кумува?
Какво ще ѝ стане на жената като стои на друга маса?

Как така егото е толкова силно засегнато, че чак вие и се обижда.
Ако мъжът ѝ е свестен, сам няма да иска да се маже с торти. Ако не е и го кефи да се маже с торти - това не е проблем на младоженците, не виждам и как дори и да седнат на една маса, жената да получи везана покана със златни конци, ще се променят нещата.

Отиват, гледат, забавляват се заедно след ритуалната зала и встъпителните му там идиотщини в заведението и толкова. Не виждам проблем мъжът сам да иде и да си седне на масата, където е съпругата, ако е толкова много застрашен...

# 77
За мен е неприемливо да се канят поединично кумове, които са семейни. Айде ако са без половинки и двамата или сватбата беше само разписване, както и да е. А то се очертава голям панаир да бъде.В тази ситуация все ще има някой недоволен. Чудно ми е как, мъжът ти им е толкова близък да стане кум, а  ти не. Не разбрах бременна ли си в момента, защо можеш да го използваш като чудесно оправдание.

# 78
Луне, имам предвид, че по църковни канони кумът е един брой човек. Няма втори.
Тук им притурят половинки, че по- угодно от СОЦ- а.
Съгласна съм. Даже се сетих и за разговорите, които водихме по този повод с църковни представители. Но вече за народните ни обичаи - свободни елекрони не кумуват, а женени. Семейството на кума са били  като наставници за новосъздаденото семейство... Сега какви манджи с гроздета готвят, не ща и да знам. Все някой обиден.

# 79
Гласят кума с нова жена... Сори, ама... Абсолютно не търсят трайни отношения с кумовете си в бъдеще. Чули там, че трябва да има кумове и те така. Те днешните сватби са сбирток от 1000 малоумни ритуали (които в миналото са имали смисъл някакъв и са били тачени), но в днешно време... До танца с кокошката, наредени 10 шаферки. После кума и кумата не се познават, ама иначе ще са духовни наставници на новото семейство. Булката с 20 бройки зад гърба си, ама плачем, че си губи девствеността на сватбата.. Младоженците живеят от 10 години заедно, ама бащата плаче, че „девойката” напуска родния дом... Смяха в залата!

# 80
  • София
Аз съм била на три сватби с непознаващи се кумове, но за сметка на това, партньорите им бяха на сватбената маса.

Жената тук с родата от Павликени.

# 81
Гласят кума с нова жена... Сори, ама... Абсолютно не търсят трайни отношения с кумовете си в бъдеще. Чули там, че трябва да има кумове и те така. Те днешните сватби са сбирток от 1000 малоумни ритуали (които в миналото са имали смисъл някакъв и са били тачени), но в днешно време... До танца с кокошката, наредени 10 шаферки. После кума и кумата не се познават, ама иначе ще са духовни наставници на новото семейство. Булката с 20 бройки зад гърба си, ама плачем, че си губи девствеността на сватбата.. Младоженците живеят от 10 години заедно, ама бащата плаче, че „девойката” напуска родния дом... Смяха в залата!
Съгласна съм с всяко едно изречение.

# 82
Аз само да попитам... Едни 100-200 покани за бг-мамма няма ли да се намерят?! И на репетицията ли ще се папа и пийва фор фрий? Дайте да отидем! Joy

# 83
Тъкмо ще правим компания на авторката. И без това отношението към нея е като към нЕк'ви непизнати хора от БГ Мама...

# 84
Аз съм “ЗА” ударна групичка за незабавен откос Grin

# 85
  • София
Много тъпа ситуация. Крайно неприемливо и според мен...
Говорете с твоя мъж и да каже на приятеля си какво мисли в крайна сметка. Той как реагира на това,че може ти да не присъстваш на сватбата? Няма ли да му е тъпо , че жена му стои вкъщи, а той танцува с чужда мацка?

Репетиция за сватба? Сефте чувам, а съм ходила на доста,включително и аз съм омъжена 😄
Да не са някое кралско семейство тези индивиди...

Малко хамерикански филми си гледала!
На това му казват "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак".
Бас ловя, че младоженека ще се навре под полата на булката, че да къса със зъби жартиера.
Сещам се за една бивша манекенка, с голямо дете от първия брак, как на втората си сватба се беше почекнала на един стол, та на младоженеца да не му се сецне кръста, докато ровичка под полата й.

# 86
  • София
Това с разделянето на семейството е много неприятно. Вече 15 г. почти не общувам със семейството на мои близки, заради подобна (случайна) несъобразителност. На тяхната сватба трябваше да съм без съпруга ми, защото той беше за няколко месеца в чужбина. Мен ме бяха сложили на маса с 2 братовчедки на булката (едната неженена, а другата разведена) и дъщерята на едната. Аз не ги познавах и нямах какво да си говоря с тях, а и те явно ме пренебрегваха, шушукайки си разни клюки. Моите родители и двете ми големи дъщери бяха на маса с приятелско семейство на родителите, с които не се познаваха. Така и не разбрах защо децата ми не бяха с мен и постоянно обикаляха около моята маса, без да могат да дойдат до мен (масата беше малка). Измъчихме се няколко часа и досега имам лош вкус от спомена. За мен подобна липса на съобразяване е неуважение.
Явно моите близки не са мислили да ни е приятно на нас и да сме заедно, а или са запълвали празни места по масите си или са искали да разнообразят другите си гости, а ние като по-близки да си затраем.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 22:02 от Fever Ray

# 87
Аз лично не бих присъствала.
А и младоженците едва ли ще се разстроят от липсата ти, така като гледам.

# 88
Мъжът ти е този, който може да реши задачата.
Вариантите за мен са 2 - отказва да бъде кум или заявява, че бъде, но съпругата му ще присъства и трябва да бъде настанена до него.
Какво ще ѝ стане на жената като стои на друга маса?...
Нищо няма да ѝ стане. Но показва ясно неуважението спрямо тяхната двойка. Щом те правят сватба, значи уважават институцията брак. Щом е така, трябва да я проявяват уважение и към всяко друго семейство, включително това на кума.

А от действията на мъжа ѝ ще приличи и колко самият той уважава собственото си семейство.

# 89
Не съм вярвала, че ще прочета такова нещо честно. Значи първо за трепане е мъжа ти. Независимо къде си, когато го канят за кум е редно да отговори, че той има Съпруга и би кумувал с нея, ако те не са съгласни да си търсят друг кум. Ако все пак се е притеснил и е нямало как да откаже, аз щях да му забраня да кумува. Аз жена ли съм му или лукова глава. Кви са тия приятели бе?!? Акъла не ми го побира просто.

Общи условия

Активация на акаунт