Любители на Котки - Тема 148

• 31 331
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Споделяй какво даваш, защото точно сега определено ще свия бюджета.
Най-вече дебна промоции. Иначе консервите от ДМ, паучове на Феликс, Уискас, Брит. Таванът ми за 400 гр. е 2 лв., но купувам най-вече за около 1,70-1,80. Повече не давам. Веднъж опитах да храня с консерви Карни, но никой не ги ядеше. Колкото и да се инатих, те излязоха по-големи инати от мен. Simple Smile Опитвам се да допълвам и с месце. От време на време им купувам пилешки дробчета и воденички, които запичам в тава с повече вода. После или режа на ситно и ги давам със сосчето, или ги смилам в чопъра и стават почти на пастет. В Лидл отново пуснаха замразени сърца. 500 гр са за около 3 лв. Тях дори не ги готвя, а направо режа и давам. От нашето месо също давам, но аз почти не ползвам подправки. Само солта им е в повече, но като не е системно, не мисля, че е толкова страшно. Все пак основно са си на тяхната храна. Просто допълвам с месце, за да увелича 4-те %.

Замислила съм се за паучовете. Консервите са си ясни. Има си класическа технология на консервиране. Но в тези пакетчета как се осигурява трайност? Не е ли с допълнителна химия? Мъро и Мацо бяха основно на консерви. Паучовете станаха достъпни на цена сравнително отскоро.

А колкото за Junior-а, трудно става деленето. Докато ядат обикновено се изреждат на всички чинии. Винаги в чинията на другарчето е по-вкусната манджа. Simple Smile Затова и последно купих Брит и Феликс само за малки котенца. Сега всички са на такава храна. Simple Smile

# 196
Да, вари им месце, консерви, тези от Дм не са лоши според състава, брат ми купува едни за малки котета, пише 50% месо, доколко съм склонна да вярвам е друг въпрос, давала съм от тях на Ушатко и ги яде, той яде всичко по дефолт.
Следи промоциите в зоомагазините, похвално е само това, че се опитваш да помогнеш на другото коте, котките на баба живеят само на готвено, но за тях тя не слага подправки, аз купувам гранули и консерви и й пращам по Еконт, с 270 лева пенсия себе си не може да изхрани, така ми е жал, а цял живот е работила. Съжалявам за отклонението. Уши изглежда добре, на камерата го гледам, 'баща' му място не си намира и се прибираме, молете се да го спра да не го закара на ветеринар, че като си го познавам, преди с Топче и двамата бяхме така.

# 197
  • София
Какъв е проблемът с мазнините на Пуризон? Нашата претенция яде само тях, пробвала съм я и с Аплауз, и с Феринга - твърдо нье. А, май хареса N&D, но в Зооплюс са само големи разфасовки, а в зоомагазините са едни цени...

# 198
Минавам да ви почерпя виртуално , че днес помъдрявам с още една годинка. Ако не ме лъже паметта в темата имаше още няколко дами, които днес празнуват, но не помня кои бяха (простете ми ☺).Бъдете здрави и вие 🌸🤗
Скрит текст:

Много са ми полезни последните коментари за храната. Марсел е много голяма претенция. Яде само на Пюрина Уан за кастрираните. Пробвали сме с аплауз пиле , пиле и нещо си- първото го яде, но не с охота, Хилс, анимонда, шеба и още още... Еми повечето си ги хвърлих. Само тая пуста пюрина. Мокра храна сега почна да яде покрай Драко и пак е Феликс пауч. Искам да сменим всичко това с нещо по-приемливо.. На малкия взимаме и джуниър храни, но той дояжда на Марсел манджите. Ще пробвам и аз със дробчета/сърца..

# 199
Честит рожден ден, желая най-вече здраве, всичко друго се постига. HugHug
Ох, Марси като Топче, същия беше, с гранулата нямаше голям проблем, но мократа храна.... Ядеше само Аплаус с риба тон и водорасли, пилешко варено месо, Нуево с патица и пиле и Шезир с пиле и ориз, Уши яде всичко. Joy

# 200
Ох, наложи ми се да храня Ади тайно пък на мен. Бебето е като прахосмукачка и претенцията не може да се дореди Grinning

# 201
  • на брега на морето
Как е положението с Ушатото? Всичко е добре, нали??? Heart

Честит рожден ден на рожденичките, да са живи и здрави Simple Smile

# 202
Добре е, всичко изглежда нормално, но се притеснихме, като дете бе! Не съм вярвала, честно ви казвам.

# 203
Честита да си, Duce, мама празнува днес, специален ден си е, само готини хора се раждат на него Blush Heart Eyes Hug Много здраве, щастие и послушни косматковци и голи бутчета!

# 204
Аз да ви докладвам. От вчера играят, малкият даже мъкне играчки на Ади. Ади пък го е шубе, но му е интересно и постоянно го закача и бяга. Не се бият, но се боричкат, цяла нощ са играли и цял ден спаха. За Ади още е трудно, мрънка ми понякога, но ми се струва че може и да станат нещата. Днес къпа бебето и ходи след него да му зарива тоалетните произведения Grinning

# 205
Аз дебна определени марки храни на промоция и купувам по много. Не иска от най - евтините.
Паучове - Уискас, Феликс, Шуба. Суха - любема е Пурина Уан, но купувам и Уискас и Фрискис за косми. Храна с риба не обича, домашно - също. Нямам възможност за интернет поръчки и зоо магазини.

# 206
Честит рожден ден! Здраве и любов!:balloon:

noragami, отивате към разбирателство.

Нищо не разбирам от котешка храна. В годините, когато имах котки нямаше такива и ги хранех с това, което готвим.
Нямам спомен да е имало проблеми.
Чочо, яде супички - месо и зеленчуци, които му правя, блендирани.

# 207
# 208
Duce, Честита да си!
Бъди жива, здрава и много щастлива. Flowers Four Leaf Clover Hug
Balloon Balloon Champagne Tada Balloon Balloon

Слънце, честита, жива и здрава да ти е мама. Flowers Four Leaf Clover

# 209
  • София, Лагера
Cinnamon Cookiе, много ти е красива снежанката! Майка ми едно време е имала котка, винаги такава съм си я представяла, макар че не е била (била е сива, но с такава топчеста муцка)

Пролетна принцеса, на бринтанчето със сигурност ще му се намири стопанин, доста хора търсят породисти котки. В olx го пуснете за 20 лв, ще му налетят. Успех!

Ах, Норагами, и аз напоследък слагам пасети и консерви отделно на Джинги и Мюсле, защото дребната гадинка ходи й изяжда  манджата на кака си.. всичко. Отива, напада, Джинга гледа безучастно, докато всичко (би могло да) бъде ометено. То винаги остава и Джинги яде, ама е.... няма такава хала!

За хранте: ние сме на Пурина Пуризон, претенции нямат, ядат, та им пукат ушите!

Аз се прибрах, 2дни не ме е имало, бившият ми е идвал всеки ден да дава храна, слага нова вода, чисти ВЦ. Маците много ми се зарадваха! Нямаше нищо маркирано. Влязох, нагушках ги... Особено Джинга намачках, дето не е много гушлива! След 10 мин пред мен кралицата ми се изпишка в кухнята... на току що изчистена котешка тоалетна! Аз не й се скарах, ходих, говорих й нежно, гушнах я... а тя отиде в малката тоалетна (където Не е нейната тоалетна) и застана виновно с муцунка към ъгъла. Влядох и аз, както беше тъмно, взех я, гушках я нежно, говорих й, че така не трябва, тя ми мърка, нацелувах й сладката муцка, тя се дръпна и пък седи с муцунка към ъгъла...) После я подбрах пак, гуших я, тя си ми мърка... не разбирам! Докато ме няма, не прави бели, като се върна, пред мен го прави. Вече си има жива играчка, защо ми де сърди?

А за приспиването... моето мнение е друго... крайно е, моля не го четете, ако са сте много емоционални!

Скрит текст:
]Според мен е по-добре да се приспи човек/животинка, вместо за живеее в мъки. Аз лично за себе си бих предпочела такъв вариант. Знам, че не е много полулярно мнение, но все пак реших да споделя. Немалко мъки съм виждала (на човеци в терминални стадии или просто старост), затова го мисля. Ние като хора имаме избор - можем сами са си сложем край на мъките. Животните нямат. Мъчно ми е за това...
Моля, не ме нападайте, това е лична гледна точка, морална, обърната и към самата себе си включително. За мен това е вид хуманност. Без да намесвам Бога.

Общи условия

Активация на акаунт