Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 289
  • 864
  •   1
Отговори
# 600
Това, че е харесала треньора по плуване е много показателно. Много романтика, малко реалност.

# 601
Това, че е харесала треньора по плуване е много показателно. Много романтика, малко реалност.

Напротив, нормално е. Много хора развиват увлечение към тези, които им помагат да постигнат някаква цел - лекуващ лекар, адвокат, учител, треньор. Авторката е достатъчно съзнателна, за да си дава сметка, че това е едностранно и да не прави предложения за кафета с цел сближаване.

# 602
Анди, за мъжете на 40 години не знам дали са в кризата на средната възраст, ама за жените че са в кризата на средната възраст потвърждавам по себе си.
От вчера разбрах за смъртта на една дружка, дето правихме планове за Сейшелите и място не мога да си намеря.
Най да ме е страх да не умра, и даа пропусна всички дестинации, дето съм ги набелязала.
Деца ми се гледаха на 25 г, на 40 ми се живее повече от всякога.
С ръка на сърцето си признавам, че по кофти тръпка от това да родиш на 42 -45 не мога да си представя. Пък нека съм с ограничен мироглед.

# 603
  • Пловдив
Ако искаш човек за палави игрички, си харесваш някой, който става за палави игрички. Ако искаш някой за сериозна връзка с желанието да градите семейство, действаш при подбора си съобразно това. Не може изначално да избереш мъжка или женска кифла с поведение, което крещи "гледкам си живота и не искам отговорности" и после да очакваш поемане на отговорности, обгрижване, отделяне на внимание, отстъпки и разбиране.

# 604
Криси... пак изби рибата. Joy Никакво умиране с малки деца, аз имам високо кръвно и майка ми все ми повтаря да не взема да умра и да й оставя детето. Rolling Eyes Обещала съм, че няма. Smiley

# 605

Напротив, нормално е. Много хора развиват увлечение към тези, които им помагат да постигнат някаква цел - лекуващ лекар, адвокат, учител, треньор. Авторката е достатъчно съзнателна, за да си дава сметка, че това е едностранно и да не прави предложения за кафета с цел сближаване.

Знаем ги такива. Никой не им е длъжен обаче да ги крепи емоционално, да го играе спасител и да им лекува зависимостите.
Съзнателна, ама не точно.

# 606
Значи казвате да стои и нищо да не прави, пък каквото стане...
Ами като се замисля понякога наистина става и така, както ми се случи наскоро. Както си карам колата една вечер, прибирах се от работа, и прас, една колоездачка ми се натресе странично отпред. Никакво време за реакция, направо ми е*а мамата на половината предница, броня, калник, преден капак, някакъв ужас. Та слизам от колата и гледам младо и симпатично момиче на 21 (по-късно разбрах годините), добре че не беше пострадала много сериозно. Първоначално не искаше да и помагам, обаче я болеше много и се съгласи да я закарам до спешното. Покрай спешното, полиция, следователи всичките разправии покрай инцидента се наложи да комуникираме, определено имаше симпатии и ако не бях женен щях да се пробвам да я прилапам.
Та понякога става и по този начин, ама е мнооого малко вероятно да се случи в правилния момент когато имаш нужда от това....

# 607
Романтика и реалност дали винаги са различни неща и защо? Аз съм романтична натура, за мен е важно как ме карат да се чувствам хората, с които съм. Дали ме подкрепят, уважават, дали вярват в мен. По природа съм такава, едва ли мога да стана реалист за една нощ. А и какво ми помага реализмът? Нищо, само прави ситуацията по-болезнена. Треньорът няма общо, не съм го притеснявала. Само си говорим, разказва ми за неговия свят. Чисто бопитство.

# 608
Я чакай, освен, че те учи да плуваш, ти разказва за неговия свят?
Хммм... Smiley

Все пак звучи като симпатия и от негова страна.

# 609
Да речем, че е почнала да се интересува от мъже на 18 години, значи за 20 години нищо. Много трябва да се промени авторката, ако иска да има мъж.
Започнах на 26 и то съвсем в други приоритети, не обръщах внимание. Има си причини, дълго е. Едва след 30 разбрах, че е сериозно. На 33 беше предложението за брак. Около седем години реално търсене, което е все едно да съм на 25 (18+7) при повечето жени.

# 610
Я чакай, освен, че те учи да плуваш, ти разказва за неговия свят?
Хммм... Smiley

Все пак звучи като симпатия и от негова страна.
Не, не мисля. Наблюдавала съм и него и колегите - често споделят с клиентите си, предполагам за да създадат някакво доверие и трениращия да сподели и той. И така да видят кое ми е слабото място и да тренираме да го засилим.

# 611
Защо да е нереално харесването на треньора по плуване? Когато има привличане, няма значение кой е насреща. Дали е взаимно е друг въпрос.

Марина, разбирам, че си се замислила за семейство и връзка, но моят съвет е да се вгледаш в себеси и да си доставяш удоволствия и разнообразие.

Млада си, надявам се здрава, имаш време за каквото поискаш. Смятам, че всъщност действаш разумно, защото не ти е самоцел да заживееш с някой и да родиш дете/деца.

# 612
А треньорът женен ли е, знаеш ли? Не може ли докато си говорите просто небрежно да го попиташ дали иска да излезете някога за по питие, защото да речем ти допада като събеседник и ти е интересно да го слушаш (То си е и така де) и вече ще видиш какво ще излезе - дали ще си допаднете и в неформална обстановка?

# 613

Романтика и реалност дали винаги са различни неща и защо? Аз съм романтична натура, за мен е важно как ме карат да се чувствам хората, с които съм. Дали ме подкрепят, уважават, дали вярват в мен.

Това не си ли го имала във връзките си? То е като база в една връзка и няма общо с романтиката .

# 614
  • MI
Аз под романтика разбирам съвсем други неща, доверие, подкрепа, уважение и т.н. са съвсем различно нещо - те са основа на една стабилна и здравословна връзка. Защо мислиш, че прагматичните хора го нямат във връзките си?! Всъщност е по-вероятно избралият И с главата си да създаде такава връзка, отколкото някой гледал САМО тръпка, подаряват ли му цветя и т.н. Всъщност въобще не разбирам хората, които виждат че човекът до тях не ги уважава и не вярва в тях, но упорито крепят връзката, особено когато го установят в началото. А тези неща се усещат бързо, винаги има червени лампички.

Общи условия

Активация на акаунт