Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 278
  • 864
  •   1
Отговори
# 645
Приоритетите и ценностите се виждат още в началото на връзката. Ако не всички, то повечето и основните. Особено битово-ежедневните.

# 646
  • Пловдив
Скрит текст:
Нали уж за семейство говорим? Какво семейство, ако не живеят заедно?

Семейство се прави с човек, с когото сме на един акъл, а не с такъв, с когото ще си мерим инатите кой ще прецака другия да изхвърли боклука или кой на кого ще прибере парите от заплатата Simple Smile
Значи жената горе, отказваща да прави отстъпки, има нужда от мъж тип "Тя иска той все да се съгласява с нея, а той все трябва да се съгласява с нея". В противен случай не са заедно. Какво истинско семейство само... Е, те това се казва взаимност.

# 647
  • София
Да, и точно такъв ще си търси.

# 648
Скрит текст:
Или не си се събудила, или наистина не можеш да разбереш елементарни неща.

Семейство няма как да се получи между тотално диаметрални хора. Аз лично, не бих създала семейство, с човек, с който имаме тотално различни ценности. Няма как да съм слугиня, както и не очаквам някой да върши всичко. Относно бюджета е същото виждането ми.

Не ми пречи някой, който си оставя чорапите на пода или яде пъпеша със сол например.
Съвпадението в ценностите се много важно за създаването и поддържането на едно хармонично семейство.
 За пръв път обаче чета жена да заяви, че няма против мъжките чорапи по пода. В този форум съм чел десетки пъти как жените не понасят именно това.

Просто жена, която е достатъчно самостоятелна и има чистачка (в последните 6 месеца нямам) но пак не ми пречи да ги събирам.
И аз понякога си захвърлям дрехие на земята.

Бебе куче е решение.. Като си видиш чорапите или дрехите разнесени из цялата къща и някак ти идва да си ги сложиш в коша.

# 649
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:

Семейство няма как да се получи между тотално диаметрални хора. Аз лично, не бих създала семейство, с човек, с който имаме тотално различни ценности. Няма как да съм слугиня, както и не очаквам някой да върши всичко. Относно бюджета е същото виждането ми.

Не ми пречи някой, който си оставя чорапите на пода или яде пъпеша със сол например.
Съвпадението в ценностите се много важно за създаването и поддържането на едно хармонично семейство.
 За пръв път обаче чета жена да заяви, че няма против мъжките чорапи по пода. В този форум съм чел десетки пъти как жените не понасят именно това.

Просто жена, която е достатъчно самостоятелна и има чистачка (в последните 6 месеца нямам) но пак не ми пречи да ги събирам.

Бебе куче е решение.. Като си видиш чорапите или дрехите разнесени из цялата къща и някак ти идва да си ги сложиш в коша.
Когато една жена се установи в семейство с мъж и захвърлянето на мъжките чорапи по пода стане ежедневна част от битовизма, едва тогава тя осъзнава доколко "не би ѝ било проблем" да му събира чорапите от пода.

Аз не бих бъркал "печелещ достатъчно пари човек" със "самостоятелен човек". Има безброй примери за много добре печелещи хора, които са толкова "самостоятелни", че ако не бяха парите им, ежедневието им щеше да забие в коренно различна посока; а вероятно и обкръжението им от хора щеше да много по-различно или направо нулево.

# 650
  • София
Една жена може да понесе разхвърляните чорапи само, ако са на сина й. Чорапите са символ, не са просто чорапи на земята.

# 651
  • Sofia
Аз не бих бъркал "печелещ достатъчно пари човек" със "самостоятелен човек". Има безброй примери за много добре печелещи хора, които са толкова "самостоятелни", че ако не бяха парите им, ежедневието им щеше да забие в коренно различна посока; а вероятно и обкръжението им от хора щеше да много по-различно или направо нулево.

Ох, Боже, Боже... Логика ли бе, ум да ти зайде. Joy

# 652
И аз се зачудих защо ни пита нещо от сорта на - какъв цвят е тази черна чанта?
 То, как така, ако не живееш живота, който живееш, щял да ти бъде различен живота.

# 653
Една жена може да понесе разхвърляните чорапи само, ако са на сина й. Чорапите са символ, не са просто чорапи на земята.

Ооо, сега поде друга тема. Нали трябваше компромиси да има?

Андариел, надявам е, че най-накрая имаш някаква връзка поне с децата си. Дано поне те са се върнали при теб откакто явно работиш и имаш някакъв доход.

# 654
  • Sofia
И аз се зачудих защо ни пита нещо от сорта на - какъв цвят е тази черна чанта?
То, как така, ако не живееш живота, който живееш, щял да ти бъде различен живота.

Нещо в стил: "Ако се бях родила мъж, вместо жена, сигурно нямаше да пикая клекнала.".

# 655
  • София
Благодаря за загрижеността, всичко е нормално. Ако ме попиташ още веднъж, сигурно ще е стотният път. Ласкателно е, превръщаш ме в селебрити. Simple Smile

Няма начин, хората трябва да се спогодят по някакъв начин, ако искат да живеят заедно. Всеки, който е бил студент по времето на соца и зората на демокрацията знае какво е да имаш съквартиранти.

# 656
Благодаря за загрижеността, всичко е нормално. Ако ме попиташ още веднъж, сигурно ще е стотният път. Ласкателно е, превръщаш ме в селебрити. Simple Smile

Не се ласкай, само за втори път е, но спри да ръсиш съвети, защото е някак некоректно.

Разбирам да имаш перфектен брак и перфектни деца, но ако не е ака е меко казано некоректно.

# 657
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз съм самостоятелна по всички критерии. Мога да оцелея месеци на палатка без магазини около мен. Самостоятелна съм и в града. Плащам си сметките, ипотеката, отглеждам дете и куче (то ми струва повече от детето).

Какво повече трябва да направя? Не ми е нужно още едно същество за отглеждане. Искам партньор, не искам някой да ме отглежда, да ми плаща сметките. Искам някой, който ще се сети да ми направи закуска, да се разходи с мен, да изгледа филм, който му се струва туп, но аз искам да гледам.

Аз давам същото.

Когато една жена се установи в семейство с мъж и захвърлянето на мъжките чорапи по пода стане ежедневна част от битовизма, едва тогава тя осъзнава доколко "не би ѝ било проблем" да му събира чорапите от пода.

# 658
  • София
Спокойно, недей да се кахъриш толкова за мен. Но ако толкова държиш да продължаваш, ок, то си е твоя работа. Поне недей да спамиш темата, а ако искаш нещо да ме питаш, има си ЛС - пиши ми и ще си говорим по-обстойно какво те тревожи.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 13:03 от Andariel

# 659
Не мисля, че спамя. Ти обикновено го правиш.

Дори  и заяждането с мен е показателно. Не е ОК някой с провален брак да дава съвети на някой, който тепърва встъпва в съжителство.

Общи условия

Активация на акаунт