Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 212
  • 864
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Абе, метафора или не, за толкова години в този форум, така и не можах да разбера драмата с тея чорапи (плюс тази за вдигнатата седалка на тоалетната). Не съм имала по-задълбочени отношения с мъж, който да ги мята, където му падне. То и как да стане?! Мъжът ми, например, се съблича, точно където седят кошовете за мръсно пране. Там си му е "станцията" за тези неща. Не го смятам за подреден човек, иначе. И двамата сме много разхвърляни и лежерни, що се касае до битовизмите, така че това е последното нещо, което на теория бих гледала в един мъж.

# 691
Решението дали да забременея или не, било нагон?!
Мислех, че хората се различаваме от животните по способността да мислим и да вземаме решения на база премисленото, с ясното осъзнаване на отговорностите, които носят със себе си.
Жалко за цивилизационните напъни и претенции, ако решението да имаш или нямаш дете се свежда само до нагон.

# 692
  • София
Ние сме животни, колкото и да ти е неприятно, и се подчиняваме на все едни и същи природни закони. По някаква случайност сме се озовали с големи мозъци и това, което смятаме за разум, самоосъзнаване и т.н. но кората на главния мозък е само една съвсем тъничка коричка, а старите отдели си работят с пълна сила,  ендокринната система също работи с пълна сила, та накрая инстиктите надделяват, защото са древни. Да, язък ни за цивилизацията, защото тя веднагически пропада, когато стане въпрос за инстикт за самосъхранение и възпроизводство.

Сега, имаме си метафора за мръсните чорапи, защото сме измислили чорапите и обувките, някакви правила за организация. Ако живеехме на места, на които не са нужни чорапи, нямаше да имаме тази метафора, но щеше да е нещо друго . Simple Smile

# 693
Да обобщя какво разбрах дотук:

- авторката не иска да се сближава с колеги заради фирмена политика (принципно връзка с колега е проблем само ако сте в отношения шеф/подчинен)

- не иска да социализира с хора от хобитата си, защото е вулгарно или те трябва първи да покажат интерес

- смята, че мъжете по принцип трябва да поемат инициативата, иначе не са мъже

- не ползва апове и сайтове за срещи

На работа е трудно, защо искам да ме възприемат като професионалист. Няма как да се отпусна, дори да не ми е подчинен. Но не съм и пробвала, може всичко да си е в моята глава.
Тинър ползвах, 9 от 10 си търсят компания за вечерта. Пробвах и бързи срещи, стигнах до заключението, че хората на тези места сме с един и същ недостатък на характера. Няма как да си паснем ако сме счупени на едно и също място.
Какъв е тоя недостатък на характера, дето го имате хората на тия места? Съвсем сериозно питам.

# 694
  • Обран бостан ;)

За да "решиш да забременееш", трябва да ти сработи нагона. Толкова ли е трудно да го проумеете ?

# 695
За да "решиш да забременееш", трябва да ти сработи нагона. Толкова ли е трудно да го проумеете ?

Нагонът и решението са съвсем различни неща.
Нагонът може да си го задоволявам и без да имам деца.
Деца може да имам и инвитро, без нагон.
Трябва да се мисли и след като мине тоя нагон, това дете като го има, какво следва.
Това не се мисли с нагон, а с главата.
Нагонът ли ви пречи да проумеете?

# 696
Чист нагон си е оплождането, забременяването, отглеждането на здраво и качествено потомство. Никой нормален човек не би се подложил на 18 години главоболия, ако не го човъркаше отвътре да продължи гена си. Това че някои контролират нагона си докато се почувстват готови, било то на 25, 30 или 35, а други го обслужват още на 18 не го прави по-малко физиологична прищявка .

# 697
  • София
Ахам, и по логиката, която представяш, а това е идеалната логика (като идеалния газ, идеалната течност, идеалното твърдо тяло), сигурно 80 процента от населението нямаше да съществува по широкия бял свят. Накрая природата винаги надделява, обаче.

# 698
  • Пловдив
Ще наблегна на най-същественото, което обаче до този момент не прочетох авторката да е писала, а то оттам произтичат всички останали неща, които тя иска да ѝ се случат:

Авторката има ли обяснение дали в нея самата има някаква причина (особеност в общуването, привички в ежедневието, здравословен проблем, отбягване на дадена среда за сметка на друга), поради която попада все на неподходящи мъже? Какво, според нея, мъжете биха харесали в нея като човек, освен като жена? И дава ли тя външни знаци на мъжете (настрана от мечтите и неизречените мисли, които чисто научно мъжете нямат дарбата да прочитат), показва ли им с ясни действия своята симпатия към тях?

Обикновено хората, които желаят да постигнат промяна, на първо място се опитват да си дадат сметка доколко те самите правят така, че да привличат хората, които желаят да привлекат (не говоря за външност, а за начин на поведение и наличие на душевни качества най-вече).

# 699
  • София
Сексуалния нагон е прелюдия към вродения такъв за възпроизводство.

# 700
Да обобщя какво разбрах дотук:

- авторката не иска да се сближава с колеги заради фирмена политика (принципно връзка с колега е проблем само ако сте в отношения шеф/подчинен)

- не иска да социализира с хора от хобитата си, защото е вулгарно или те трябва първи да покажат интерес

- смята, че мъжете по принцип трябва да поемат инициативата, иначе не са мъже

- не ползва апове и сайтове за срещи

На работа е трудно, защо искам да ме възприемат като професионалист. Няма как да се отпусна, дори да не ми е подчинен. Но не съм и пробвала, може всичко да си е в моята глава.
Тинър ползвах, 9 от 10 си търсят компания за вечерта. Пробвах и бързи срещи, стигнах до заключението, че хората на тези места сме с един и същ недостатък на характера. Няма как да си паснем ако сме счупени на едно и също място.
Какъв е тоя недостатък на характера, дето го имате хората на тия места? Съвсем сериозно питам.
Всичко са само мой наблюдения, разбира се, но хората на тези срещи без изключение ми се сториха много пасивни. Аз също съм такава. Може би това е и илюзията на тези услуги, че някой ще свърши работата вместо мен. Че този път е ред на другия да звънне, другият да ме забавлява. Аз само консумирам, нали за това си плащам.
За щастие не съм чак с толкова безумно държание, но само ако ми допадне. Тогава като че ли си струва и се активизирам. Това е.

# 701
Прочетете малко drive theory.
Ние сме животински вид.
Втората сигнална система, която ни отличава най-силно от останалите животински видове няма общо с подтискането на нагони.
Има една приказка
Светът е оцелял защото се е смял, а човекът оцелял защото се ....

# 702
  • София
Тийновете са още в етапа на нагона, няма как да мислят по друг начин.

И възрастните са на етапа на нагона, но успешно го маскират със сложни думи и звезден прах. Simple Smile Все пак не търсиш съквартирант, а партньор като точно в тези отношения има една критично важна променлива, която наричаме възпрозвоство.

# 703
  • Обран бостан ;)
Може би това е и илюзията на тези услуги, че някой ще свърши работата вместо мен.

Поне с това сте наясно. Спирам да давам съвети. С тези, които написах (и не са изтрити) изчерпвам вариантите, които според мен са възможни.

# 704
  • София
Марина, ти всъщност какво искаш, да си направиш свалка с треньора ли?

Общи условия

Активация на акаунт