За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 376
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за отговорите!
Аз се возя отзад до нея,ММ е против да я обръщаме, но крачетата ѝ опират в задната седалка.

# 661
На нашето столче за кола е отбелязано до 15м. с гръб към движението. Но знам, че вече даже се препоръчва колкото се може по-дълго да се отложи обръщането по посока на движението. При Краш тестовете има по-малко наранявания ако е с гръб. А това, че опират крачетата не означава, че не е удобно. Детето може и да си свие краката леко, да ги мята настрани и пак да му е удобно.

Аз купувам риба от Лидл. Бих давала от рибна борса, сигурни заведения и Метро също. Най-добре с глава, че да се виждат очите дали са кристални и чисти.

# 662
AnMary, много ти благодаря за линковете! Синът ти в кой център точно ходеше и при кого? Как се процедира за консултация с тях?

# 663
Здравейте,мами.Бебето ми е на 13 дни,изцяло на АМ.Искам да попитам каква е дневната доза мл,която трябва да приема,на лактана био сме,ако има значение.🙂

# 664
Aphaya, виж отзад на кутията пише колко хранения трябва да има на ден и по колко милилитра трябва да е всяко хранене. Simple Smile

Моят син, като гледам в записките, тогава е изяждал м/у 600 и 650мл на ден. Но той се хранеше на 3часа денонощно. И в полунощ ядеше и в 3 сутринта. Simple Smile

ПС: Към третата си седмица вече е бил на около 700-750мл на ден.
Като аз смятам реалното количество течност, което изпива.

# 665
Aphaya, виж отзад на кутията пише колко хранения трябва да има на ден и по колко милилитра трябва да е всяко хранене. Simple Smile

Моят син, като гледам в записките, тогава е изяждал м/у 600 и 650мл на ден. Но той се хранеше на 3часа денонощно. И в полунощ ядеше и в 3 сутринта. Simple Smile

ПС: Към третата си седмица вече е бил на около 700-750мл на ден.
Като аз смятам реалното количество течност, което изпива.
Да,точно защото гледах кутията...на нас това количество не ни стига,още в родилното го дохранвах и сега вкъщи положението винаги е плюс 10-20 Та понякога и 30мл отгоре.Той прави пауза между 3 и 4 часа,започна да будува по 1 час след хранене и се събужда озверял 😄

# 666
Здравейте! Дъщеря ми е на 4 дни и още не са ни изписали. Бият и антибиотик,защото имала леко завишени левкоцити. Коремчето и къркори и искам да намаля вредата от антибиотика. Мога ли да и дам БиоГайа?

# 667
Здравейте, бебето ми е ба 2м и 10 дби. Днес ми дадоха направление за ортопед. От малък град съм, нямам доверие на тукашните. Така и така ще търся да отидем в някой съседен град ми се върти дали да не отидем направо в София при д-р Фурлакис. Проблема е, че има часове чак за края на октомври, а тя тогава ще е на 3 месеца и половина? Какво ще ме посъветвате? Дали ще е проблем, че ще е толкова голяма? Или да търся някой пртппед в региона, а на прегледа когато е на 6м да запазя по-навреме час и тогава да отидем при д-р Фурлакис.
Някой ако все пак може да препоръча ортопед в района Габрово/В. Търново, може и Плевен

# 668
Бих давала био гая,но поне 2-3ч разлика от антибиотика.
При нас пандемията ни хвана като бебчо бе на месец и дни, та на ортопед отидохме 4месец и не е било проблем.Те в болницата също ги преглеждат,педиатъра също.Рискови се водят седалищно родени,семейни заболявания,това ни питаха нас първо ато отидохме.Според мен изберете дрФурлакис,хволят го,чела съм материали от него, мисля че е ок.

# 669
Медиса, поне в болница Надежда, д-р Фурлакис не работи с направления. Най-отпимално ми се вижда да отидеш наоколо (в едномесвчен срок, че изтича направлението), ако докторът не ти вдъхне доверие или не отговори обстойно на всичките то въпроси, записваш час при Фурлакис, когато има.
Според мен дори не най-добрият доктор ще провери адекватно за луксация, т.к. то е на ехограф и явно лесно се вижда. Но вече за съвети за бебеносене, гръбнак, врат, моторно-двигателни умения, стъпала, дори смукането на палец, Фурлакис ми отговори на всички въпроси търпеливо и ангажирано.

# 670
Много ви благодаря. Кърменето тази нощ ми беше на късмет, защото влезнах да запазя час за д-р Фурлакис и ми излезна свободвн час за утре. Явно някой е отменил часа си, та го запазих веднага.
А сега вече, след като имаме час, изниква друг въпрос - на какво да обърна внимание, какви неща да го питам? Малко не знам и кои въпроси са му в компетенцията.

# 671
И aз cъм много доволнa от прегледa при доктор Фурлaкиc, caмо че ни препоръчa едни рaници зa ноcене нa крaя нa прегледa, които рaзбрaх в поcледвcтвие, че изобщо не cтaвaт зa мaлки бебетa - чиполино лили и Cangaroo care. Кaзa, че неговото дете ползвaло тaкивa.

# 672
Аз питах за врат и гръбнак, дали са прави, свода на стъпалата, как е, че има плоскостъпие в рода ни, за фонтанелата, той обяснява за носенето на ръце, как е безопасно и ортопедично.Също се явих с вързан слинг да огледа, добре ли са крачетата и гръбнака. Това се сещам..

# 673
Момичета дайте съвет, сега ми донесаха Био Гайата и се чудя кога да и го дам. Антибиотика ще и го бият в 8 и се чудя сега ли да го дам или 2 часа след антибиотика?

# 674
И сега може.

Общи условия

Активация на акаунт