За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 371
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Дадох го обаче така,без течности,защото мляко не са ни дали още,а вода изобщо не дават. Май не беше проблем и така да се дадат

# 676
Момичетa, cлед 7 денa aнтибиотик кърмaтa ми почти никaквa я нямa, тъй кaто нямaх никaкво време поcледните дни зa дa cтимулирaм кърмaтa и caмо изтиcквaх колкото дa не ме боли. Бебето откaзвa дa зaхaпе отново зърното и дa cуче, пък и не виждaм cмиcъл дa го кaрaм нa cилa, вcе пaк е почти нa еднa годинкa. Взех cи помпa c идеятa дa увеличa лaктaциятa, но кърмaтa ми е нaиcтинa много много нaмaлялa, cъбирaм около 2 лъжички от двете гърди. Cпоред вac имa ли шaнc дa cе увеличи производcтвото нa кърмa c помпaтa? И кaк бих моглa дa върнa бебето отново нa гърдa?

Когато моята дъщеря беше на 7-8 месеца, също трябваше да спра да я кърмя заради лекарства. 3 седмици цедих, като непрекъснато ми намаляваше кърмата и накрая имах само капки. Тя не забрави как се суче, както се опасявах, засукваше, но почти веднага се отказваше, защото вече почти нямах никаква. Увеличих си кърмата и то само за няколко дни с нощно кърмене, защото само така засукваше, без да пусне. Та спеше при нас и щом се размърда тя или се събудя аз давах да суче. След няколко дни вече сучвше и през деня. Единственият недостатък е, че както спеше по цяла нощ, почна да яде по няколко пъти през нощта и това продължи и след годинката. На мен не ми пречеше, защото кърмех легнала, харесваше ми да си я гушкам, докато суче и държах да я кърмя дълго, та продължих да я кърмя n на брой пъти през нощта, за да имам кърма и през деня. Кърмих още 8 месеца след това, когато пак трябваше да спра заради лекарства.
Това е моя опит, а ти си прецени как да постъпиш за себе си - дали ти се кърми едногодишно по няколко пъти на вечер, защото само с помпа без кърмене, ще е трудно.

# 677
Не е проблем да се дадат направо в устичката капките.

# 678
Струва ми се, че бебето е в период на регрес на съня. На почти 4-ри месеца е. Няма конкретен час на заспиване, но обикновено заспива в интервала от 7 до 8.30. Снощи заспа в 7, събуди се след 2 часа, играхме и заспа чак в 12 и спа до 7 сутринта. Предната вечер заспа с половинчасов рев в 10 без 20. Буди се 5 пъти с рев до 1, слагах на гърда и заспа дълъг сън чак в 1. Само си показва кога му се спи и, или слагам на гърда, или заспива на ръце. Последните няколко дена отказва гърдата, като предлагам и заспива с люлеене на ръце, а преди заспиваше почти само със сучене, като спеше без да се събужда да яде до 6-7.
За тези от вас, чиито бебета минаха през регрес на съня, как се справихте и колко време продължи?

# 679
При над продължи по-малко от две седмици, като още след 7-8 ден започна да отшумява. Заспиваше си нормално 7:30 - 8 вечерта и после от 11 нататък на всеки два часа цокане. Хубавото беше, че не се е налагало среднощни игри, смяна на пелени и т.н. само кърменето. Като отшумя постепенно пак до 1 или 2 кърменета на нощ.

А при вас дали има начин да пропуснете играта, спи ли детето на напълно тъмно? При нас напълно тъмното помага много на добрия сън.

# 680
Подкрепям за тъмнината,че помага.

# 681
Подкрепям за тъмнината,че помага.
И аз,само на тъмно спим от родилното още.Пробвала съм прожектора на въртележката за легло и той само я активизира и разсънва.Ако се пробуди вечер,без да й говоря я полюлявам,слагам ръка на челцето и давам бибата.Нищо друго,поне при нас това има ефект.

# 682
Ние имаме една супер малка лампичка, без да я виждам малката не мога,но тя не й пречи, не е в близост.Това обаче не бе така в началото и сега го отчитам като факт, но и имах причини,заради рефлукса, просто тогава още не знаехме за тая лампичка, имах други,които всъщност са били силни.

# 683
Ние имаме една супер малка лампичка, без да я виждам малката не мога,но тя не й пречи, не е в близост.Това обаче не бе така в началото и сега го отчитам като факт, но и имах причини,заради рефлукса, просто тогава още не знаехме за тая лампичка, имах други,които всъщност са били силни.
Орион,на нас уличното осветление ни е нощна лампа.На булевард сме ,в къща на първия етаж,отсреща има магазини и улична лампа,само се протягам и отварям щорите.Ако няма щори сигурно няма да може да спим.

# 684
При нас е точно обратното, бебо не иска да спи на тъмно.
Пробвали сме да го приспим на лампа и след това да я загасим. Резултаът - буди се след 10-15мин с плач. Приспиваме пак на светната лампа и я оставяме така и си спи до сутринта.
Често заплаква и когато влизаме във входа на блока и е тъмно. Успокоява се когато стигнем фотоклетката и се включи осветлението. Simple Smile
Ако бебето е свикнало и предпочита на светло, не знам дали по време на регресията, загасянето на лампите ще помогне.
Моят господин е на 3.5 месецаи скоро ни предстои този период. След това ще споделям впечатления и опит. Simple Smile

# 685
Никак не съм се справяла. Ползвахме дискретна лампа и когато дойде регресията я изключвах, ама малката продължаваше да се забавлява сама в тъмното с или без лампа. Grinning Просто я изчаквах да й се доспи - между час и 3 часа будуваше. Не помня колко време продължи.

Рокет, дано да е период това с тъмнината..

# 686
Да, то си е до бебче, дъщеря ми обича на тъмно и тихичко😄като майка си.Не е задължителен тоя регрес, аз не съм го усетила.

# 687
Какво количество АМ , за деня трябва да яде бебе на 3 м?

# 688
Здравейте,
имам въпрос към майките на по-големи деца. Детето ми е вече на 2г и половина и все още се мъчи със съставянето на цели изречения. Това нормално ли е? Разбирам я какво иска да каже, но съставя изречения само от 2-3 думи и все още си измисля някакви други несвързани "думи". Виждам я, че се опитва да говори и обича да говори, просто през повечето време са някакви измислици и тук-таме вметне някоя правилна дума. Докога ще е така? Искам да отбележа, че е ходила на ясла само 1 месец, когато беше на 1г и половина, с други деца не контактува, но затова пък вкъщи е с много хора, понякога я водим и на село при моите баба и дядо, телевизор не гледа, но понякога се занимава с телефона, гледа детски клипчета в ютуб кидс, когато сме на път.

# 689
Може ли някой който е усетил
регреса да обясни.
Четох ,но искам от някоя майка да чуя.Че съм в очакване,на четири месеца без седмица е малката.

Общи условия

Активация на акаунт