С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 36 749
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Моята свекърва така е научена, че само жената опъва каиша и сега е вдигнала ръце от свекъра....опитва се обаче и на мен да пробута това, че жената трябва да гледа дете и къща, а мъжът- ако иска. Е, казах й, че не е така и това дете не е само мое, че да пазим бащата от това да е такъв....и вкъщи не живея само аз, че всичко да правя сама.

# 151
  • София
Хайде, почна се.
Сега пък, дядовците награбихте.
Само си представям- току-що родила снахата и дядото идва да помага.
Ще й подава и превръзките, ще си поговорят как върви слизането на кърмата, как зараства секциото или как боли като ти се прибира матката.
И за засукването може да обменят опит.

# 152
  • Варна
Нямам забележки към дядото аз Simple Smile Баща ми й ходи по акъла повече отколкото всички ние взети заедно. Душа дава за нея.

Ама не практически опит, нали, Абсурт 😋

# 153
Истината е, че според мен, проблемите със свекървата до голяма степен се дължат на това, че синовето им все още се държат за полите им.

Цитат
Както е и при мен. Но да знаеш, според мен, докато сина не се оправи с майка си и ти няма се оправиш нито с нея, нито с него. Реално на мен това ми е надеждата, че той най-накрая ще укроти майка си.

Това е един мой коментар по повод отношенията със векървата, в една предишна тема от тази поредица.... Някъде през март..... и сега вече няколко месеца по-късно се развеждам. И реално пак се повтарям, пробема не е в свекървата, а във вашите мъже!

# 154
Само си представям- току-що родила снахата и дядото идва да помага.
Т.е. дядото не може да напазарува по списък, да изпържи едни яйца, да нареже салата, да ги сервира на снахата, а после да измие чиниите и междувременно да пусне една прахосмукачка? Или проблемът е, че клетникът ще обърка пералнята с космическа совалка? Ма много крехки тези дядовци! Дай им на тях само външния свят да показват и да разказват за славните времена, когато са борили дракони. А такива дребни, жалки неща като готвене, пране, пазаруване не са за нашите герои.

# 155
Хайде хайде, зер свекървата ще подава превръзки ако помага.
На една току що родила майка й трябва някой да сготви, да изчисти, да изпере, да подреди. В краен случай да й подаде бебето. Ако не кърми някой да й подготви млякото.
Все неща, които и дядото може да свърши.
Сякаш ще седне да обсъжда със свекърва си как й се свива матката...а и както знаем всякакви съвети от свекървата не са добре дошли Simple Smile та един дядо, на когото няма и да му мине през ума да дава съвети за кърмене, може и да е по-добрият вариант дори Joy

# 156
  • София
Нямам забележки към дядото аз Simple Smile Баща ми й ходи по акъла повече отколкото всички ние взети заедно. Душа дава за нея.

Ама не практически опит, нали, Абсурт 😋

Това е друго- "ходи й по акъла"  и я забавлява.
Тук за отглеждане говорим- как дядото трябва да дойде след раждането и да помага, а не да се чака само на бабата.
Не че нещо, в други теми се обясняваше, как всяка родилка предпочита мама да й помага след прибирането вкъщи, а някои намираха за кощунство да извадят цица пред свекървата.
Сега изведнъж се оказа, че дядовците трябва да бъдат безполови ли, джендъри ли, та да са напълно взаимозаменяеми с бабите.

# 157
Не се изисква идентификация по полов признак за готвене, чистене, пазаруване, разнасяне или игра с дете. Та както за татковците, защо не и за дядовците.

# 158
Не знаех, че за да напазаруваш, сготвиш нещо просто, измиеш чиниите и пуснеш прахосмукачката задължително условие е притежанието на вагина.

# 159
Не се изисква идентификация по полов признак за готвене, чистене, пазаруване, разнасяне или игра с дете. Та както за татковците, защо не и за дядовците.
Защото пред таткото може "да извадиш цица", да се разходиш по гащи. Пред дядото малко...., нали 🤪

# 160
Абе и за цицата има хора и хора. Но пък има и други стаи.

# 161
  • при късмета
Точно това имах предвид вчера, когато се чудех защо от баби се очаква помощ, а не от мъжете. Това води точно до положението, което се обсъжда в момента, че те нямат ангажименти. Даже вчера бях цитирала коментар, че таткото имало време да създава връзка с детето, не му било времето като кърмаче и, че жена щяла да свърши къщната работа без инструкции. Не ги жалете толкова тези мъже. Както на жените им няма нищо, като измият чиниите, сготвят и пуснат прахосмукачката, така и на тях няма да им има. И реномето им няма да падне, повярвайте
Затова оставете бабите да си пият джина и впрегнете мъжете си. Да, случва се ситуация, която дори и таткото да е напълно ангажиран вкъщи да се оплете и да се наложи да търсят решение. Но това е съвсем различно от решение да търси само майката.
Ганели, и с това ще се справиш. Знаеше си го отначало и си беше с нагласата, че ще справяш и без мъжа ти, ако се наложи. Радвай се, че от свекърва си се отърва.
Ива, и при вас нещата са се нормализирали, много се радвам. Дано здравословния проблем е напълно забравен

# 162
  • София
Не знаех, че за да напазаруваш, сготвиш нещо просто, измиеш чиниите и пуснеш прахосмукачката задължително условие е притежанието на вагина.
При родилка, при целодневно присъствие?
Добре, както кажеш.

ПП. Дали не бъркаш помагащия с робот?

# 163
  • Blondeville
И на мен ми е странно това "пазене" на мъжете, особено в първите дни. Значи ние сме родили, дали нормално, дали секцио, все е травма, обаче да не им строшим техния хатър с някой памперс или с някоя манджа? Та затова да викаме мама или свекървата? А точно тези първи дни са наистина важни, заедно с мъжа ми сме се чудели как да го подхванем най-удобно за къпане, как най-лесно да сменим памперс и да направим тоалет и масаж, че и с помпата ми е помагал, изобщо заедно сме "ревали" и сме се смяли, стиковали и нагодили. А ако дойде бабата и каже "Дайте сега аз ще го изкъпя да ви покажа как, ти Гоше си седни спокойно" и "Дай, Гоше аз да направя вечерята, ти си стой", много е вероятно Гоше така да си свикне и после, и да не може и да не иска да смени и един памперс. Също отново споменавам момента, че у нас първият път беше хаос, аз ходех полугола, я с бебе на гърда, я с помпа, та наистина и мама да беше, пак щеше да ми е некомфортно. Бабите си виждаха внуците и в този период разбира се, когато поискаха, но за гледане и помагане много по-късно се включиха, и така мисля беше най-удобно и за тях.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 17:40 от blondie_anna

# 164
При родилка, при целодневно присъствие?
Добре, както кажеш.

ПП. Дали не бъркаш помагащия с робот?
Добре, де, какво точно прави тоз помагач при родилка, което да не е от гореизброените?
Първите дни, не седмици всъщност, основната работа на родилката е, да кърми и да гушка, и да се напасва с бебето. Това друг не може да го свърши вместо нея.

Общи условия

Активация на акаунт