Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 52 145
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
При нас има два часа между църквата и гражданския. Предполагам че по-близките ще дойдат на църквата. След това да си пият кафе някъде😁

# 136
Ще имаме много чужденци и предполагаме, че ще им е интересно. А и сигурно приятелите ни също ще дойдат. Йората, които така и така пътуват за сватбата от други градове, също. И ето ти едни 90-100 човека.
Искаше ми се след това да не ги зарязваме напълно да се спасяват. Особено, ако не се познават.

# 137
Здравейте,

Първо искам да пожелая на всички булки сватбата на мечтите им. Дано всичко, което им е важно се получи така както са си го представяли и да си имат един прекрасен спомен за напред!
Тепърва се включвам във форума и исках да попитам някой има ли скорошни отзиви за ресторант Атлантик, село Първенец. Получихме оферта, която ни устройва, има хубави снимки в интернет, но има ли някой, който скоро да е бил на сватба там и да има отзиви?
Благодаря предварително за отговорите!

# 138
Този път си се усеща като че предстои сватба, мисля за 1001 неща Sweat Smile 
Готова съм с разпределението по масите, като ми излезна един тъп въпрос. Дали изобщо се слага номер на  младоженската маса. Аз не сложих, защото не сметнах за нужно. Ама знам ли? Thinking
Успях да си уговоря среща със Сватбена приказка, та ще си изчистим нещата на живо Simple Smile Очаквах, че няма да имат възможност.
Имам бокал, поръчах подаръчета за гостите и много ми харесват, ще са от тези ключета, които стават и за отварачки и ще са със етикети за имена, вместо тейбъл картички и закачливо послание.
Малко по-солено излизат от България, защото не ги поръчах по-рано от алиекспрес, но пък не ми се и рискуваше кога ще пристигнат. Поръчах и подаръчета за момичетата на моминското парти.
Чух се със гримьорката и фризьорката за точен час кога да дойдат у нас, за да не ме забравят, както беше във кошмара ми Joy Голяма лудница Flushed
Hara,може ли да споделиш откъде поръча ключетата , че аз все още чакам моите от Али и не знам дали ще дойдат до сватбата😱😭

# 139
Здравейте дами, Flowers Tulip
Не съм била активна последните семдици, но желая да споделя с вас и нашето преживяване от сватбеното тържество. Надявам се това да е полезно на други бъдещи булки, особено и тези от околността Бургас.

Мога да кажа, че доста ме изненада това че всичко протече по план, без никакви закъснения или големи изненади. Може би защото бяхме оставили доста време за вземането от вкъщи (час и половина) и фотосесията (час и половина + 20 минути предвижване)..
Гражданския ни брак беше на предния ден, и се радвам, че така решихме, понеже се оказа толкова емоционален колкото и следващия, а за нашите родители беше и по-емоционален, със сълзи къде от радост къде от леко мъка.
В нашия случай до юли месец нямахме яснота относно ресторанта (първоначално избрания не ни даваха никакво потвърждение) и буквално броени дни преди да раздадем поканите, които отлагаме до последно, преместихме събитието в AMAYA BEACH - присъединяваме се към двойките които бихме го препоръчали. Откъм организация, мениджърката се отнесе много професионано, организирано с отзивчиво отношение. Гостите бяха много впечатлени от локацията - градината в която бяха нашите напитки и посрещане на гостите, изгледа към плажа, към морето и малкото пристанище насреща! Цялата атмосфера беше много предразполагаща и приятна. Единственото малко смущаващо нещо беше персонала на моменти, просто не реагираха достатъчно бързо - например за първата наздравица, шампанското се отваряше когато беше време да го отпиваме и единият ни шафер асистираше като ни поднесе таблата с чашите. Все пак се получи и хубав момент от това. Sweat SmileХраната беше чудесно презентирана и в добри количества. За жалост от много танцуване, доста чинии с основното ястие останаха почти непипнати.
ДЖ-я ни беше  брилянтен - наложи се в последния момент да реагира и да води тържеството ни, в следствие на непредвидена ситуация и то по ничия вина.. буквално се видяхме за пръв път с него на деня, но мога да кажа, че беше много адекватен, през цялото време имаше комуникация с нас, подсещаше ни за неща, които не ни идваха и на ума - DJ Tony Stoyan Slavov.
Силно препоръчвам и Димитър Пантов за видео оператор-запазихме го тъй като бяха в екип с ДЖ-я ни. Умее да предразположи хората, и на деня беше спокоен, имаше идеи за кадрите, и в ресторанта беше в постоянна готовност да заснеме всеки важен момент.
Декорацията ни беше направена от  Агенция "Аз и Ти". Два пъти променяхме желанието си (след като се наложи да сменяме залата в последния момент), но жената ни влезе в положение и се погрижи да получим това което искахме. В градината имахме отделено място тип мини фото кът, като се беше получило много сладурско! Когато влязохме в ресторанта бяхме много приятно изненадани от украсата, както и букета на главната маса. Жената остана до началото на тържеството и дойде да провери дали сме доволни и всичко е наред.Сватбените ни подаръци поръчахме отделно- дървени магнитчета с нашата дата и силует на младоженци от Студио Лейсис. Някои други декорации като естествени букетчета за масите, декорирани бурканчета за тях, номера за масите, таблото за настаняване ги бяхме правили сами. Бутониерите, гривните, украсеното шампанско и чаши бяха подарък от моя близка приятелка. Нямахме професионални танцьори за кумското игране, но вместо тях моя роднина и приятел танцуваха! Радваме се, че се включиха защото всички искрено се забавляваха с тях.
Тортата- Сладкарница Роза - невероятни! Направиха я по снимка, беше толкова красива и на живо, и вкусна!

И финално, относно визията - при мен не се получи това да ми оправят коса и грим вкъщи, и смятам че беше и за добро, тъй като не чувствах толкова напрежението от това което предстоеше като бях някъде другаде, а не вкъщи. Бях казала на младоженеца, че каквото и да става да не се обажда и да мисли как да се оправя и така и стана - телефона не звънна нито веднъж докато бях в салоните. Имах идея да пусна телефона на самолетен режим, но не се стигна до там Smile  Горещо бих препоръчала фризьорския салон DIVA (Катя Ефтимова) - прическата беше до някъде импровизация на деня, но жената не остави и един кичур недоизпипан. Цялата коса беше накъдрена, и в 01.00 вечерта къдриците стояха. По същия начин бих казала и за грима - Жасмина Парапанова! Часа ми за грим беше в 9.00 сутринта, и визията издържа до края, въпреки моята по-мазна кожа. Не ми се наложи да взимам много допълнителни неща, единствено червило и малки тампони да попиват мазното по кожата, но не ми се наложи да ги ползвам. Добра идея беше ветрилото - спасяваше ме доста в ресторанта от жегата Grin

Извинявам се за много редове писане, не желая да звучи и като реклама,но сметнах, че след доброто ни впечатление и преживяване, искам да призная труда им, а и да бъде полезно за някои от вас. Relieved
Качвам няколко снимки, правени от гостите Simple Smile
Желая на бъдещите булки деня да остане толкова хубав спомен, че да ви държи с месеци напред и винаги да сте усмихнати до уши като си спомните за празника! Purple Heart

# 140
Лаленце, много сте хубави и усмихнати. Желая ви щастлив семеен живот.
Моето моминско парти е днес. След 45 минути съм на фризьор, после си отивам вкъщи и се доприготвям за купона. Спокойна съм и го чакам с нетърпение, тъй като знам, че имам невероятни приятелки, които са се постарали да угодят на моите твърде конкретно и необичайно желания. Утре като изтрезнея ще се хваля.
Струпаха ни се много отрицателни емоции заради здравословни проблеми и ремонт преди сватбата, което малко попречи на пълно наслаждаване на чакането, но такъв е животът, гледам да не го мисля твърдеее много.
Иначе всичко върви по план освен че отмятам две неща от списъка и се сещам за още четири.
Остават ни среща с видео и разговор с фото, последни детайли и детайлчета и разбира се, мисия "Сватбена торта" и 120 десерта за коктейла. Обаче съм някак спокойна, че ще се справя.

# 141
  • Пловдив
И ние сме на финалната права, днес е моминското парти, не съм привърженик на модерните тенденции с ленти, табелки и т.н., няма да сме много хора, избрахме с кумата нестандартно място за партито - на Бирфеста, който се провежда на Младежкия хълм в Пловдив. Подготвих изненади за момичетата - индивидуално опаковани макарони от Bebba macarons, тъй като не съм предвидила подаръци за гостите, до вторник мога да поръчам от тези макарони и за тях, уникално вкусни са, а и е добра идея.
И при нас има отказали се, за съжаление има и няколко близки, които постъпиха несериозно, имаме и такива с притеснения заради Covid, но те са малко. Та от 130 сме на 115, но за сега съм спокойна. Империал са професионалисти, с които лесно се комуникира и се съмнявам да има проблеми, уточнили сме нещата, дори и да изникне нещо, ще съумеем да го овладеем. Искам да похваля мястото от което взвех роклята  - Христо Чучев в Асеновград, безкрайно любезни, точни, имат добри модели. За разлика от повечето булки, май при мен купуването на рокля беше най-затормозяващо, липсваше ми еуфорията, но пък слагайки роклята, която купих, усетих че е моята.

Лаленце, прекрасни сте! Благодаря, че сподели с нас.

# 142
  • Пловдив
Момичета, чувала съм, че след сватбата не трябва да се пребирате в дома, в който живеете. Чували ли сте нещо такова? Как процедирате вие? Нашият ресторант няма хотелска част и се чудя след това на хотел или в апартамента ни, в който си живеем.

# 143
  • София
Аз в суеверия не вярвам, но за наше удобство ще си наемем хотел със спа, но нещо не можем да изберем кой. Бяхме избрали един, не му работел басейнът и ресторантът и сега пак сме в търсене. Може би към Царско село клоним.

# 144
Лятна буря, от теб зависи дали ще вярваш на суеверия или ще си спестиш средствата за хотела. Но пък може това да е добро оправдание да си наемете стая за еаьнообразие и да се поглезите.

Ние задължително ще сме на хотел, но още не мога да избера място.

# 145
Не съм чувала подобно поверие,но това не означава,че не може да си наемете стая някъде , щом идеята ви допада.
Нашият ресторант също няма хотелска част,но и ние предпочитаме да се приберем вкъщи.
Дали ще вярвате или не в поверия,дали ще ги спазвате ,зависи единствено от вас двамата 🤗

# 146
Някой ще сключва ли предбрачен договор или деклрация за разделност? Ако има и някой инфо,ако иска на лично да ми пише.Благодаря.

# 147
Благодаря ви момичета! Relaxed

Welt, това сякаш е напълно нормално, последните седмици преди сватбата уж си на финалните стъпки, а излизат непредвидени и то най-често дребни неща, които отнемат от времето. Ние се озорихме доста, особено последните 2 семици, но последните 3 дни преди събитията си казах каквото направено това е, а и тотално самия ми мозък изключваше. Grin

alice_ in_ wonderland1 относно роклята, сигурно и още други булки ще потвърдят, че се усеща най-вече еуфорията на деня, когато се видиш и в цялостната си визия. На мен ми е свидно да се разделя с роклята сега, не искам и да я продам... най-много да я облека още веднъж за някаква наша фотосесия, но за друго не се сещам.  Pensive

Относно вечерта на сватбата, ние също бяхме наели стая в хотел, но не от суеверие, а от самото желание да бъдем на неутрално и непознато място.

# 148
  • Пловдив
Чудесни сте момичета! Чета ви с удоволствие.
Моята драма отмина-дъщеря ми букна сватбен агент и ресторант-оттум нататък ще е по лесно.Оказа се ,че в Пловдив нещата стоят зле.Очаквах доста повече от реномирани ресторанти.
За две седмици свършихме доста работа. Сложно е да се организират 2 сватби в две държави,но вече се канализираха нещата.

# 149
Здравейте момичета 👰

Да се похваля,че вече съм г-жа Тодорова от вчера. Всичко се случи бързо и неусетно. Минахме даже по -рано, защото булката преди нас закъсняваше. Та, така поплаках си едно хубаво. Хаха
Боже забравих да кажа, че имах изненада моминско в Хепи. Точно това, което исках 3 те ми най- близки приятелки и бутилка вино.

Хубава вечер 🌸

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 14:39 от Flower 🌸

Общи условия

Активация на акаунт