Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 52 255
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Аз гласувам твърдо за фотобудка. Имахме на едно коледно парти във фирмата и това беше най-забавното парти, на което съм била, най-хубавите снимки, които са ми правили, и най-топлите спомени изобщо. На следващи партита наемахме фотограф и правихме различни неща, но никое не можа да се мери по настроение.
Кумата ми беше инвестирала в уникален фотокът с апаратче за моментни снимки - това й беше най-голямото разочарование от организацията, защото гостите не му обърнаха подобаващото внимание.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 22:04 от evenfall

# 511
  • София
Нашите младоженци също си мислеха за апаратчета по масите, но в последствие се отказаха от тази идея и заложиха на будката. Според мен е въпрос на личен избор и усещане.

# 512
Аз съм била на сватба с фотобудка и наистина снимките излизаха много яки. Но гостите така се захласнаха, че половината се бяха наредили за снимки, докато младоженците разрязваха тортата. За мен лично действа разсейващо.

# 513
  • София
Това вече е грешка в организацията. Будката се слага за определено време и се маха, за да стане купон, а не гостите да се редят на опашка за снимки през цялата сватба.
По време на рязането на тортата будката отдавна не беше вече там.

# 514
Това вече е грешка в организацията. Будката се слага за определено време и се маха, за да стане купон, а не гостите да се редят на опашка за снимки през цялата сватба.

Да, това звучи доста логично. Реално будката беше изненада от роднина, беше за неограничено време и с неограничен брой снимки за принтиране. Също беше поставена извън залата на тържеството по един коридор. В комбинация с много млади хора и много парти аксесоари за снимките, явно наистина цялостната организация не беше ок.
Ние също имаме идея за нещо като фотокът. На терасата в залата ни има една зелена стена, мислим декораторите да й пуснат лампички и отгоре бял тюл, а като се стъмни, гостите да се поснимат с бенгалски огън пред нея.

# 515
  • София

Да, това звучи доста логично. Реално будката беше изненада от роднина, беше за неограничено време и с неограничен брой снимки за принтиране.
Скрит текст:
Също беше поставена извън залата на тържеството по един коридор. В комбинация с много млади хора и много парти аксесоари за снимките, явно наистина цялостната организация не беше ок.
Ние също имаме идея за нещо като фотокът. На терасата в залата ни има една зелена стена, мислим декораторите да й пуснат лампички и отгоре бял тюл, а като се стъмни, гостите да се поснимат с бенгалски огън пред нея.
Голяма грешка. Няма ли ограничение, става това, което описвате. Отделно подобни изненади е хубаво да са обсъдени с младоженците, че не мога да си представя да са хвърлили толкова усилия за подготовка и накрая докато режат тортата, гостите да са на опашка за снимки.

# 516
Marchelsi имаше страхотен фотокът.
Още една сватба, на която присъствах това лято, имаше фотокът за снимки с гостите, ръчно изработен и много ефектен.
И в двата случая идеално си пасваха с локацията, макар и да бяха съвсем различни като стил.
Аз самата не си падам по фотокътове/будки/огледала. Най ми е омразно на някое събитие гостите да забравят, че са там заради главните лица, а не за да могат да се наснимат в официални тоалети, прически и грим. Работех в сферата на събитийния мениджмънта и съм се нагледала на хора, виждащи цялото събитие през екрана на телефона.
Неочаквани изненади от гостите пък са страхотен нож с две остриета и описания пример го илюстрира чудесно.

# 517
  • София
И аз не съм фен на фотобудки и подобните, както и на прекалено много игри за гостите, изненади и т.н. Искам да има, но умерено, да не кажа силно ограничено. За мен сватбата е  преди всичко  купон, не е детски рожден ден с изненади. Но вкусове всякакви, важното е младоженците да са доволни.

П.С. Да попитам за декларациите за сключване на граждански брак - попълват се от нас двамата седмица преди сватбата  и се предоставят в избраната ритуална зала нали така? На място ли ще получим въпросните декларации, тъй като при записването нищо не ми дадоха, освен резервационна карта?

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 23:30 от Chloé

# 518
  • Wonderland
Много странно, на нас ни ги дадоха още при записването. Предполагам, че ще ги получите като отидете седмица преди сватбата, но може би звъннете, за да сте сигурни, че всичко е изрядно Simple Smile

# 519
Здравейте момичета, нашата сватба се надявам да се случи тази година след 3 отлагания миналата Simple Smile но каквото такова...да сме живи и здрави!
Спрели сме се на локация около Пловдив. Ще работим с фотографите Veronica Lubenoff , за видео с Chucks films и за декорацията работим с Цветята на Милена - до момента съм изключително доволна от професионализма на всички и въпреки, че сватбата не е минала, бих ги препоръчала горещо.. Искам да попитам за препоръка за фризьор в Пловдив, т.к. само прическа май си нямам още?

# 520
Здравейте булки, поръчах си поканите от този сайт https://manisto.com/.
Някоя от вас поръчвала ли е от този сайт и какви са ви отзивите?

# 521
Здравейте!
Живот и здраве (и отворени заведения) лятото ще съм булка и аз.
Сватбата ни ще е силно казано сватба. Планираме събиране в тесен семеен кръг до 50 души с приятелите ни. Ще подпишем и после в ресторант. От големите сватби си "крада" само фотографа. Твърдо съм против да се крадем, да играем хора пред блока, да ми влиза под роклята и т.н.
Искаме семпла, скромна и по-обрана сватба. С ММ не сме фенове на тези тридневни тържества и чалгата затова мислим и ДиДжей да нямаме.
Питането ми е:
1. Има ли още нещо освен фотографа, което ще ме посъветвате да си "вземем" от големите сватби?
2. Търся си сайт/магазин за рокля за подобен стил тържество. Живеем в София засега и тук мога да обикалям магазини. След няколко месеца ще отидем и до Асеновград. Аз съм ниска и дребна и по-добрата опция е в магазина да предлагат опция прекрояване и/или скъсяване на роклята. Роклята искам да е къса - няколко см над коляното.

# 522
Здравейте!
Живот и здраве (и отворени заведения) лятото ще съм булка и аз.
Сватбата ни ще е силно казано сватба. Планираме събиране в тесен семеен кръг до 50 души с приятелите ни. Ще подпишем и после в ресторант. От големите сватби си "крада" само фотографа. Твърдо съм против да се крадем, да играем хора пред блока, да ми влиза под роклята и т.н.
Искаме семпла, скромна и по-обрана сватба. С ММ не сме фенове на тези тридневни тържества и чалгата затова мислим и ДиДжей да нямаме.
Питането ми е:
1. Има ли още нещо освен фотографа, което ще ме посъветвате да си "вземем" от големите сватби?
2. Търся си сайт/магазин за рокля за подобен стил тържество. Живеем в София засега и тук мога да обикалям магазини. След няколко месеца ще отидем и до Асеновград. Аз съм ниска и дребна и по-добрата опция е в магазина да предлагат опция прекрояване и/или скъсяване на роклята. Роклята искам да е къса - няколко см над коляното.

Ако искате да танцувате и да стане купон, определено препоръчвам да си вземете и диджей. Диджей не е равно на чалга и селяния. Иначе по всяка вероятност ще ядете и после по къщите.

# 523
Момичета, ще имате ли "взимане" и как планирате да протече?

# 524
И ние няма да имаме традиционна сватба, а само ще подпишем и след това ще се почерпим в ресторант а родителите и свидетелите ни.
Няколко пъти отлагахме и накрая решихме да в този вариант вместо да чакаме подходящия момент и обстоятелства.
Ор големите сватби "взехме" фотограф и евентуално украсена арка за подписването, ще е изнесен ритуал.
Роклята си я поръчах вече ор Асеновград.
Според вас рано ли е да запазвам часовете за грим и фризьор?

Общи условия

Активация на акаунт