Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 51 480
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Както коментирахме и нагоре, ЕО ще има още дълго време. То направо да я пуснат като другите държави до края на годината, че да не се стресират хората, че нещо се променя.

Нашата сватба беше края на септември и имахме ограничение само за ритуалната зала, за ресторантите също имаше относно капацитет, но тогава не се спазваше много това. Мисля, че беше на 50% към момента на сватбата ни и имаше изискване за разстояние между гостите. Нашата зала беше много голяма така, че за броя го спазихме.
За ритуалната зала ни позволиха и без маски дори и пуснаха 35 човека, но точно тогава наистина нямаше случаи.

Сега как стои въпросът сега с ритуалните зали, някой запазвал ли е скоро или да сте били на сватба? Искат ли маски, включително и младоженците ли? А за броя?

# 586
Както коментирахме и нагоре, ЕО ще има още дълго време. То направо да я пуснат като другите държави до края на годината, че да не се стресират хората, че нещо се променя.

Нашата сватба беше края на септември и имахме ограничение само за ритуалната зала, за ресторантите също имаше относно капацитет, но тогава не се спазваше много това. Мисля, че беше на 50% към момента на сватбата ни и имаше изискване за разстояние между гостите. Нашата зала беше много голяма така, че за броя го спазихме.
За ритуалната зала ни позволиха и без маски дори и пуснаха 35 човека, но точно тогава наистина нямаше случаи.

Сега как стои въпросът сега с ритуалните зали, някой запазвал ли е скоро или да сте били на сватба? Искат ли маски, включително и младоженците ли? А за броя?

Ния, лъжа ли се или вашата сватба беше в Тера? Ако да, ще споделиш ли колко гости имахте и като цяло каква беше организацията спрямо изисквания за капацитет и тн?

# 587
Изключително криво ще ми е ако трябва с една безполезна маска да си размажа червилото/грима точно на този ден.
Пуу!
Ние смятаме пролетта да подпишем в тесен семеен и приятелски кръг. Буквално 10 души, а лятото са си направим събиране с роднините, когато мерките са по-разпуснати по отношение на ресторантите.

Имам и един въпрос. По-скоро не търся отговор, а съвети.
Винаги съм си представяла как най-добрата приятелка ще ми е кума на сватбата. В нашия случай - свидетел на подписването.
Обаче също така поради някакви мои съображения искам кумовете ни да са семейни или поне да са сериозно обвързани. Да, обаче нейният приятел не е близък с нас като семейство с ММ.
От друга страна имаме и един приятел на ММ, но с неговата приятелка са от скоро и ние на практика не сме се сближили толкова, че да ми е кума....

А вариант да "разделяме" двойките и кумът да е неговия приятел, а кумата - моята приятелка, не ми допада... и техните партньори да са просто гости на сватбата и да гледат партньора как кумува с друг/а.

# 588
Изключително криво ще ми е ако трябва с една безполезна маска да си размажа червилото/грима точно на този ден.
Пуу!
Ние смятаме пролетта да подпишем в тесен семеен и приятелски кръг. Буквално 10 души, а лятото са си направим събиране с роднините, когато мерките са по-разпуснати по отношение на ресторантите.

Винаги съм си представяла как най-добрата приятелка ще ми е кума на сватбата. В нашия случай - свидетел на подписването.
Обаче също така поради някакви мои съображения искам кумовете ни да са семейни или поне да са сериозно обвързани. Да, обаче нейният приятел не е близък с нас като семейство с ММ.
От друга страна имаме и един приятел на ММ, но с неговата приятелка са от скоро и ние на практика не сме се сближили толкова, че да ми е кума....

А вариант да "разделяме" двойките и кумът да е неговия приятел, а кумата - моята приятелка, не ми допада... и техните партньори да са просто гости на сватбата и да гледат партньора как кумува с друг/а.

Ами ще трябва да направите компромис тук. То това са двата варианта - двама приятели, които не са двойка или един приятел и половинката. Все пак ако решите да не са двойка, винаги може да сложите партньорите им на същата маса, за да не се чувстват отхвърлени.

# 589
  • София
Била съм на сватби, на които кумовете са от отделни двойки, не е било неловко или нещо такова. При нас кумовете са двойка, които са заедно от 15 години, но е чиста случайност. Ако нямахме такава близка двойка аз лично щях да поканя моята най-близка приятелка, а кумът щеше да е приятел на младоженеца. Както го чувстваш ти най-добре, няма правилно и грешно.

# 590
  • Германия
И при нас кумата и кумът не са двойка. Тя е най-добрата ми приятелка, а той е най-дългогодишният приятел на младоженеца. Кумът си има и приятелка, кумата в момента не е обвързана. При всички положения обаче и кумовете, и партньор(к)ите им ще са на нашата маса.

# 591
Пуу!

Ами ще трябва да направите компромис тук. То това са двата варианта - двама приятели, които не са двойка или един приятел и половинката. Все пак ако решите да не са двойка, винаги може да сложите партньорите им на същата маса, за да не се чувстват отхвърлени.

Ние предпочетохме да са двойка, макар и двамата да си имаме и по-близки приятели по отделно. Познавам хора, които са канили отделни хора и са споделяли, че сега биха предпочели да са двойка. Аз лично смятам кумовете за семейство, което трябва да е пример за младоженците и ако държите да са ви и двамата много
близки занапред и да бъдете почти семейство, малко по-трудно ще е ако не са двойка.

Но ако при вас няма двойка, която да изберете, конкретно за сватбата, вариантът всички да са на масата е добър Simple Smile

# 592
Ние сме си избрали наши приятели, не са двойка. Решихме, че ще сложим и половинките им на нашата маса, колкото повече-толкова повече Simple Smile

# 593
И при нас няма да са двойка, но всеки си има половинка. Младоженската маса ще е за 6 човека и реално ще са отделени единствено на самото подписване, дори не искаме от тях да танцуват заедно.
Аз нямам предразсъдъци относно това дали кумовете ще са семейни или не. Ако имахме достатъчно близка двойка, щяхме да ги поканим предполагам. Важно ми е да са ни близки, пък дали кумата ми е близка на мен, а кумът на младоженеца, няма значение. Не бих била ок обаче да поканим двойка, в която едната половина ни е никаква само за да спазим обичая. Естествено имаше коментари по въпроса, но аз си ги пуснах покрай ушите.

# 594
Да, за съжаление ще правим компромис.
Просто си представях как с кумовете сме си семейни приятели, събираме се, ходим на почивки заедно и т.н.
Крайна сметка нашето няма да е традиционна сватба и кумовете ще са просто в моята глава. Те на практика ще са само свидетели в гражданското, защото няма да имаме ергенски/момински партита и всичките му там неща.

# 595
Да, за съжаление ще правим компромис.
Просто си представях как с кумовете сме си семейни приятели, събираме се, ходим на почивки заедно и т.н.
Крайна сметка нашето няма да е традиционна сватба и кумовете ще са просто в моята глава. Те на практика ще са само свидетели в гражданското, защото няма да имаме ергенски/момински партита и всичките му там неща.

Важното е вие да се чувствате добре с избора си! Хората толкова се променят с времето, менят се интереси, възможности, градове, държави и тн., така че нищо не е за постоянно  Kissing Face

# 596
Не пречи да сте си семейни приятели и да част от живота ви, какво като са отделни двойки Simple Smile
Ние си избрахме по една половина от двете ни най-близки двойки😄

# 597

15 човека с младоженци, кумуве, фотограф включително. Маски за всички, мога да пиша допълнително кога сме ги махнали. Можеш да пуснеш livestream за останалите със собствен лаптоп.

# 598

Сега как стои въпросът сега с ритуалните зали, н
15 човека с младоженци, кумуве, фотограф включително. Маски за всички, мога да пиша допълнително кога сме ги махнали. Можеш да пуснеш livestream за останалите със собствен лаптоп.
Сигурно е ужасно...някак не ми е ок фотографът да заснеме най-важният ни момент и да сме с маски...
Нашата сватба ще е 21.03.21г ,твърдо сме гл решили и заради датата,началото на пролетта,символиката със започването на новият живот.
Ще сме с изнесен ритуал,малко хора,но ще си ги направим красиво.Празненството ще е в гората,в закрито помещение тип шатра.
Надявам се времето да е с нас,а вирусът далеч от нас.

# 599
О, за такива с грозни носове като мен е сбъдната мечта! Joy
Не, шегата на страна, всеки може да избере да смени датата.
За останалите - един добър фотограф ще хване емоциите, дори само в очите. В крайна сметка, това е сватбата ни - в тази година, когато нищо не е съвършено и всичко е на опаки. И така ще я запомним. Заедно в добро и лошо.

Стискам палци вашите дни да имат по-нормален вид!

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 21:55 от evenfall

Общи условия

Активация на акаунт