Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 51 441
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • Wonderland
Не знам дали има нови-нови хора тук, но ми е интересно дали някой скоро е пробвал да запази ресторант в София за 2021 и е ударил на камък? Чудя се останали ли са свободни уикенди изобщо някъде за тая година, хаха..

# 631
Възможно е доста от ресторантите да са пълни, най- малкото от миналата година доста сватби се прехвърлиха за тази.

# 632
Рапунцел, юни месец миналата година на нашето място имаше една свободна неделя за 2021, която взехме ние, всички други уикенди бяха заети. А да, и съботата на Задушница беше свободна.
Ние ако ще местим за лятото от май, ще трябва да е в петък.

# 633
Не знам дали има нови-нови хора тук, но ми е интересно дали някой скоро е пробвал да запази ресторант в София за 2021 и е ударил на камък? Чудя се останали ли са свободни уикенди изобщо някъде за тая година, хаха..

Младоженците, на които ние ще сме кумове, запазиха преди седмица и половина ресторант Форум за уикенд през септември.

# 634
Аз също имам булка, която наскоро премести юнска дата за септември, мисля че се пада неделя.

# 635
Ох, защо я подхванахме тази тема, момичета. Моята концепция за нашите снощи, като тръгнах да ги правя, се оказа. epic fail. Сега имам точно 3 часа за пълен редизайн и изработка на новите. Добре, че сме малко хора. Бих ги зарязала изцяло, но имаме един гост, който познава само нас и държа да му гарантирам място близо до младоженеца.

На каква програма ги правиш? На canva.com е много лесно и безплатно, има избор от страшно много дизайни.

# 636
  • Пловдив
Много скоро ще се освободят дати.Моята дъщеря отложи и двете сватби за догодина.

# 637
На каква програма ги правиш? На canva.com е много лесно и безплатно, има избор от страшно много дизайни.
Благодаря за включването! В случая отиде по дяволите нелепата идея да са на обикновени тагчета за подаръци и да ги надпиша ръчно. Да, абсурд, не съм сигурна какво съм си мислила. В крайна сметка успях да направя сравнително прилична DIY импровизация, която ми коства само 2 часа изоставане от графика и непредвидена експлоатация на младоженеца.

Канва иначе трябва да я сложим на първа страница в новата тема - безценна е!

# 638
Да, аз Канва я открих преди много години съвсем случайно и ме е спасявала многократно.

Тая година бая сватби се очертават. Bowtie

# 639
Да, гримьорката точно ми разказваше, че булки се оплакват от скок в цените на фотографите и пакетите фото+видео.
Да се подготвят психически новите ни попълнения, които още нямат сключени договори.

# 640
Със сигурност има и вдигане на цените по ресторантите и цялата организация.
Аз разбрах, че има по-висока цена с около 70% за храната на мястото, където ще ни е сватбата. Доста са прекалили😳

# 641
Здравейте, бъдещи булки! Включвам се в темата но нашата сватба ще я планираме за 2022 година предвид обстановката . Организацията ни е на кота 0. Нищо не се предприели, дори и дата не сме си избрали. За мен вече трябва да се ориентираме, вие как мислите ? Има ли бъдещи булки за следващата година? Ще ми е интересно да споделите отзиви за сватбени агенции и флористи от град Бургас. За място се колебаем между Созпол и Лозенец .

# 642
Е, момичета, официално и моят ден мина! Ще изплискам един дъъълъг пост с непоискани съвети сега, но няма да е последен - прекалено много обичам сватбеното планиране и не мога да си представя да не ви чета и пиша.

Сигурна съм, че ще тръгнете да ме четете и ще спрете, защото "е, това е ясно", "да, да, това е писано 1000 пъти", "аз съм по-организирана, това на мен няма да ми се случи" - тц, и аз така си мислех! Накрая всичко се обърка по учебник. Satisfied

Прибирам го в скрит текст, че стана по-дълъг и от блог пост:

Скрит текст:
Преди сватбата:

1. Вземете си 1 седмица отпуск. Цяла седмица. Задължително. И не оставяйте нищо от организацията за нея.

Ще има дреболии, за които не сте се сетили. Неща, които трябва да се занесат еди къде си. Други, които трябва да се купят. Хора, които ще искат да се видите. Телефонни разговори - много и дълги! Доверете ми се, трябва ви.

2. Ако ще си правите украсата сами, изтествайте всичко месеци предварително.

Изработете си мостри на всичко, което мислите да правите. Засечете колко време отнема 1бр. и умножете по финалната бройка. Подредете си на масата вкъщи пълната аранжировка. Нищо, че сте го виждали реализирано на снимка и нищо, че не е философия за изработка. Снимайте всичко, което сте направили пробно и ви е харесало!!!

3. Както и където и да сте написали планът за деня, адресите, часовете, никой няма да ги запомни. Приемете го. Дишайте.

Най-добре си направете един документ с FAQ, от който да си копирате отговорите, когато трябва да ги напишете за 3847385748679 път.

4. Накарайте младоженецът да оттренирате първия танц вкъщи.

Сигурно ще спори с вас. Вие ще отстъпите. На сватбата, докато се клатите неловко, ще ви прошепне в ухото: "май трябваше да го оттренираме предварително". И ще трябва да не го удушите пред фотографа и гостите. Joy

5. В денят преди сватбата стройте всичко, което трябва да носите, на едно място в средата на стаята, където не държите никога нищо и където ще ви пречи! Без изключения! Иначе гарантирано ще забравите нещо. И да, от опит го пиша.

Съвети за красота:

1. Ако сте с гол гръб без чашки, силиконовите сутиени от китайските магазини вършат изненадващо добра работа за малък бюст и се лепят стабилно. НО, ако сте чашка B по принцип, ще ви трябва C, и трябва да го залепите от първия път иначе хваща по-слабо. Наличието на лейкопласт под ръка е задължително!

2. Протеиновите шейкове и адреналинът са най-добрият приятел на булката. Засищат изключително, ако организмът ти не е привикнал към тях. На по един такъв изкарах целия маратон в деня на сватбата и деня преди него. Лошото е, че и в ресторантът не можех да погледна храна, а тя беше толкова вкусна!

3. Пазете си роклята от колана в колата, с която ви карат!!! Нищо не може да се сравни с тръпката от first look на черно петно върху гърдите на 5 минути от залата.  

В денят на сватбата:

1. Колкото и отвсякъде издържан да звучи планът ви, фалове ще има. Ако нямате координатор, нещо в организацията задължително ще се обърка (в нашият случай - всичко). Приемайте го като забавна история, на която ще се смеете всеки път, като я разказвате. Самоиронията е единственото, което спаси нашия ден.

2. Колкото и буфери да сте предвидили, ще закъснеете. Или някой от важните хора ще закъснее. Още не съм чувала за сватба, където това да не се е случило, поне не в приятелския ми кръг. Приемете го за нормално и бъдете в мир с това. Както написах по-горе - смейте се!

4. И със 150 човека, и с 15, ще има приели и отказали се в последния момент. По 2 пъти. И да, след като сте се карали с младоженеца за бройката. Поемете дълбоко въздух и кажете "омммммммм".

5. Не бъдете прекалено критични към себе си. Не гонете ред и съвършенство. Вкопчете се в нагласата, че нищо не е фатално и нищо не е достатъчно важно, за да ви ядоса. Ще ми се да вярвам, че всички ще запомнят смеха, а не хаосът (макар че и той беше незабравим).

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 19:09 от evenfall

# 643
  • София
evenfall, честито! Щастлив семеен живот ти желая Simple Smile Кога ти беше сватбата?

# 644
Е, момичета, официално и моят ден мина! Ще изплискам един дъъълъг пост с непоискани съвети сега, но няма да е последен - прекалено много обичам сватбеното планиране и не мога да си представя да не ви чета и пиша.

Сигурна съм, че ще тръгнете да ме четете и ще спрете, защото "е, това е ясно", "да, да, това е писано 1000 пъти", "аз, съм по-организирана, това на мен няма да ми се случи" - тц, и аз така си мислех! Накрая всичко се обърка по учебник. Satisfied

Прибирам го в скрит текст, че стана по-дълъг и от блог пост:

Скрит текст:
Преди сватбата:

1. Вземете си 1 седмица отпуск. Цяла седмица. Задължително. И не оставяйте нищо от организацията за нея.

Ще има дреболии, за които не сте се сетили. Неща, които трябва да се занесат еди къде си. Други, които трябва да се купят. Хора, които ще искат да се видите. Телефонни разговори - много и дълги! Доверете ми се, трябва ви.

2. Ако ще си правите украсата сами, изтествайте всичко месеци предварително.

Изработете си мостри на всичко, което мислите да правите. Засечете колко време отнема 1бр. и умножете по финалната бройка. Подредете си на масата вкъщи пълната аранжировка. Нищо, че сте го виждали реализирано на снимка и нищо, че не е философия за изработка. Снимайте всичко, което сте направили пробно и ви е харесало!!!

3. Както и където и да сте написали планът за деня, адресите, часовете, никой няма да ги запомни. Приемете го. Дишайте.

Най-добре си направете един документ с FAQ, от който да си копирате отговорите, когато трябва да ги напишете за 3847385748679 път.

4. Накарайте младоженецът да оттренирате първия танц вкъщи.

Сигурно ще спори с вас. Вие ще отстъпите. На сватбата, докато се клатите неловко, ще ви прошепне в ухото: "май трябваше да го оттренираме предварително". И ще трябва да не го удушите пред фотографа и гостите. Joy

5. В денят преди сватбата стройте всичко, което трябва да носите, на едно място в средата на стаята, където не държите никога нищо и където ще ви пречи! Без изключения! Иначе гарантирано ще забравите нещо. И да, от опит го пиша.

Съвети за красота:

1. Ако сте с гол гръб без чашки, силиконовите сутиени от китайските магазини вършат изненадващо добра работа за малък бюст и се лепят стабилно. НО, ако сте чашка B по принцип, ще ви трябва C, и трябва да го залепите от първия път иначе хваща по-слабо. Наличието на лейкопласт под ръка е задължително!

2. Протеиновите шейкове и адреналинът са най-добрият приятел на булката. Засищат изключително, ако организмът ти не е привикнал към тях. На по един такъв изкарах целия маратон в деня на сватбата и деня преди него. Лошото е, че и в ресторантът не можех да погледна храна, а тя беше толкова вкусна!

3. Пазете си роклята от колана в колата, с която ви карат!!! Нищо не може да се сравни с тръпката от first look на черно петно върху гърдите на 5 минути от залата.  

В денят на сватбата:

1. Колкото и отвсякъде издържан да звучи планът ви, фалове ще има. Ако нямате координатор, нещо в организацията задължително ще се обърка (в нашият случай - всичко). Приемайте го като забавна история, на която ще се смеете всеки път, като я разказвате. Самоиронията е единственото, което спаси нашия ден.

2. Колкото и буфери да сте предвидили, ще закъснеете. Или някой от важните хора ще закъснее. Още не съм чувала за сватба, където това да не се е случило, поне не в приятелския ми кръг. Приемете го за нормално и бъдете в мир с това. Както написах по-горе - смейте се!

4. И със 150 човека, и с 15, ще има приели и отказали се в последния момент. По 2 пъти. И да, след като сте се карали с младоженеца за бройката. Поемете дълбоко въздух и кажете "омммммммм".

5. Не бъдете прекалено критични към себе си. Не гонете ред и съвършенство. Вкопчете се в нагласата, че нищо не е фатално и нищо не е достатъчно важно, за да ви ядоса. Ще ми се да вярвам, че всички ще запомнят смеха, а не хаосът (макар че и той беше незабравим).

УАУ! Първо - честито! Flowers Bouquet Желая много семейно щастие, любов и разбирателство!
И второ - лично аз много ще се радвам на още съвети и идеи за сватбения ден!

Общи условия

Активация на акаунт