Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 408
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
В тази връзка аз съм против решението, че оттук нататък има ли грипна ваканция, то това няма да е ваканция, а ще се учи дистанционно.

Досега как успяваха, въпреки дървените и грипни ваканции да приключват успешно, сега, обаче, не - ДО до края на света.
А как се учи пред компютъра оклюмал със симптоми на ОВИ или грип, помислиха ли умовете от МОН?

# 481
А как се учи пред компютъра оклюмал със симптоми на ОВИ или грип, помислиха ли умовете от МОН?
Никак. Боледуваш си и после отсъствията се извиняват по старомодния начин с медицинска бележка.

Това също е интересно
Три алтернативи на присъствието в час, но всички - с оценки и отсъствия

Ако си беше направила труда да прочетеш насоките за работа на системата на училищното образование в условията на COVID, нямаше да се налага да пускаш журналистически преразказ. А уж ти е важно.

# 482
Няма да коментирам кой черпи "достоверна" информация от уикипедия! Не е моето ниво проблема!
Irene има хиляди бактерии в човешкото тяло и голем процент от тях не се предават от човек на човек. За други пък човешкия организъм си е естествена среда и живеят в симбиоза. Примера ти е изваден от контекста и абсолютно неревалентен в случая!

Добре, опровергай ми статията, която е написана като за най-..семпли хора, та дано разберат, ама явно не. Конкретно тя има достатъчно надеждни източници (които можеш да погледнеш най-долу).
Ако съдя по коментарите ти досега, ти не признаваш информация отникъде, май караш на принципа "звездите ми го говорят".
Следващият път като видиш майка си, питай я какво е настинка, много ми е интересно какво ще каже - не мисля, че ще се съгласи с теб. Не че няма некадърни медицински лица, но все се надявам, че няма как да има чак на ниво да не знаят елементарни неща.

# 483
Няма да коментирам кой черпи "достоверна" информация от уикипедия! Не е моето ниво проблема!
Irene има хиляди бактерии в човешкото тяло и голем процент от тях не се предават от човек на човек. За други пък човешкия организъм си е естествена среда и живеят в симбиоза. Примера ти е изваден от контекста и абсолютно неревалентен в случая!

Добре, опровергай ми статията, която е написана като за най-..семпли хора, та дано разберат, ама явно не. Конкретно тя има достатъчно надеждни източници (които можеш да погледнеш най-долу).
Ако съдя по коментарите ти досега, ти не признаваш информация отникъде, май караш на принципа "звездите ми го говорят".
Следващият път като видиш майка си, питай я какво е настинка, много ми е интересно какво ще каже - не мисля, че ще се съгласи с теб. Не че няма некадърни медицински лица, но все се надявам, че няма как да има чак на ниво да не знаят елементарни неща.
Да вие сте по - кадърна и начетена от всички! Водете нацията напред и цитирайте уикипедия!
Аз за медицински въпроси търся медицинска литература, не интернет. Ама моето ниво е примитивно, какво ли разбирам!

# 484
  • Бургас
Цитирай медицинска литература, където има такава болест - настинка. Аз също ползвам медицинска литература. Такова животно не съм видяла.

# 485
Никак. Боледуваш си и после отсъствията се извиняват по старомодния начин с медицинска бележка.

Това също е интересно
Три алтернативи на присъствието в час, но всички - с оценки и отсъствия

Ако си беше направила труда да прочетеш насоките за работа на системата на училищното образование в условията на COVID, нямаше да се налага да пускаш журналистически преразказ. А уж ти е важно.
Хареса ми преразказа, затова дадох линк, може пък да е по-разбираем за някои, на мен ми хареса как е написан. От насоките въобще не ми се изясниха нещата за СФО под 4 клас, така ги бяха омотали че излизаше че е достъпно само за деца на лечение в чужбина, а това противоречи на закона. Сега пък някакъв хибрид на СФО с текущо оценяване прочетох, което въобще не попада в идеята за класиченото СФО. Все си мисля че трябва традиционното СФО да се запази независимо от умуванията им сега. На мен проблемът ми е да намеря училище в моя град, предлагащо СФО с ясна информация и графици публикувани в сайта му. Ще звъня в понделник в едно да видя какво ще правят тази година. За мое учудване най-много такива училища има в ромския квартал, но чак в такива крайности не ми се изпада.

# 486
  • София
Аз не разбирам вие се притеснявате за децата ви или че ще заразят някой рисков роднина?!? Едно здраво дете ще го изкара като "лека настинка на крак". Защо се психясвате?
Не се хваля, че децата ми ходят болни. Идеята ми е, че в единия случай си беше абсолютно обикновена настинка, доказано и във времето, но ако някой разбирач беше решил, че детето е с ковид щеше да ми разкаже играта с ходене по мъките и то за нищо.

А защо си мислиш, че е ОК детето ти да разпространява дори и обикновена настинка? Тя също понякога води до смърт.
Ако някой от родителите ти почине, заради подобна на тебе майка, ще продължиш ли да бъдеш толкова ларж?

Допълнение: Сега ти прочетох и следващите коментари и на такова безочие, съчетано с покъртителна неинформираност, не бях попадала. Не, коронавирусът не е грип, инфлуенца вирусите са от различно семейство вируси. Броя починали от коронавирус отдавна задмина обичайната бройка на починали от обикновена настинка и грип.
Изобщо, освен да повтаряш няколко опорни точки, които чувам непрекъснато от такива като теб, нещо реално прочела ли си по въпроса? Или просто с помощта на чичко Гугъл търсиш само източници, които да са съгласни с твоята безотговорност?
От обикновена настинка не може да умре никой! И тя не е заразна. Ама медицината не е за всеки!
И да ларж съм. Майка ми е лекар и е на както е модерно да се казва "на първа линия". Така че по скоро тя може да ни зарази, отколкото обратното.
И не чета по темата, понеже достоверна медицинска информация в нета НЯМА! Всичко е тълкования е всеки си харесва каквото му отърва.
От друга страна имам доста познати прекарали вируса и имам реална представа как протича.
Как не ви стана ясно, че всички ще го преболедуват. Вирус не може да се спре!

Язък за майка ти, че е отгледала такава дъщеря.
Но... то от човек, готов да заразява с каквото му падне на ляво и на дясно какво ли друго може да се очаква.
Всички щели да "преболедуват" настинката (или сарс-а, който също повтаря горе-долу през същия период, през който и "обикновената" или по-изключителна настинка). От която (обикновената) също се умира, впрочем.

И от 50 кладенеца вода да домъкнеш простичкият факт си остава: поведението ти е нагло и безочливо и никой тук няма и не би те подкрепил - теб или безотговорното ти поведение. Да, има и други такива, много са дори. Но не са тук. Викат си на чалгата в чалгатеките по морето в момента.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 22:24 от katiABV

# 487

Да вие сте по - кадърна и начетена от всички! Водете нацията напред и цитирайте уикипедия!
Аз за медицински въпроси търся медицинска литература, не интернет. Ама моето ниво е примитивно, какво ли разбирам!

Не се притеснявай, Уикипедия не ми е пътеводна светлина, но не може да се отрича всичко в нея - някои статии са си директно копирани от Енциклопедия Британика или подобни по надеждност енциклопедии на други езици. Има и такива, като тази, за която давам линк, която има като източници специализирана научна (в конкретния случай - медицинска) литература. Като цяло става за представяне най-общо на нещата. И от останалите ти коментари изобщо не личи да си чела в живота си медицинска литература, така че и аз като Irene Adler моля да ми цитираш медицински текст, където се говори за "болестта настинка".

# 488
Аз пък  не бих била толкова крайна да съдя Punk_GirL. Филтърът в детските заведения не го е измислила тя. Някои деца дори и заразени не се разболяват и нямат явни симптоми както други, дори и родителите се чудят има ли, няма ли нещо. Моят син беше на третия ден от всяко пускане здрав на градина с температура, зелени сополи, които пресрастваха в кашлици и всякаки други екстри, но това е до дете, сега гледам племенниците, не им личи, карат ли нещо или не. Забършат някое бистро сополче, започнат да разнасят шишето с нурофена и докато се омърлушат и вече са се оправили. Как да наречеш такова дете болно и да го изолираш от околния свят. Всеки трябва да прецени за себе си колко е уязимо детето му и да го пази. Не на всички засилените социални контакти действат добре. На моето яслено-градинските бацили не му понсят, от един РД с няколко дребосъка миналата седмица лепна нещо, а когато общува с връстници е здрав. Но има деца, които се чувстват добре и физически и психически с връстници от много малки. На запад винаги са допускали ходене на деца с кашлица и сополи, само температурата е проблем. Децата тряба да общуват с други за да развият имунната си система.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 21:53 от Sparkles

# 489
Скрит текст:
Аз пък  не бих била толкова крайна да съдя Punk_GirL. Филтърът в детските заведения не го е измислила тя. Някои деца дори и заразени не се разболяват и нямат явни симптоми както други, дори и родителите се чудят има ли, няма ли нещо. Моят син беше на третия ден от всяко пускане здрав на градина с температура, зелени сополи, които пресрастваха в кашлици и всякаки други екстри, но това е до дете, сега гледам племенниците, не им личи, карат ли нещо или не. Забършат някое бистро сополче, започнат да разнасят шишето с нурофена и докато се омърлушат и вече са се оправили. Как да наречеш такова дете болно и да го изолираш от околния свят. Всеки трябва да прецени за себе си колко е уязимо детето му и да го пази. Не на всички засилените социални контакти действат добре. На моето яслено-градинските бацили не му понсят, от един РД с няколко дребосъка миналата седмица лепна нещо, а когато общува с връстници е здрав. Но има деца, които се чувстват добре и физически и психически с връстници от много малки. На запад винаги са допускали ходене на деца с кашлица и сополи, само температурата е проблем. Децата тряба да общуват с други за да развият имунната си система.
[/spoiler]

Прочети отново коментарите й - точно за явни симптоми на болест става въпрос. Просто на нея не й пука за никого, нейния кеф е над всичко.

# 490
  • София

Ако изобщо някога в живота си беше прочела каквато и да било статия в медицинско списание - ако изобщо беше в състояние да осмислиш такава - нямаше да говориш тук такива въпиющи глупости, които да втрещяват всички без изключение.

Аз пък  не бих била толкова крайна да съдя Punk_GirL. Филтърът в детските заведения не го е измислила тя. Някои деца дори и заразени не се разболяват и нямат явни симптоми както други, дори и родителите се чудят има ли, няма ли нещо. Моят син беше на третия ден от всяко пускане здрав на градина с температура, зелени сополи, които пресрастваха в кашлици и всякаки други екстри, но това е до дете, сега гледам племенниците, не им личи, карат ли нещо или не. Забършат някое бистро сополче, започнат да разнасят шишето с нурофена и докато се омърлушат и вече са се оправили. Как да наречеш такова дете болно и да го изолираш от околния свят. Всеки трябва да прецени за себе си колко е уязимо детето му и да го пази. Не на всички засилените социални контакти действат добре. На моето яслено-градинските бацили не му понсят, от един РД с няколко дребосъка миналата седмица лепна нещо, а когато общува с връстници е здрав. Но има деца, които се чувстват добре и физически и психически с връстници от много малки. На запад винаги са допускали ходене на деца с кашлица и сополи, само температурата е проблем. Децата тряба да общуват с други за да развият имунната си система.

От всичко температурата е най-малко проблематичният симптом - сама по себе си температурата не е заразна. Това, че някои деца боледуват по-леко и по-бързо не ги прави по-малко заразни в активната фаза. Дете (или възрастен), което обилно секретира от носа и няма алергия очевидно - за всички, особено за родителите - не е здраво и "безопасно". Дете, което кашля и няма алергична кашлица (или друго състояние, предизвикващо я астма или др.) очевидно за всичко не може да бъде квалифицирано като "здраво" и безопасно за останалите, независимо колко добър тонус има иначе. Какво и защо правят на запад, на изток, на север или юг не ме интересува особено - социализацията на деца (или възрастни) точно в този момент е крайно безотговорно и нехайно поведение, което с нищо (освен с посещение на лекар) не може да бъде оправдано.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 22:34 от katiABV

# 491
  • sofia
Момичета, мисля, че Пънк Гърл просто ни пързаля. Не мога да повярвам, че реално някой ще пише тук подобни неща  Пък накрая и с майка лекар, за още по-интересно. Няма смисъл да я забавляваме.

# 492
  • София
Конкретно тя дали пързаля не зная, но има безброй хора с мислене като нейното.

# 493
  • Пловдив
Здравейте. Искам и аз да се включа в тази тема, понеже моя малък Гого на 10 години е време да се върне също на училище и смятам, че това трябва да стане на живо в класната стая. С тези компютри достатъчно висят по всяко свободно време. Спомням си моето детство, беше толкова разнообразно, а сега са само игри за стреляне с пистолети, мачове и от време на време гледане на филми за възрастни (да, хващала съм го, едва на 10 години).

По мое мнение социалните контакти на живо са много важни и присъствието трябва да е задължително. Трябва да се свикне с този вирус вече! Не може цял живот да живеем така Simple Smile

# 494
Здравейте. Искам и аз да се включа в тази тема, понеже моя малък Гого на 10 години е време да се върне също на училище и смятам, че това трябва да стане на живо в класната стая. С тези компютри достатъчно висят по всяко свободно време. Спомням си моето детство, беше толкова разнообразно, а сега са само игри за стреляне с пистолети, мачове и от време на време гледане на филми за възрастни (да, хващала съм го, едва на 10 години).

По мое мнение социалните контакти на живо са много важни и присъствието трябва да е задължително. Трябва да се свикне с този вирус вече! Не може цял живот да живеем така Simple Smile

Продължавате да си затваряйте главите в пясъка. Някои умират от този вирус, на други им се уврежда сърцето и дори нервната система дори при привидно леко симптоми.
Тая мантра са социализациата е доста тъжна - ако цялата социализация на детето Ви идва от училището, то има голям проблем. Също така резултатът от натикване на група деца, които нямат нищо друго общо, е свеждане до най-малкият общ знаменател - напр. децата с развити хигиенни навици ги загубват. Също така се развива този стаден инстинкт, който наблюдаваме и в момента, страхът "да не се цепиш от колектива".
Доста хора споделиха, че не се зяпа постоянно в компютъра, пести се доста време (като не се пътува с ГТ например), което може да се използва за истинска социализация, яде се хубава домашна храна, вместо детето да се опита за максимално кратко време, без много дъвчене, да се наяде, защото голямото междучасие е доста кратко. Обстановката е по-хигиенична - не само с оглед на коронавируса, а изобщо с оглед на доброто здраве и физическо развитие на едно дете.
Ако се разработят платформите, а и всъщност ако се използват настоящи, ще се пести още повече време. В Уча.се един урок е представен за около 15 мин. и под видеото има секция с въпроси, на които учителят от видеото отговаря. В началото ще е нужно време учителтие да си разработят свои материали, но след това ще могат да ги използват многократно. А на децата могат да се дават толкова много задачи, които изискват самостоятелна работа и изискват мислене и проучване, не рецитиране на урока, който преди това госпожата е изрецитирала. Обаче за това трябва учителите малко да се понапънат сега, а те не искат - не всички, тук (не само тази тема, във форума като цяло) прочетох за много добри практики, но явно са малко на фона на мнозинството.
Забележително е как много хора не могат да излязат от матрицата, която им е наложена.

Общи условия

Активация на акаунт