Отговори
# 75
  • София
Добро утро, момичета!

Лек и негорещ ден!
Кобра, съжалявам, че така направените огромни покупки са се оказали "ненужни".
Повечето майки около мен, а те не са малко, не спират да пазаруват за малките си отрочета- столчета за хранене, активни гимнастики, кошари за игра, летни колички, абе всички чудесии, които предлага пазара  smile3508
Примера е заразителен  Joy
илияна сърталанска не си ли се приготвила малко рано. На училището тук в София ни обясниха, че само с една лична карта ще ни приемат /ако се наложи/, иначе са нужни документите, джапанки, 2-3 дамнски превръзки, 2 по-тъмни хавлийки и май това беше. Д-ра много хубаво го рече: саковете за Боровец ще ги донесе след това таткото. Те нямат място в родилна зала  smile3501
Вярно е, че ние сме едро родени, ама тя не се очертава да е чак толкова. Както майка ми каза, така ще е по-добре. Иначе да се чудим от къде ще излезе newsm78
PC (коте) и аз съм като илияна по отношение на колата, даже съседките се чудят дали няма да родя в нея, но и аз без нея не ходя- по-бързо ми е  Simple Smile

# 76
Здравейте!!
Абсолютно съм съгласна с Кобра. Усещам, че и аз  се  притеснявам и пренавивам доста за покупките. Все ми се искат най-хубавите и сладички неща. Но който и да попитам, половината неща не са толкова нужни.Особено така било с дрешките в началото-бебетата толкова бързо ги израствали, че нямало нужда да се купуват толкова,колкото пише в предварителния списък примерно. Де да знам.... Аз все съм на принципа по-добре да остане,отколкото да не стигне, ама и таткото е прав,че не е банка.
За плащането също съм чувала много мнения и цени.Като се почне от 600, та до 1200 и нагоре. Една позната беше по клиничната пътека, не даде и лев, но каза, че са се държали отвратително, викали са и ,че нищо не прави и се лигави, оставили са я сама да седи часове,без да и кажат къде и как е бебето!!!! #Crazy Абе ад!!! Shocked Други пък твърдят , че като са си платили е било по-добре отношението,но не и професионализма. Аз лично с моята лекарка не съм говорила за пари и екип,но следващия път ще го направя, че време  не остана!!
Лек и слънчев ден на всички!!!
Че скоро като ни  се завърти живота,около малките човечета....

# 77
Здравейте!
Вчера два пъти писах и не се публикуваше написаното то мен.След това видях, че страницата се обновява.Домързя ме трети път.
Виждам, че обсъждате къде и колко за раждането.Да ви кажа аз бях решила да е в "Св.София", но като ходих онзи ден за запис на тоновете се разочаровах.Първо вътре едната жена-не разбрах докторка ли е , акушерка ли изнедоволства, че някакъв се лекар ме праща за запис, т.е. , че не съм на консултации в тяхната болница.След това като ме зараспитваха как се казвам и на колко години съм другия им въпрос беше имам ли избор на лекар-това беше тъпо.Не видях значението, но явно беше ако имам да знаят как да се държат/да ми се мазнят/.Като легнах и докато търсеше тоновете на бабо ме заразпитва дали чакам мъжко , а аз и казах , че не знам какво е.Беше толкова удивена и едва ли не ми се скара-не ме ли били гледали досега на ехограф.Казах и , че не просто са ме гледали , а и на +Д съм ходила, но то просто е срамежливо и се крие.Мина всичко, но някак си имаше едно неискрено любезничене само от време на време иначе все едно псуват на ум.Много тъпо.Та, смятах да раждам там без уговорка, ама с това отношение се отказах.Не казвам, че всички там са такива, защото когато ходих при завеждащата патологично отношение се държа докторката много добре и мило, ама с това посрещане....Вярно, че сега съм и по-докачлива....
За цените -на всякъде са различни.В Пазарджик например в частан клиника е 200лв.с избор и на лекар и ВИП обслужване.Знам го от приятелка, която наскоро роди там.
Съгласна съм с кобра за покупките, че не трябва да се увличаме чак толкова.За това и аз самата съм решила за се купя най-необходимото.После другото.
Вчера като звъннах за резуртатите от изследването съм с нисък хемоглобин-109.Сега съм на хапченца.Много са гадни.
Приятен ден!  bouquet

# 78
  • -
Здравейте и от мен!Ако знаете колко рано съм станала днес...в 6.30ч вече бяхме пред поликлиниката,за да си пазя ред и вече имаше 2 жени преди мене.Но си заслужаваше определено.Доктора каза,че бебето се развива нормално,нормална плацента,но забравих да питам каква зрялост...околоплодните  води също са добре.Надявам се да си остане в това положение,както е сега-вече се е наместило с главата надолу и гърба наляво.Според главата щяло да бъде едричко #CrazyИ най-важното каза,че е момиче!!! Grinning Най-накрая да се види!Ох,много съм доволна-от самото начало си имах едно вътрешно чувство,че е момиченце и ето че не се излъгах.Даде ми документите за болницата и до следващия път/ако не съм родила/.
Вчера и ние ходихме на обиколка по магазините-купихме дървено скринче с 5 чекмеджета и чувалче/зимно/ за количката от ТСМ.
Ами това е -похвалих се! Simple Smile

# 79
Добро утро!

Гудза, ами толкова е раждането горе-долу да. Доста пари са, ама аз не смея да не ги дам, на мен секциото (което ми се очертава) ще ми струва 950 лв. и като си платя престой в единичен вип по 75 лв на ден става майка си и баща си.... В Тина Киркова е това. И аз нямам нищо против да е по-малка сумата, ама такава е тарифата на докторката, която съм си избрала. 75 лв по принцип е доста за тъпия им вип, изобщо названието вип е направо смешно като видиш за какъв килер става въпрос, но фактът че си със собствена баня и тоалетна се оказва жизненоважен.

Днес съм на у/щето за родители там, така че ще видя всичко с очите си! tarlej4e, даразбирам ли, че няма да се видим щом си се ориентирала към Правителствена?

Лек ден  от мен!   bouquet

# 80
Абе ,доста изписах , но да ви кажа още нещо за доктори и цени.Може би съм го казвала и друг път.Всичко в крайна сметка зависи от човека и как си приема професията и пациента, колко му е възпитанието.Когато преди дви години бях на операция в Медицинска академия попаднах на страхотен екип.Не съм платила нищо.Единствено за упойката и един антибоитик, който се поставя по време на операцията, които здравната каса не поемаше.Хората спокойно ми предлажоха ако искам да си купя от друго място.Понтиресувах се , но щяха да ми ги забавят с доставката, а и цената беше същата.Така, че си платих там, за да мине всичко по-бързо.Това изобщо не промени отношението към.Бяха чудесни, идваха да ме видят и в почивните дни.Една лоша дума не са ми казали, даже като им казах , че не мога да гълтам хапчета веднага се обадиха да ми се влива едно от лекарствата, за да не се мъча.Страхотни хора.Много съм доволна.
Обаче като не се почувствах добре приета в "Св. София" как да отида там.За това реших , че ще е във Втора градска , пък каквото стане.Даже не смятам да ходя до там , за да гледам какво е и що е.Само ще проверя какво искат и това е.На късмет и с позитивни мисли.Най-важното , което разбрах за там е , че е много чисто, което за мен е мн.важно.
Ле-ле стига толкова #Crazy
  bouquet baby_neutral

# 81
Yany моята приятелка роди в Плевен.Накрая само купиха разни неща за почерпка от хората, които бяха доволни.И аз смятам да разчитам на късмета си пък каквото стане.Осигурена съм и много се ядосвам, че дори ги черпим след раждане.Ай де това си е за здравето на бебчо, ама те са си длъжни и за това са си избрали тази професия.Само да Ви питам, когато вие си вършите добре работата някой идва ли да Ви дава рушвети.Не знам, поне аз така разсъждавам, но всеки си има право на избор, аз просто споделям мнението си.

# 82
Tarlej4e,аз смятам да раждам също във Втора градска. Там ли работи лекаря ти? Аз съм при д-р Маринова. За сега съм супер доволна от нея.

# 83
Здравейте скъпи мамета- аз съм от ноемврийките. Valka77 без да гледам от къде си се сетих, че си от Пловдив и даже, реших че си при моя лекар на консултация в поликлиниката на Понеделник пазара- и аз така ходя рано в 7 сутин съм там, а съм била и 5-та- ужассс. Но може и да греша де. За коя болница си се насочила. -аз за ВМИ но се чудя дали да ангажираме лекар най вероятно- да.
За пазаруването да ви кажа - може ,но по по-малко. С първото детенце докато бях в болницата за 4-5 дни всичко беше накупено и подредено от свеки ( мн свясна жена) за нищо нямах грижа и нямаше нищо излишно. Доверете се на бабите- 
Хубав ден на всички- и само екстра емоции.

# 84
Ох забравих да питам Valka77 ot  къде купихте скринчето и аз искам, ама да може и върху него да преобличам и бебо- и аз искам 5 чекмеджета-  Мерси предварително.

# 85
  • София
Доверете се на бабите- 
Не на всеки са се паднали такива баби Wink

# 86
Ангелина, мойта докторка не е във Втора градска, но тя ми я препръчва и мисля, че не е случайно.Каза , че имала и близка позната, но не сме говорили подробно.Но е за втора градска , а не за "Св.София".Само да знам наистина ли е толкова чисто колкото казват?Ако си се разхождала , де.

# 87
Здравейте мами! Не съм от активните тук, но ми е интересно да надничам в темата.

...Според главата щяло да бъде едричко #Crazy
Valka77, а казаха ли ти какъв е диаметърът на главичката?

Аз вчера бях на лекар и той ми каза, че върви едър юнака. Обаче се притесних като разбрах, че главичката му е 94 мм.  #Crazy Питах дали ако върви така няма да се наложи секцио, но докторът каза, че следващият път като ида (около 20-ти) ще измери пак главичката, ще види и таза ми. Иначе ехографа показваше термин 04.октомври, а моят термин е на 14-ти окт.

Скоро ще влезна в деветия месец. Май трябва да стягам багажа? Реших да раждам във ВМИ-то. След всичкото ровене във форумите и разпитване на познати останах с впечатление, че там лекарите са най-добри или по-скоро, че всички лекари са на ниво.
Вече ходих да поразпитам. Изглежда ново и чистичко. Показаха ни ВИП залата за раждане, защото искаме и тати да присъства. (Дано да може да родя нормално, иначе едва ли ще го пуснат в операционната) Има предзала: едно легло, телевизор и хубава масичка със стол за тати. В съсетство е родилното. Плащат се 50 лв за залата, които се дават на акушерката, която стои при родилката през цялото време.
Всички стаи са с по две легла. Всякя стая е с баня и тоалетна. Има хладилник (не разбрах дали има TV, но това не ме вълнува). Бебчетата са при майките. Има и ВИП стаи. За целия престой се плаща 100 лв за ВИП стая. Разликата с обикновената е, че има климатик и има часове за свижданията, в които посетителите могат да дойдат в стаята. Ама на мен това не ми харесва много. Две майки в стая с два бебока и всички роднини (така си представням картинката и ми настръхва косата  Sick) Поне да бяха единични ВИП стаите. Но има време... ще реша какво искам.  Grinning

# 88
Здравейте мамчета,
Първо да поздравя Кръц Кръц за страхотната тема.  bouquet
Аз в последно време само ви чета и си мълча като свиня в тикви. Така и така гоня килограмите на свиня-майка... Animal Pig
И аз като Херка няма да пазарувам. Сега само набелязвам.
Илияна и аз съм така с колата. Направо съм прикрепена за нея. От друга страна много се нервя на некадърните шофьори из града и всеки път се моля да стигна жива  bishop
Мишка адски съм съгласна с теб. 1 лев няма да дам за уговорки. Който е на смяна ако си свърши работата може и да почерпя за здравето на бебето. На мен на работа не ми дават рушвети, за да отпускам кредити. Ако искат много пари да вървят да работят на частно.
А да споделя - свекито казала на възлюбения, че като съм тръгнела да раждам трябвало да вика Бърза помощ hahaha hahaha
Ние живеем на централна ЖП гара - може да се сетите колко е до АГто. Даже му викам на мъжо - ще си взема чантичката и пеш ще отида - тъкмо малко разкритие да направя...
А може и като се усетя на къде отиват работите само да си взема чантата и да си изляза, пък после да им звънна. newsm47

# 89
kL30pa7ra Значи няма какво да те мислим ти си си направо до АГ Joy Това с рушветите наистина си права .На нашия монтьор му се роди дъщеричка във вторник жена му ражда в Ескулап и той пак си дал рушвет на доктора newsm78
Бях пак на доки и бебо излиза за 28.09. нямам разкритие.Шава като луд и коремчето ми е паднало доста ниско.

Общи условия

Активация на акаунт