Avène, Bioderma, Биотрейд, Eucerin и друга аптечна козметика

• 26 726
  • 268
  •   1
Отговори
# 150
Двойното почистване е най-доборото, което съм правила за кожата си от доста време. Направо си е game changer!

# 151
Извинявам се, че пак аз ще пиша, но си пия кафето с бг-мама. 😀

Аз миц.вода не използвам за лицето си от много, много време. Със сухи ръце и лице и масажни движения около 1-2 минути премахвам грима от лицето с олио (това на Nuxe ползвам), а след това измивам остатъците от грим и олиото с гел за лице.
Това е т.нар. двойно почистване по корейските схващания. 
Прикачвам снимка, която илюстрира моята грижа за кожата:

Разликите са, че вечер използвам само есенция (на SRV), но без серум. Естествено, ексфолирането и маската е 2 или 2 пъти седмично в зависимост от нуждите на кожата ми.

Дано съм ти била полезна. 🌷

# 152
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз съм си забъркала в шише с пулверизатор розова вода+масло (в момента е конопено). Първо с него минавам и после с розовия гел на SVR. На финал с тампон със сребърна вода , вместо тоник или флорална вода. Сутрин само с вода мия+сребърната вода. На доста места четох, че така е най-добре (да не се ползва измиващо средство сутрин) и откакто го прилагам, кожата ми е по-добре, не ми излизат пъпки, а месеци наред не можех да се оттърва.

# 153
Аз от 10 години използвам първо мицеларна вода( напоследък двуфазна), после гел или пяна само за лицето. Опитвала съм в обратен ред, мразя да си търкам очите с гел първо, и без това са чувствителни. С олио за първа стъпка не се справям добре. Много зависи и какъв грим се носи, аз се ограничавам до спирала, фдт, понякога пудра или.руж, не нося дълготрайни червила. Аз не мога само с гел да сваля всичко. Всъщност преди години на Ла рош позе имаше един чудесен мицеларен гел, който се нанасяне на сухо лице и очите и после се отмиваше. Само с него нямах нужда от втора стъпка, но отдавна не го виждам по аптеките. Имаха и мицеларна пяна от същата серия, но тя беше с доста по-слаб почистващ ефект.
Сутрин понякога само докато си намокря лицето и усещам опъване, тогава прескачам гела и слагам крем. Но отскоро ползвам вечер антиейдж серум и предпочитам сутрин да го измия добре преди крема.

# 154
Аз вечер правя по обстойно почистване т.к слагам грим през деня, първо с тампончета няколко пъти минавам с изм.мляко, после с измивния гел и накрая минавам с тампончета с лосион без отмиване и после вече другата грижа. Сутрин минавам само с измивен гел (за сутринта обаче имам по лек).

Anastasiya.glam като сподели сега и за кожата си може да погледнеш и флуида на Ла Рош от серията toleriane, много е нежен и мек, преди го ползвах сутринта но ме дразни че е като крем а сутрин преди кафето съм страшно изнервена и го смених.

# 155
  • СОФИЯ
Ще пробвам и аз ,доста хубави отзиви чета за този вид сваляне на грим.Моля да ми препоръчате продукти за т.нар. двойно почистване.кожата ми е чувствителна ,склонна към зачервяване. 35+ Blush

# 156
  • Седмото небе
Разтварящо олио, маслен гел или твърд маслен балсам и измивен продукт-гел или пяна след него е принципа. Вече зависи в какъв ценови клас искаш да са продуктите, както и за измиващия/пенлив продукт какъв е типа кожа. Също така зависи дали искаш да си го купиш от реален магазин, дали можеш да поръчаш онлайн и евентуално нещо, което не се намира в България.
Дай насоки и ще могат да са по-адекватни препоръките. Аз лично от всяка категория имам по 4-5 фаворита, както бюджетни/аптечни/дрогерийни, така и high end продукти.

# 157
  • СОФИЯ
Разтварящо олио, маслен гел или твърд маслен балсам и измивен продукт-гел или пяна след него е принципа. Вече зависи в какъв ценови клас искаш да са продуктите, както и за измиващия/пенлив продукт какъв е типа кожа. Също така зависи дали искаш да си го купиш от реален магазин, дали можеш да поръчаш онлайн и евентуално нещо, което не се намира в България.
Дай насоки и ще могат да са по-адекватни препоръките. Аз лично от всяка категория имам по 4-5 фаворита, както бюджетни/аптечни/дрогерийни, така и high end продукти.
предпочитам от аптечната мрежа,напоследък ползвам хидратиращи продукти, кожата ми е чувствителна .благодаря

# 158
  • Седмото небе
На първо четене:
1) олиата на Нукс, Биодерма и Ла рош; масления гел в тубичка пак на Нукс от био серията
2) мицеларната пяна на Ла рош, синия измиващ гел на SVR Physiopure, пяната Pure skin на Biotrade
Това се сещам за момента, другите момичета със сигурност могат да допълнят и с още предложения.

# 159
Кое е олиото на Bioderma? 😊

# 160
  • Седмото небе

То всъщност е за душ, както и това на Биодерма. Аз съм пробвала и на мен лично ми вършат работа.
Те май доста аптечни марки имат такива измивни олиа, сещам се за поне още 2-3, но аз имам опит само с тези.
На Нукс и двете са си точно за почистване на грим, другите са ми били по съвместителство Wink

# 161
Сред любимците ми от аптечната козметика е мицеларната вода за реактивна кожа на Ла Рош. Не съдържа парфюм, почиства и успокоява и въобще се държи чудесно на моята много суха, атопична кожа. Грим не ползвам.
За лице ползвам крем на Eucerin - Original Healing, който открих случайно при едно пътуване в чужбина и вече над десет години не оставам без него. Много плътен и тежък, затова не смея да го препоръчам на никого, но на мен ми се отразява чудесно.
Харесвам много и серията на А-Дерма с овес, а измиващото блокче с овес е уникално добро. Душ-гелът също е много, много добър. Блокчетата на Себамед също ми допадат. Така и не успях да свикна с измиващи гелове, предпочитам блокчета без сапун.
Слънцезащитата на А-Дерма обаче не се хареса никак на моята кожа, а уж е разработена за атопична кожа.
Слънцезащитата ми е тонираният на Авен, 50 фактор. Много ми е трудно със слънцезащитните кремове, масово ми щипят или изсушават и без това сухата ми кожа. Кремчето на Авен обаче позволява да нанасям върху плътния, тежък крем на Eucerin, без да превръща лицето ми в каша от кремове. Освен това е формулиран с по-нови филтри, което за мен също е плюс. Вече две години го ползвам и това лято пак с него ще се пазя.
Харесвам аптечната козметика, но не изполвам само и единствено такава. Гледам първо състава, доколкото разбирам, и чак след това марката. Има и хубави дрогерийни продукти с много приличен състав, на много прилична цена. Предпочитанията, рутината и поносимостта са строго индивидуални, важното в крайна сметка е всеки да успее да открие точния продукт за себе си.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 23:15 от Дидичка

# 162
  • Пловдив

Привет,

чудех се какви кремове със слънце защитни филтри ползвате.
До сега се  доверявах на Галеник, но  си мислях да пробвам нещо ново.
Моля дайте някакви предложения.

# 163
Моля да ми препоръчате дневна и нощна козметика. На 34 г с чувствителна и мазна кожа съм
, от време на време ми излиза по някоя друга пъпка. Какво ще кажете за свиващият порите серум  на юсерин?

# 164
Търся мнение за серията Anti pigment на  Eucerin. Имате ли отзиви, имам петънца от пъпки и слънце и се чудя дали ще се повлияят. Цената не е ниска, но ако знам че действат, бих дала и повече.

Общи условия

Активация на акаунт