Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 167
  • 665
  •   1
Отговори
# 600
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Да ви "успокоя"  Joy - баткото се будеше по 100 пъти всяка нощ....като стана на 1.6 год. като се събудеше през нощта вече не просто ревеше , а казваше "Мякоооо", като стана на 2.5 год вече говореше и ме будеше и казваше "Мамо,ставай да ми правиш мякото".А аз ходех и на работа вече Joy На 3 год реших,че няма да му давам вече.Рева много, но го спряхме Hug

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 09:57 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 601
  • Denmark
Отидохме на рязходка до магазина, понеже вали навън. Бебчо спа почти до края, но мама прекали с разглеждането и накрая си порева 😄. Не ми е толкова притеснено от хората, нормално е бебе да плаче, а ми е жал като се дере и почервенява Pensive хич не му харесва количката Confused

# 602
Определено си зависи от детето. Моята само я слагам в количката и заспива Simple Smile обича да е навън и да се вози в кола също. Само веднъж доста се забавих и я изби на истеричен рев, но си беше вече и много гладна. Но виж, усети ли че се прибираме и веднага се събужда и започва да реве.

Ние сме навън от 2рата седмица почти всеки ден. Даже не беше направила месец като направихме първото пътуване. Добре и' понесе.

И аз ходих на молитва на 40тия ден. Отчето обаче ми каза че това с погачата не било по църковните канони, а езически обичай и да не го правя. Е, няма да го послушам, но мисля да мине още малко време, може би към 3тия и' месец и то само с най-близки.

Аз още не съм се предала от кърменето, но и дохранвам всеки път с АМ. Не мога да изцедя достатъчно, за да я дохранвам с кърма Sad вече гледам по-спокойно на този факт, но ми се иска още някой и друг месец да мога да си я кърмя.

# 603
На мен явно ми идва цикъла, днес имам доста зацапване, а кърмата ми от два дни почти я няма...

# 604
И ние сме от втората седмица навън горе долу за по час на ден, на малкия много му харесва.
От може би почти седмица прави по-дълга пауза, но не всеки път е в един и същ интервал, единия път от 11 до 4-5, снощи от около 10 до 3. След като той заспи лягаме и ние, дори и да е по-раничко.
Педиатърката каза, че като отидем на първия преглед ще ни даде направление за ортопед.
Доколкото го измерих вчера (качвам се на кантара с него и после без него) е качил 600 грама от изписването, т.е. за 2 седмици. От болницата го изписаха +30гр. от рожденото му тегло. Мисля, че добре си наддава.

# 605
Привет  и от мен..
Да ви попитам, при вас грухтенето колко време продължи🤔?
Също така понякога беба киха , а от скоро  и кашля.... предполагам, че нещо  се дави със слюнка, но да проверя има ли други такива бебоци😂
Искам да попитам за еднократната помощ,  къде мога да намеря декларациятя,  нужно ли у нещо допълнително да се прилага ииии също така може ли таткото да я подаде? Предполагам в общината се подава🤔

# 606
Аз пък да попитам в кой раздел се местим скоро и пак ли ще си имаме наша си група или обща?

# 607
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Дейзи, еднократна помощ при раждане се подава в социалното, по настоящ адрес. Подава се молба-декларация, плюс акт за раждане(за сверяване) , (или копие, не знам кое ще искат), заедно с личните карти на двамата родителя. Може таткото да подаде,да.
Ето линк: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1599658147744

Паола, трябва да се преместим в раздел "Родени", пак нашата си група, само че вече няма да сме в "Бременност с термин...", Но не знам кога точно трябва.Марая сигурно е по-наясно.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 16:30 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 608
В социалните подавах и в общината.
В социалните попълних декларация и ми искаха само лична карта. Нямаме брак и на таткото никакви данни не съм попълвала.
В общината- копие на дипломи за минимум средно образувание на двама родители, копие на акт за раждане на детето, IBAN, лична карта. Там таткото се занимаваше.
Момчета, има ли фейсбук група на темата? Участвам в групата на каката и е много приятно и лично.

# 609
В социалните подавах и в общината.
В социалните попълних декларация и ми искаха само лична карта. Нямаме брак и на таткото никакви данни не съм попълвала.
В общината- копие на дипломи за минимум средно образувание на двама родители, копие на акт за раждане на детето, IBAN, лична карта. Там таткото се занимаваше.
Момчета, има ли фейсбук група на темата? Участвам в групата на каката и е много приятно и лично.
Това за 2  различни помощи ли е или за една и съща🤔

# 610

Това за кой град? За Пловдив искат и бележка от личния лекар на детето за това ,че всички необходими до момента ваксини са направени. Но в общината пък казаха,че това било само проект и не приемат документи....

# 611
Сама съм вкъщи.
 Мъжът ми излезе с детето.
Успях да сготвя набързо, да си хвърля спокойно душ. Сега си лежа сама и си почивам. Странно ми е Grinning

# 612
  • Denmark
Аз пък да попитам в кой раздел се местим скоро и пак ли ще си имаме наша си група или обща?
Май може и сега да се преместим, но аз още търся време, за да допълня списъка с бебчетата. Ще се опитам утре 🌷

# 613
  • София
Сама съм вкъщи.
 Мъжът ми излезе с детето.
Успях да сготвя набързо, да си хвърля спокойно душ. Сега си лежа сама и си почивам. Странно ми е Grinning
SmileSmileySmile
Днес дойде свекърва ми и й оставих детето за 1 час и отидох до банката. Ей почувствах се нормален човек без повръщано и наакано навсякъде около мен Smiley

Марая, ако имаш нужда от помощ- казвай. Ако си стигнала до някоя конкретна страница, мога да поема да прегледам другите 😃

# 614
Момичета, как седят нещата при вас с лохиите? При мен, както бяха намаляли и едвам, едвам течеше леко кафеникаво, така от няколко дни завърна отново (27 ден).
Отделно корема ми е адски изтръпнал. Имам чувството, че не беше чак така в началото. Онзи ден реших да отида да напазарувам в Кауфланд, като вдигнах 11л шише с вода, отделно плик с покупки. Вярно от количката, директно в колата, но все пак се напрегнах. Ии да си призная правихме секс 2 пъти (доста внимателно разбира се), та не знам дали може да е от тези неща 🤔

Миналата седмица ми правиха операция за вадене на проблемния мъдрец, който ме мъчеше по време на бременността. Няма такава болка.. Това чудо беше заседнало в костта, 1.30ч операция. Рязаха ме, дупчеха ме, пирони, какво ли не.. Ревала съм от болка. От раждането не изпитвах такава болка, каквато от тоя зъб.. Днес ми махнаха шевовете, че ме бяха зашили. Цяла седмица съм на антибиотик и на обезболяващи. Чудо... Дете ли да гледам, болка ли да търпя. Дано мине по-скоро, че ми пулсира още главата.

Ние правим разходки всеки ден по 2-3ч. От утре обаче оставам сама през целия ден, че до сега или мъжа ми беше вкъщи, или майка ми отпуска, но от утре и двамата са на работа. Усещам, че ще е приключение.. Те ме отменяха доста, за да мога да наготвя, изчистя, отида до банята.. Та ще видим утре как ще се справя 😃

Общи условия

Активация на акаунт