Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 87 413
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Препоръчайте ми книга за истинска, силна, вълнуваща, но по някакви причини невъзможна любов.
"Балканска сага" - Кармен Мишу
"Далече от Луизиана" - Лус Габас
"По залез слънце" - Решат Нури
"Сол по кожата" - Беноа Грулт

# 676
Мостовете на Медисън..

# 677
Отнесени от вихъра

# 678
[Може ли нещо подобно на:
Най-доброто в мен на Н. Спаркс
С дъх на канела
На пет стъпки от теб
Вината в нашите звезди

# 679
Аз май си открих моя жанр 😃 като цяло чета всичко почти, но много ми харесаха Пациент 488, Книгите на Фрида Макфадън и първата, която прочетох на Агата Кристи - Десет малки негърчета.
Имам в списъка доста книги, но бих вписала още такива, ако ми дадете идейки ☺

# 680
В крими-трилър жанра - Джефри Арчър (само без Ези печели), Дейвид Балдачи, Стиг Ларшон, Жером Лубри - давам като идейки.

# 681
Добро утро, бях я зарязала, незнайно защо, и снощи "излапах" наведнъж последната 1/3 от Нишка на Бешлийска. Много се впечатлих. Мисля, че от трите, това ѝ е най-добрата.
Бихте ли ми препоръчали книга, подобна на нея? Може и от чужд автор. Книга, която разказва за жени, за женска сила.

# 682
Вероятно биха препоръчали “Вода за цветята” на Валери Перен. (Това е сред книгите, които първоначално много харесах, но в хода на прочита малко си промених мнението, но мен не слушайте за второто
Скрит текст:
тогава бях скоро загубила близък човек)

# 683
Валери Перен няма дори бегло сходство със селския реализъм на Виктория Бешлийска. Чела съм всичко, издадено у нас и от двете авторки, затова съм изумена от подобно сравнение - нямат никакви допирни точки, нито като теми, нито като стил. По тази линия бих препоръчала "Стопанката на Господ", "Тайната на Димана", "Земята на Тангра" - героиня, която се връща в селото си, за да се търси и намира, като се свързва с корените си.
Но за т.нар. женска сила препоръчвам "Непокорните" на Емилия Харт, там феминистичната тема е водеща. Двете книги на Джеси Бъртън - "Миниатюристът" и "Дъщеря на съдбата" също отговарят на търсенето за силни жени, които се справят сами с всичко.
Добавям "Майки и дъщери' - Ерика Джеймс и "Клара" - Кърт Палка.
"Балканска сага" от Кармен Мишу може би също ще ти хареса, там идеята е друга, но все пак имаш много силен женски образ в центъра.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 08:50 от Rayna13

# 684
Пояснявам се, за да няма изумени чак - това е в отговор на търсеното
. Книга, която разказва за жени, за женска сила.
(Не сравнявам, Нишка не съм чела (нямам и намерение, но това е друга тема) 😉. )

Преди известно време намирах за силни и героините в книгите на Кейт Мортън, може да погледнете и тях като вариант.

# 685
Стопанката на Господ няма да я прочета със сигурност, благодаря за останалите предложения!

# 686
(Не сравнявам, Нишка не съм чела (нямам и намерение, но това е друга тема) 😉.
Затова препоръката ти е неадекватна.

# 687
Може ли да ми препоръчате книги за самопомощ,вдъхващи увереност и вяра в себе си .Зареждащи позитивно .Сега чета "Да прецакаш дявола ".Или книги ,които промених начина ви на мислене.
" Не чакай да отминат бурите,научи се да танцуваш в дъжда " със сигурност аз бих я включила към книгите ,които те зареждат позитивно. Денят,в които зарязах всичко също може да се каже,че е зареждаща позитивно.(Описва много  забележителности в  аржентина, основно това)  Но нямаше при мен този ефект,който първата спомената.    Насочила съм се към "Щастливите хора четат и пият кафе" надявайки се да е подобна. Но нямам коментар за нея. Аз много обичам книги зареждащи позитивно и много чета такива, Обаче тези ,които аз описвам са много различни по стил от " Да прецакаш дявола" ,която ти четеш. Не знам дали "зареждащи позитивно"  и "самопощ" разбираме по един и същи начин. Надявам се да съм полезна поне с една Simple Smile .

# 688
Лично за мен, книгата която много ме впечатли и точно изразява силата и
несломимия дух на една жена е на американската  психиатърка  Едит Егер - " Изборът", която е преживяла холохоста, била е в Аушвиц на 14 години ,а  в момента май е на 97 г.

# 689
Благодаря отново, поръчах си "Тайната на Димана" и "Непокорните" засега. После ще видя с какво ще продължа и на каква вълна ще бъда. Simple Smile

Предстои ми един дълъг уикенд на село, който смятам да "употребя" в повече четене.

Общи условия

Активация на акаунт