Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Забравен профил, в чети ме има много книги за самоусъвършенстване и личностно развитие. Аз такива книги въобще не купувам, чета си ги безплатно от там, изборът е голям, имат и ревюта. Ако не ме грабне, зарязвам и преминавам към следващата избрана.

# 181
Забравен профил, в чети ме има много книги за самоусъвършенстване и личностно развитие. Аз такива книги въобще не купувам, чета си ги безплатно от там, изборът е голям, имат и ревюта. Ако не ме грабне, зарязвам и преминавам към следващата избрана.
Да това е моят най-предпочитан жанр, но търсих по специфична тема. И винаги има нещо, което някой е намерил, а ти все още не си. Позитивната интелигентност е много добро попадение, защото точно се говори как да не се самосаботираме, изразявайки себе си. Понеже е изчерпан тираж, а не я намирам онлайн, изчаквам момента да скоча до университетска библиотека 🍀

# 182
Радвам се, че днес успях да свърша доста трудоемка задача - форматирането в електронен вид на една любима книга - "Дао-то на Пух" на Бенджамин Хоф, в превод на Петко Пеев, издателство "Дамян Янков", 1997г. Както отбелязах и в предния си пост в темата, качеството на превода е на светлинни години от любителския вариант на Мирена Пламенова, качен в chitanka-та. Добавих и корицата, реконструирането на която в оригинален вид от снимките на износени екземпляри, налични по сайтовете за продажби на книги втора ръка, ми отне няколко часа работа с Photoshop. Позволих си да добавя и три бележки под линия относно личности и английски пословици, с които българският читател е възможно да не е запознат. Можете да изтеглите произведението в .FB2 формат от този перманентен линк. Приятно четене!

Ако откриете пропуснати при редактирането грешки, моля изпращайте информация за тях на ЛС. Ще бъдат коригирани и електронната книга - актуализирана, без да се променя линка за тегленето и.

# 183
Казуо Ишигуро е английски писател от японски произход. Удостоен е с Нобелова награда за литература през 2017 г.  Препоръчвам неговите ''Никога не ме оставяй'', ''Погребаният великан'', ''Остатъкът от деня''.

# 184
Казуо Ишигуро е английски писател от японски произход. Удостоен е с Нобелова награда за литература през 2017 г.  Препоръчвам неговите ''Никога не ме оставяй'', ''Погребаният великан'', ''Остатъкът от деня''.
Благодаря за предложенията!
първата намерих лесно,втората има доста ...„лоши“...рецензии, а третата е забранена за четене до 2026 в читанка.
ако някой я има в какъвто и да е електронен формат,моля да ми пише.

Lenovo.Legion, огромно благодаря за положения труд Hands Pray

# 185
Здравейте!
Откритието ми тази година са книгите Споделен живот и Домашни правила от Джоди Пико. Бих искала да помоля да  препоръчате подобни книги, наблягащи на вътрешния свят, дилемите пред които се изправяме ежедневно.
За ориентир за мен подобни са - За мишките и хората, Цветя за Алджърнън, Отива една жена на лекар.

# 186
Не съм чела толкова художествени книги на тема морални дилеми, но твоята препоръка ми стана интересна и попаднах на Дилия Оуенс “Където пеят раците”. Иначе в моя предпочитан стил мога са препоръчам “Как стигнах до тук” на Барбара де Анджелис, и Михаил Литвак “Как да променим съдбата си” - Литвак е личностово ориентиран трудов терапевт, но дава много примери с разнообразни персонажи

# 187
Благодаря за предложенията!
първата намерих лесно,втората има доста ...„лоши“...рецензии, а третата е забранена за четене до 2026 в читанка.
ако някой я има в какъвто и да е електронен формат,моля да ми пише.
Тази "забрана" в читанката е само колкото да плаши гаргите Grinning В действителност всяко "забранено" произведение може да бъде свалено изключително лесно. Достатъчно е да отворите страницата му, в случая

https://chitanka.info/text/36387-ostatykyt-ot-denja

и в address bar-а на браузъра си да допишете ".fb2.zip", ".epub" или ".mobi", например:

https://chitanka.info/text/36387-ostatykyt-ot-denja.fb2.zip

след което да натиснете ENTER.

# 188
  • Бургас
Вече не става с разширение

# 189
Вече не става с разширение
Какво точно не става? Ето го линка от примера в предния ми пост, тестван преди няколко часа и работи.

# 190
  • София
Работи си, току що изтеглих epub формата

# 191
  • Бургас
Може, аз също пробвах в два формата и не се получи. Ще опитам пак у дома

# 192
Здравейте,някой може ли да ми препоръча книга подобна на Парижкият апартамент,без Парижка тайна,тъй като и нея съм чела.

# 193
Здравейте! Отдавна не съм чела романи. Може ли да ми препоръчате някакъв, който те кара да се чувстваш добре? Не искам да е чиклит или нещо захаросано, но и не искам да има нищо разтърсващо. Никакво напрягане и напрежение. Хубава, простичка история. Нещо такова си представям.

# 194
Здравейте! Отдавна не съм чела романи. Може ли да ми препоръчате някакъв, който те кара да се чувстваш добре? Не искам да е чиклит или нещо захаросано, но и не искам да има нищо разтърсващо. Никакво напрягане и напрежение. Хубава, простичка история. Нещо такова си представям.
Каквото и да е на Удхаус. Или, ако си настроена по-съзерцателно и разполагаш с много време - "Вълшебната планина" на Томас Ман.

Общи условия

Активация на акаунт