Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Аз бих препоръчала Нелъсн Демил и по-конкретно серията за детектив Джон Кори. Осевн страхотното чувство за хумор на автора, книгите са написани увлекателно, историите са интересни, държи те под напрежение действието иии...накрая не искаш да се разделиш с Джон Sweat Smile. Желателно е да се четат последователно, защото има развитие при самите герои, което е хубаво да се проследи.
Да не забравяме и Чандлър, неговият Филип Марлоу е пословичен с тънкото си чувство за хумор, макар типа детектив да е коренно различен от "днешните" детективи и в частност Касъл.

# 376
Здравейте! Може ли да ми препоръчате книга (може и поредица) психологически трилър ?

# 377
Здравейте! Може ли да ми препоръчате книга (може и поредица) психологически трилър ?

Интересен за мен психотрилър беше “Тайните убежища”, Жером Лубри.
Доста шантава поредица са и на Франк Тилие - “Недовършеният ръкопис” и “Имало едно време … два пъти” (има и трета книга от тази поредица, предполагам, че ще я преведат и нея).

# 378
  • София
На Дан Браун книгите. Всички съм ги чела и няма нито една да не ми харесва.
Моят фаворит от много време е Кестеновия човек на Сьорен Свайструп, но има и много психария в нея. Обаче буквално я отворих и я затворих, когато я приключих (цяла нощ не съм спала).
Красиви момичета на Карин Слотър.
Добрата дъщеря също на Карин Слотър на мен не ми хареса, моите приятелки я обсъждаха с вълнение.

Друга книга, която обаче е доста фантасмагорична, въпреки това на мен ми хареса страшно много, защото са преплетени днешните модерни технологии и идеологии с митологични създания, е Деволюция на Макс Брукс.

# 379
"Боксьорът. Истинската история на Херцко Хафт",от Райнхард Клайст

Книгата е графичен роман. Внимание! Тя е по действителен случай. Преди да навърши 16 години евреинът Хафт попада в нацистки трудов лагер. Там полският евреин е принуден да се боксира с други затворници за забавление на офицерите от СС – заобиколен от нечовечност,насилие и смърт,той е принуден да побеждава... Историята му в крайна сметка е късметлийска. Успява да избяга от концлагера и се преселва в САЩ,където продължава да се боксира. И създава семейство.

# 380

Пазарът е наводнен с този жанр. Например, всички на Алис Фийни са в категорията психологически трилър. Нейните са с елементи на семейна драма. Потърси в Goodreads.

Предложението на deaf не изглежда да е психологически трилър за мен.

# 381
Аз се сещам за “Терапевтът” на Хелене Флуд, “Gone girl” на Джилиан Флин и “Фалшива памет” на Дийн Кунц

# 382
Здравейте, препоръчайте ми хубави книги за втората световна война, или по-точно свързани с Хитлер, и с лагерите на смъртта.

# 383
  • Майничка
Здравейте, препоръчайте ми хубави книги за втората световна война, или по-точно свързани с Хитлер, и с лагерите на смъртта.
"Искрица живот" на Ерих Мария Ремарк, "Голи сред вълци" на Бруно Апиц

# 384
Жило и мед, Марлене на Хани Мюнцер.
Също Котката на Мала, Мрежата на Алис са все на тази тематика.

# 385
А подобни на Жестока любов на Колин Хувър?

# 386
  • Свети Влас
Библиотекарката от Аушвиц на Антонио Итурбе
Татуировчикът на Аушвиц на Хедър Морис

# 387
"Момчето с раираната пижама", прочетох я защото разбрах, че е един вид предистория на " Всички погубени места"

# 388
Зависи какво разбирате под хубави, специално отнесено към темата за ВСВ и Хитлер. Доста книги съм прочела по темата и има наистина хубави в художествения смисъл, но наистина "хубавите" книги са тези, разказани от първо лица - Човекът в търсене на смисъл, Дневникът на Ане Франк, Нощта. Иначе Ерих Мария Ремарк беше авторът, който запали любопитствотото ми по темата.

# 389
Зависи какво разбирате под хубави, специално отнесено към темата за ВСВ и Хитлер. Доста книги съм прочела по темата и има наистина хубави в художествения смисъл, но наистина "хубавите" книги са тези, разказани от първо лица - Човекът в търсене на смисъл, Дневникът на Ане Франк, Нощта. Иначе Ерих Мария Ремарк беше авторът, който запали любопитствотото ми по темата.
Да, точно това търся, разкази от 1-во лице. Филми доста съм погледала иначе, а последно прочетох Последна спирка Аушвиц, и много ми хареса! Търся точно с този стил! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт