Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 686
  • 736
  •   2
Отговори
# 585
  • Свети Влас
Сара Дж. Маас
Серията "Двор от рози и бодли": Тази серия включва книги като "Двор от рози и бодли" и "Двор на мъгла и ярост". Те разказват за Фейра, млада жена, която попада в магически свят, изпълнен с интриги и опасности.
Серията "Стъкленият трон": Включва книги като "Трон от стъкло" и "Кралица на сенките". Историята проследява Селена Сардотиен, асасин, която трябва да се справи с политически интриги и магия.
Дженифър Л. Арментраут
Серията "Лукс": Включва книги като "Obsidian" и "Onyx". Историята разказва за Кейти Стрийтър, която се мести в нов град и открива, че нейният съсед Деймън е нещо повече от обикновен човек.
Стефани Майер
Серията "Здрач": Включва книги като "Здрач" и "Новолуние". Историята разказва за Бела Суон, която се влюбва във вампира Едуард Кълън.
Ришел Мийд
Серията "Академия за вампири": Включва книги като "Vampire Academy" и "Frostbite". Историята проследява живота на Роуз Хатауей, полувампир, която тренира в академия за вампири.
Лейни Тейлър
Серията "Създадена с магия": Включва книги като "Witch Eyes" и "Dreamlander". Историята разказва за Кели Джоунс, която открива, че е вещица и трябва да се справи с нови сили и предизвикателства.
Рейчъл Хокинс
Серията "Hex Hall": Включва книги като "Hex Hall" и "Demonglass". Историята разказва за Софи Мерсер, която е изпратена в училище за магьосници и демони.
Лаура Гейл
Серията "Пенелопе Декстър": Включва книги като "Once Upon a Marigold" и "So This Is Love". Историята разказва за Пенелопе Декстър, която се озовава в магически свят и трябва да се справи с различни предизвикателства.
Ако харесва и книги за вампири, препоръчвам книгите на Лоръл К. Хамилтън.
А ако обича мистерии препоръчвам Морийн Джонсън- поредицата "Мистерия в Елингам".

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 23:25 от Габриела Радева

# 586
  • Варна
О, сърдечно благодаря за изчерпателният и полезен отговор Heart Почваме набавянето!

# 587
  • Свети Влас
Моля, дано и на вашата дъщеря й харесат. Весели празници!

# 588
  • Бургас
Препоръчайте, моля, книги за дъщеря ми, на 14 е, фен е на поредицата на Касандра Клеър, както и Холи Блек.
И поредица "Каравал" Стефани Гарбър https://www.bard.bg/series/?id=158

# 589
  • Варна
Благодаря много,записвам и това Heart

# 590
Здравейте!
Търся препоръка за автор близък по стил и жанр до Сидни Шелдън. Обожавам го, чела съм всичките му романи, някои по няколко пъти и търся нови книги, подобни на тях.

п.п. Весело посрещане на празниците Simple Smile

# 591
Мариус Габриел може би?

# 592
  • Свети Влас
Ако търсите автори, които пишат в подобен стил и жанр като Сидни Шелдън, ето няколко препоръки:

Джейн Костело - Тя пише романтични трилъри с елементи на мистерия и драма, което може да ви напомни за стила на Шелдън. Нейните книги често включват сложни сюжети и интересни персонажи.

Даниел Стийл - Известна със своите семейни драми и романтични истории, Даниел Стийл също така създава завладяващи сюжети с много обрати и интриги.

Нора Робъртс - Макар че тя е известна предимно с романтичните си романи, някои от нейните произведения съдържат елементи на трилър и мистерия, които могат да ви харесат, ако сте фен на Сидни Шелдън.

Джон Гришам - Ако предпочитате правни трилъри, Джон Гришам е отличен избор. Неговите книги са изпълнени с напрежение и интрига, както и с добре развити персонажи.

Мери Хигинс Кларк - Авторка на множество криминални романи и трилъри, Мери Хигинс Кларк предлага завладяващи истории с неочаквани обрати.

Патриша Корнуел - Също известна с криминалните си романи, Патриша Корнуел пише увлекателни истории с много напрежение и психологически дълбочина.

# 593
  • София
И на мен Сидни Шелдън ми е много любим автор.
Сега чета "Греховете на светците" продължение
на "Тънки сметки".
А най-любима ми е: "Ако утрото настъпи"
Тили Багшоу пише продължения на неговите романи.
Джефри Арчър, Джаки Колинс  и те са в такъв стил
криминални с много обрати и неочакван край не винаги с хепи-енд.
При Джаки Колинс пикантериите са една идея повече.

# 594
Моите две любими книги са "Диамантената династия" и "От утрото до здрача". Умирам от яд, че ги дадох на приятелки да ги четат и така и не ми ги върнаха.
Имам и продълженията на Тили Багшоу, но определено се усеща разлика.

# 595
Какво правите ако една книга не ви върви добре откъм четене. В смисъл, по принцип четете бързо и голям обем ако е интересна книгата, но някои пък не. Оставяте ли ги или ги измъчвате докрай?

# 596
  • Свети Влас
Мъча ги до край. Не обичам да оставям не прочетена книга. Например четох Криминология и я четох почти 1 година, защото е суха материя ( но ми трябваше да проуча за една книга, която пиша и не съм довършила, нещо ми умря музата ).

# 597
Е Сидни Шелдън и Даниел Стийл, моля ви. Близки до Шелдън са Джефри Арчър, Дейвид Балдачи, Джон Гришъм, Майкъл Конъли, Лий Чайлд.
Лейди, потърси си книгите, как така. Това си е богатство не го раздавам ей така или пък да ми я върнат разлепена или изцапана, ужас. 😁

# 598
Е Сидни Шелдън и Даниел Стийл, моля ви. Близки до Шелдън са Джефри Арчър, Дейвид Балдачи, Джон Гришъм, Майкъл Конъли, Лий Чайлд.
Лейди, потърси си книгите, как така. Това си е богатство не го раздавам ей така или пък да ми я върнат разлепена или изцапана, ужас. 😁

Това беше преди над 10 години. От години не съм ги чувала. Но със сигурност ще си ги купя, за да си ги имам. Наистина са богатство Heart
Благодаря за препоръчаните автори - ще ги пробвам.

Какво правите ако една книга не ви върви добре откъм четене. В смисъл, по принцип четете бързо и голям обем ако е интересна книгата, но някои пък не. Оставяте ли ги или ги измъчвате докрай?

Изобщо не се напъвам. В последните няколко години пък толкова трудно успявам да намеря време за хубав роман, че е абсурд да го хабя за трудни книги. Навремето така се мъчих с "Белият зъб" и "Шифърът на Леонардо". Голяма мъка си беше и така и не ги дочетох. Но пък филмите са страхотни.

Някой чел ли е "Такива чаровни лъжкини" на Карън М. Макменъс?

# 599
Малко са такива но и при мен ги имам. Ако става дума за роман или друго което не чета по задължение, правя няколко опита и ако все не върви го зарязвам. Няма смисъл просто. Предпочитам да чета с удоволствие. А и имам натрупан списък с книги които искам да прочета, дето единствената ми надежда да му смогна е да вампирясам и да живея с векове Joy
При това положение не бих отделила време за книга която не ми харесва и не ми спори четенето. Винаги ще има какво по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт