Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 87 384
  • 736
  •   2
Отговори
# 690
  • на последния етаж
Стопанката на Господ няма да я прочета със сигурност, благодаря за останалите предложения!
Защо?

# 691
Защото имам предубеждения към авторката, някак свръх меркантилна ми се струва; към гръмките заключения, които се правят в книгата без позоваване на ИСТИНСКИЯ автор; хвърляла съм ѝ бегъл поглед в книжарницата, изглежда като наснаждана оттук-оттам: използваният изказ често не отговаря на времевата рамка на действието (нито съм филолог, нито съм етнолог, но го забелязах това). Мога да продължавам много, но не виждам смисъл. На който му харесва, нека си я чете. Simple Smile
 Между другото, неадекватният за епохата изказ на героите ми беше основното недоволство към първата книга на Бешлийска; беше понасъбрала архаични думи и ги беше някак странно комбинирала в Глина, но това го прощавам, предвид, че ѝ беше първа книга и предвид че легендата за вграждането беше по много интересен начин поднесена.

# 692
Мисля тук е най-подходящо да питам. Бих помолила  да ми препоръчате добър психо трилър Blush чете ми се за някой луд сериен убиец, но не обикновен кървав трилър,  а по-скоро нещо по-заплетено и бъркащо в мозъка Grinning

# 693
Кестеновия човек;
Готвачът-убиец (макар че не разбирам защо не е преведен като "Готвач-трепач"; сигурно защото съм от Пловдив и студентските ми години минаха в ядене на сандвичите "Трепачи" Joy)

# 694
Аз харесвам поредицата за Фрида Клайн на Ники Френч, както и всички трилъри издадени от Бениториал.

# 695
Аз пак тук, да кажа само, че започнах да чета Тайната на Димана, доволна съм засега, малко ми напомня на Тютюн, малко - на Нишка. Не можах да се сдържа и паралелно започнах и Сайбиевата невеста. Книгата е добра и ако някой тук прояви интерес, моля Ви, купете си я, не я сваляйте, авторът е 30 годишно момче и заслужава книгата му да се продава.

# 696
За трилъри:

“Тайните убежища” на Жером Лубри
“Терапията” на Себастиан Фитцек
Поредицата за Тереза Баталия на Илария Тути
Поредицата за Ди Ди Уорън на Лиса Гарднър
Поредицата за Люк Каланак на Хелън Филйдс

Има и други, но за сега се сещам за тези.

# 697
За трилъри- освен горните,
Трилогията на Франк Тилие - Недовършеният ръкопис, Имало едно време … два пъти, Лабиринти (в този ред за четене).
Ако случайно преведат на Жером Лубри - Les soeurs de Montmorts, ако не я преведат и четете на други езици, може да я потърсите и нея.

# 698
  • Свети Влас
Поредицата на Жорж Сименон за Мегре. Любима ми е.

# 699
Мисля тук е най-подходящо да питам. Бих помолила  да ми препоръчате добър психо трилър Blush чете ми се за някой луд сериен убиец, но не обикновен кървав трилър,  а по-скоро нещо по-заплетено и бъркащо в мозъка Grinning
Трилогията на Кармен Мола, разби и най- смелите ми  очаквания.
Топ ми е от всички,които прочетох

# 700
Страшно много ми допадна начина на написване при всички книги на Адриана Обретенова Flipflop Nonstop, препоръчвам ги горещо, перфектни за лятото.
Самата пътешественичка , обикаля света сама. Навира се по места на които може да ти настъхне всичко. Определено има голям дар за писане.  Има дълбочина, не е тип съобщителни (отидох еди къде си и се върнах), както са повечето подобни. Текста се лее, научаваш много за различни места по света и в същото време съпреживяваш големите приключения в които попада. Художествените описания , разказите за дните и по различни места. Усещането как някой все едно само на теб разказва. Тази близост и свежест на изказа, допълнено от богато дар слово и много начетеност.
И в този ред на мисли, много трудно избирам книга ,която да започна да чета (с филмите съм сущата)
Препоръчайте ми смислена ,но лека , завладяваща,  но не тежка. Увлекателна, но не драми на човешки трагедии. Да те държи и да нямаш търпение да четеш по нататък.
Предпочитам да е написана от първо лице. Може Автобиография или историческа, или например някаква история ...
И шрифта да не е ситен. Така и не свикнах с ел книгите. Много изисквания, дано намеря нещо да ме грабне.

# 701
Препоръчайте ми смислена ,но лека , завладяваща,  но не тежка. Увлекателна, но не драми на човешки трагедии. Да те държи и да нямаш търпение да четеш по нататък.
Предпочитам да е написана от първо лице. Може Автобиография или историческа, или например някаква история ...
И шрифта да не е ситен. Така и не свикнах с ел книгите. Много изисквания, дано намеря нещо да ме грабне.
Мисля, че "Роден в престъпление" на Тревър Ноа покрива изискванията. Не знам с какъв шрифт е (четох я на таблета и на английски), но иначе на мен ми беше супер увлекателна, смислена и същевременно лека. Още първото изречение ме грабна.
Чух, че аудиокнигата на английски също е много добра; чете я авторът, а той е комедиант и много добре прави различни гласове и акценти, така че го вярвам.

# 702
Обожавам специфичният му акцент, ще потърся аудиокнигата, благодаря!

# 703
  • София
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали книги подобни на Мъжът от Константинопол и Милионерът в Лиасабон.

# 704
  • Майничка
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали книги подобни на Мъжът от Константинопол и Милионерът в Лиасабон.
"Медальонът" на Галина Златарева и биографиите на известни писатели на Андре Мороа

Общи условия

Активация на акаунт