Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 27 592
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Готови сме с осветителните тела Избрахме ги и в понеделник ще ги плащаме и товарим. При нас не беше сложно какво да изберем, т.к. най-водещо беше, че не разполагаме с голям бюджет. Бая се охарчихме до сега. Много допълнителни неща излязоха и ни нарушиха предвалителните сметки. Много помещения и много осветление и вътре и вън трябва да купим и се спряхме на най-бюджетните варианти. Само на покритата тереса са 8 броя пендели, а по външните стени са 7 броя аплици. Като ги смитне човек, че почти за всяка стая му трябват минимум по 3 осветителни тела и сумата яко набъбва. За това никакви моди и арт изпълниния не сме гледали. Не  харесваме и лед осветление. Избрахме практични модели и само такива, които са с обикновини и еднакъв вид крушки, така че като изгорят лесно да се намират и поставят и да не струват колкото цяло осветително тяло. Нашите къщи не са нещо луксозно, които за сега ще се ползват само през укендите и през някоя отпуска, така че скромни варианти ни вършат перфекто работа. Важно ни беше да ги подсигурим, че  поне осветление и вода да имаме. След това започваме с обзавеждане на спалните, за да има къде да нощуваме и така лека полека ще допълваме с останалите мебели. Вече сме си закарали една стара пластмасова маса и 6 стола да има къде да сядаме за кафе и хапване.Както и преди писах до сега ми се искаше и кухните да съм поръчала, така че за Коледа и НГ да сме там, но няма как да стане.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 20:54 от fatalina

# 571
  • Sofia
Queen, ехе, на мен ми се виждате много напред, като изброяваш. Ще стане, когато, тогава.

Вярно е, че довършителните изморяват, и психически и финансово. Ние в първата къща се нанесохме с някои импровизации. Дворът беше ужасен ужасон, а аз за капак, не знам с кой акъл и домашен детски рожден ден спретнах тогава. Сега си се чудя, като се сещам. В спалнята ни, доста голяма около 30кв.м. беше едно легло, и комод от апартамента и тв, толкоз. На фона на останалата част от къщата, където всичко беше мислено и премисляно, беше много странна противоположност. Simple Smile

Нелина, много добре разбирам за какво говориш, осветителните тела са ми мъка и на мен. Опитвам се да набележа нещо, но имам чувството, че има две категории - отвратително скъпо и отвратително грозно(за моя вкус). Преди време ми излезе тази картинка отнякъде и някакви чешки имена на дизайнерите:

Скрит текст:

Влюбих се от пръв поглед и се зарадвах, Чехия не звучеше скъпо, за разлика от Италия например Rolling Eyes . Намерих цената, тотален шок. Disappointed Relieved

Skk, да стане тревата, после внимателно се отхлупва райграса, като чим, полагат се тръбите, тревата се връща на мястото ѝ и нищо не личи, изпробвано. Трудно ми е за обяснение, но на практика не е нищо сложно.

# 572
  • Софиянка в Пазарджик :)
Много ме зареждат снимки на готови къщи или на напредък по тях.  Интериорните вълнения са ми най-любими.

silvi, нищо не разбирам от градини, но за себеси знам, че не харесвам "класически райграс", особено този, който го поставят готов, навит на едни рула. Това лято видях една градина, не беше с трева, а с нещо като малки детелинки и много ми допада. Знам, че детелините са бурени, но ще проуча от какво беше тази зеленина. Ще се опитам да изровя снимка да пусна.

Скрит текст:

Моите врати са бял МДФ с боя, вече 6 години нямат никакви следи, включително и на банята. Външната врата също я поръчахме да е бял мдф отвътре, отвън е естествен фурнир дъб.

Скрит текст:

Мисля че тревата за която говорите е Дихондра и аз обмислям да засаждаме такава, изисква доста по-малко грижи.

# 573
Ние може да нямаме още 1 месец прозорци, но уреди за кухните и лампи съм купила. С лампите много лесно го реших въпроса като купих еднакви за двата хола, нашата спалня, трапезариите с кухните. За детската ги избра големият (беше ги харесал от преди в друг наш имот), за гостната спалня просто ги видях намалени и без да мисля ги забърсах...
Относно ЛЕД-а имам няколко плафона, които са с вградени ленти на Eglo. ММ каза, че като изгорят ще ги сменя той. Има поялник и ще се развихри.
Иначе като вляза в магазините или взема да се ровя из интернет и получавам сърцебиене с тези цени.
Ние пък сме замислили зелен покрив да си спретнем поради липсата на двор. Ще трябва обаче проект да ни направят, но ще е след акт 16, че малко в повече ще ни дойде.

# 574
  • София/Варна
drago_2008 това със зеления покрив трябва да е предвидено като натоварване в конструктивния проект. Не знам какъв проект ще Ви правят след акт 16, но ако не е предвидено в конструкцията си става опасно. Като пример мога да ти дам , че за стаи натоварването е 150кг/кв.м. временен товар, за неизползваем покрив е още по-малко, а почвата е 1300-1800кг/куб.м. Консултирайте се и с конструктора на къщата Ви.

# 575
Ние може да нямаме още 1 месец прозорци, но уреди за кухните и лампи съм купила.

С какво сте покрили за да не влиза вода с къщата?
Все си мисля, че и найлони да се сложат пак ще влиза вода, когато вали.

# 576
На ясно сме, че се променя натоварването. Обаче има и различни зелени покриви. Ние определено няма да садим дървета гиганти.

nellytan, те уредите и обзавеждането не са складирани на строежа. Разпръснали сме ги за съхранение на няколко места из града и околностите. Иначе предстои да коват дървени рамки с армиран найлон на прозорците, за да не спират работа вътре докато изработят дограмата.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 20:02 от drago_2008

# 577
  • Пловдив
Покрив е малко трудно да се покрие с найлон,най-вече заради обема.Ако има дървени ребра ще е по-лесно.
Моят мъж ме обвини,че се бавя много с избора на корнизи ,лампи и первази.Ми....много ми е трудно.Детските стаи ще ги действам малко като на конвейр.
И като ги споменах,моля ви не казвайте,че и вие не сте запознати със световния тренд от близките 2-3 години с отсечените наполовина стени в цвят.Днес отново се опитвах да обясня на приятели ,че световните течения,често са неразбрани в България,ами приличало на едновременно училище..ех...
Пускам ви малко снимки на парче защото няма нито една завършена стая-в смисъл с корнизи,первази,мебелирана с рафтове ,картини и вази Simple Smile
Ламинатът изглежда ужасно на половината снимки,затова съм го щракнала от близо,за да се види хубостта му,макар това определение за ми е несъвместимо с въпросната настилка като вид.
Дано да се отворят,защото са в Pinterest.

https://pin.it/JFLkpX2

# 578
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нелина, много изчистена визия, страхотно се получава. Къщата е светла, в ненатрапчиви тонове. За двуцветните стени ми е трудно да преценя, като ги няма мебелите. Много ми харесва стълбището. А настилката също е много хубава, въпреки, че е ламинат. С аксесоари и мебели ще изглежда много различно. Каква ще е кухнята?

# 579
  • Пловдив
gadamer,благодаря!Да,много е празно и помещенията са големи,затова снимах само ъгълчета.
Кухнята,ох...ще ми е много трудно да избера плот за нея,но ще изчакам да видя дали ще ми харесат гардеробите,за да пристъпи към такъв вид кухня.
В общи линии на буквата П ,две от страните само с долни шкафове,над едната има дълъг прозорец,над другата ще има само рафт и третата страна ще е с изцяло гардеробна стена.
Понеже всичко ще е от пдч(финансово естество не любов),а искам да изглежда като боядисан мдф съм харесала този дизайн на долните  шкафчета(и гардеробите са такива)

Като гардеробната стена или ще е от същия вид или от този

Ето част от мострите на гамите.Не съм се спряла  още на конкретна,макар да клоня към третата,но трябва да ги видя на цял лист.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 08:38 от nelina_london

# 580
  • Велико Търново
Nelina, ,поздравления, всичко изглежда чудесно! Единствено, не успявам да възприема стените в детските стаи. Знам че е тенденция в момента, но го асоциирам с ретро училища и мозъка ми зацикля там Simple Smile
Стълбите са УАУ!!!  Абе, всичко е чудесно Simple Smile!
От мострите, на мен най ми допада втората ( най- бялата). Като имаш друго готово, качвай да се радваме Simple Smile
Довечера ще покажа нашата тераса, нали ние действаме наопаки вече Simple Smile готови сме с терасите и градината хахах. Къщата ... Когато тогава Simple Smile

# 581
Нелина, не рискуваш ли с такъв модел шкафове с ръбове, които ще ти събират нон-стоп прах и ще трябза да ги почистваш непрекъснато.
Аз навремето/преди 15 г/ имах кухня с дълбоки дръжки и секция с такива подобни елементи като тези шкафове и няма да ти казвам какво си причинявах за да мога да ги почиствам. За това от тогава насам само гладки повръхности и с гладки и без ръбове дръжки.

И на мен много ми харесват цветовете на къщата, но и мен тези цокли с друг цвят не. Точно на училището ми от 80-те години ми приличат.

# 582
  • Пловдив
fatalina,да ще събират прах,но ще поема риска,иначе всичко ще ми е адски скучно.
Знам,защо трудно се възприемат стените в детските. Едно,заради асоциацията и друго,защото често в детските стаи стените са празни.При нас ще са пълни с рафтове,картини,флагчета,обожавам декоративните възглавници и ленените чаршафи.Последните съм купила отдавна.
Ето така .

skk,аз пък ще чакам терасите защото при нас точно верандите нямат настилка и мисля ли,мисля..
Мострите на живо са по-бледи и затова трябва да ги видя на голям размер.
Отивам да избирам контакти и ключове.Хем ги искам невидими,хем да не са супер прости.Затова мъжът ми никога не обикаля с мен Simple Smile .

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 09:09 от nelina_london

# 583
  • Бургас
Много хубаво се е получило, поздравления. Много хубави стълби. Детските стаи на мен много ми харесват. Действай както ти харесва, а пък и това е боя след време лесно се променя.
Ние ще санираме другия месец, а в момента по важно е да изберем фасадните елементи. От камина се отказахме на този етап. Много други неща по важни трябва да се решават. Иначе утре летим за Германия да ходим със студентката да се настанява, да се записва и с това повече се занимавам. След 2 седмици ще ви пиша.

# 584
Нелина, чудно е! Стълбата особено много ме впечатли - майсторско изпълнение. Ще слагате ли парапети?

Общи условия

Активация на акаунт