Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

 • 17 227
 • 742
 •   2
Отговори
# 555
 • Мнения: 3 352
Супер са!!! Би ли споделила касата с фладер ли е или гладка при теб?

# 556
 • Лондон
 • Мнения: 620
Благодаря за положителните отзиви!
Касата е от дърво с фладер,первазите са МДФ с фладер.
Дори ,первазите са с подлепка,защото са много дълги-над 220см и нямало толкова дълга кора-фладер.Но, са боядисани перфектно и снадката изобщо не личи.
Ето тук се вижда по-добре касата.

# 557
 • Мнения: 3 352
Благодаря ти, много е хубаво!

# 558
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 274
По обективни причини, ние действаме в двора Simple Smile да ви се похваля и аз с нашата трева. За 7 дни ефекта за нас е УАУ:)!

# 559
 • Sofia
 • Мнения: 470
H/I, честито завършване на този етап! Така е, има нерви, но всичко се решава рано или късно. А строителите, повечето хитруват, някои по-малко, други повече!
Нашият и той се жалва за козирката пред входа. Опита се да ми намекне, че едва ли не ни е бонус от него, защото не влиза в квадратурата на къщата. Да обаче ние не сме получили оферта за 300 кв.м. площ, а на база архитектура, конструкция и количествените стойности и за двете. Точно така и му отговорих, че е описана и включена навскъде и той е имал пълната документация при изготвяне на офертата. Да, ама нямало да ми фигурира в нот. акт като квадратура Rolling Eyes Satisfied Те такива разговори си водим. Сега тя вярно е голяма пустата козирка, около 16кв.м. и там малко е трябвало повечко да го помисли архитекта, но това е друга тема.
Скоро (надявам се) ни предстои последна трета плоча и ММ измисли да добавим комин в нашата спалня и ме хвърли в размисли. Още изобщо не съм сигурна дали ще се преборим за газификация, а нещо не съм убедена, че искам камина на дърва в спалнята ни. Най вероятно ще го заложим, пък ще го мисля после в движение.
skk007, страхотен резултат за 7 дни, браво. Сега времето е много подходящо за тези дейности.
Нелина, честити ти врати. Друго за показване няма ли? С кухнята до къде стигна?

Queen L, защо така, има доста време до тогава, сега на какъв етап бяхте? И ние имаме някакви такива надежди за лятото, но...

# 560
 • Мнения: 4 001
Нелина, много хубави врати! Дано само боята да е здрава,че ние в апартамента преди 5 години слагахме такива подобни боядисани врати и вече тук-тук там са се поужулили. Основно около вътрешната част на бравите от към езичето и по ръбовете. Нашите обаче са кафява и личи, може при теб като е бяло дори да почне на се изтрива да не личи толкова.
Момичета отивам за осветителни тела за целите две къщи и за вътре и за вън. Трябва да ги осигурим, че като дойде ел.техника да довърши поставянето на капачките на контактите и ключовете да върже и цялото осветление и да го пробва.
Вчера вече баните са пробвани с пускане на вода по тръбите. За сега теч няма никъде. Утре отиваме да почистваме по малко. По двора още не сме правили нищо. Поредните работници пак са нахвърляли боклуци по двора и трябва да ги изчистим. Трябва и поникналата трева и бурени да ги напърскаме с препарат, за да може хубаво да се изчисти. Докараха ни още хубава земя от съседен строеж и като изплевим тревите ще я засипват, за да се изравни още дворното място. Ако времето още позволява ще пръскаме семе за трева, ако не, че сме в планински район, ще го правим чак пролетта. И този с оградата и гаражната врата още се мотае. Вече 3-та седмица уж боядисва прахово железата. Само да сме здрави всички, все някога ще се свърши! Беше ми страхотна тръпка да построим къщите и да ги обзаведем, ама тези нефелни строители ми убиха желанието.

# 561
 • Мнения: 1 328
Ние още се чудим за тревата, дали да  е декоративен троскот или тревна смеска. SKK007 страхотна е станала вашата. Това чист райграс ли е? Иначе и ние слагаме контакти, даже си харесваме лампи. Най-ни харесват тези лед плафони с дистанционните. С дригите все ме можем да си уцелим подходящата светлина...

# 562
 • Мнения: 1 072
При нас положението е следното: къщата е затворена, с изолация, мазилка и цокъл - отвън изглежда като завършена, но вътре е строителен обект. Стените са на тухла, на втория етаж нямаме още замазка. От довършителните сме направили изолацията на покривната конструкция, окачен таван на три спални, ВиК-то и до седмица ще е готова ел.инсталацията. Прекалено много неща ни остават за да успеем за началото на лятото - стени, настилки, санитарни възли, обзавеждане и т.н. Не сме купували материали, техника и обзавеждане - тепърва предстоят обиколките по магазините, а за капак концепцията ми за интериора още не е изкристализирала Sad Да не говорим, че ако отново затворят държавата заради Ковид-19 и пуснат децата  на дистанционно обучение /имам двама ученика във възраст, в която съвсем не им се учи и трябва як контрол/ - завършването до края на 2021 граничи с абсурд...

# 563
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 4 335
Много ме зареждат снимки на готови къщи или на напредък по тях.  Интериорните вълнения са ми най-любими.

silvi, нищо не разбирам от градини, но за себеси знам, че не харесвам "класически райграс", особено този, който го поставят готов, навит на едни рула. Това лято видях една градина, не беше с трева, а с нещо като малки детелинки и много ми допада. Знам, че детелините са бурени, но ще проуча от какво беше тази зеленина. Ще се опитам да изровя снимка да пусна.

Скрит текст:

Моите врати са бял МДФ с боя, вече 6 години нямат никакви следи, включително и на банята. Външната врата също я поръчахме да е бял мдф отвътре, отвън е естествен фурнир дъб.


Скрит текст:

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 16:08 от gadamer

# 564
 • Лондон
 • Мнения: 620
skk,направо ти завиждам,че ще имате трева като се нанесете.Ние ще я садим чак на пролет,защото първо трябва да направим автоматичната поливна система.И аз четох хубави неща за смеските с троскот.
Di.Gi,нямаме нищо за показване.Изобщо не съм стигнала до кухнята.Тъкмо избрах плоскости за гардеробите и баните и завързан модел за тях,с надстърчащи страници, и сега съм  пред дилемата да харчим ли пари за компакт плоскости за плотовете в баните или да са с обикновен термоплот...Който ми е най-антипатичен заради голямата дебелина от 4см,но пълно щастие няма.
Като ви чета,колко са хитри строителите,си мисля,че ние сме изкарали късмет с честно държане от тяхна страна.
gadamer,страхотни са вратите!Точно с такава фрезовка исках и аз,но се задоволихме с наличните,по-евтини варианти.
Не знам как избирате осветителни тела,но при мен това е мъка.Харесвам само дизайнерски изпълнения,естествено не мога да си ги позволя.Затова ще има и малко DIY вариант.
И да попитам ,като си харесвате лед лампи,след като им изгори леда ги носите да им сменят лентата с диоди или купувате нови лампи?
Защото ,хем не успявам да харесам,хем търся да са с крушки и става още по-завързано.

# 565
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 4 335
nelina, нямам представа в момента какви са цените на вратите, ние сме ги взимали преди около 6 години, някъде около 500.00 лв бяха, но ние имахме само 4 врати за купуване.  За къща като се сметне по 10 броя или повече, сумата става много сериозна. Някой ден като опра до този момент, не знам какво ще правя. Много харесвам едни плъзгащи се врати, с колелца отгоре, но нямам представа дали се продават и колко струват.Относно осветителните тела - това според мен е най-трудният момент в интериора.

# 566
 • Лондон
 • Мнения: 620
И нашите струват толкова,МДФ като твоите бяха със 150лв отгоре.И точно както казваш ×10 разликата става по-чувствителна.Обожавам Barn doors,дори  като обикалях по магазините забелязах,че в Порта Нова ,където вратите не са толкова скъпи,въпросният модел бе около 850лв.

# 567
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 4 335
Ние сега трябва да правим такава плъзгаща се врата в апартамента, само че трябва да е стъкло мат и се чудя къде да я поръчвам.

В понеделник ще ходя в общината да вадя виза за проектиране, поне да знам в какви параметри може да се строи. Забелязах, че в съседния имот, има поне 2 постройки, които не присъстват в скицата, като къщата, която е очертана е наполовина на реалната. Съседът през годините си е достроявал някакви сокаци, издадени прозорци, 1-2 стаи и според мен не ги е узаконил. Отделно ползва един ъгъл от нашия парцел, преместил е оградата даже, като в това ъгълче от около 5  кв.м има разположена паянтова колиба. Той си призна, че имал уговорка с по-бившия собственик да го ползва. Ситуацията е странна - представете си, че съседът ни е от едната страна, той е купил и имотът зад гърба ни. Обаче, за да може да стигне от единия си парцел до другия, всъщност трябва да мине през нашето ъгълче, защото двата му имота нямат допирна точка. Не знам как ще процедираме един ден като тръгнем да строим.

# 568
 • ГО
 • Мнения: 3 767
Аз да се похваля с покрива. Почти е готов. Дъждовете миналата седмица наложиха промяна в плана. Каквото бяха разпокрили го покриха наново, че нали протече. Изчакахме няколко дни и айде старт.
В понеделник къщата ни беше кабриолет. Бяха изчистили всичко! Днес вече започнаха да редят циглите и вече са наредени. Остават капаци, улуци и др. дребни, но невероятното е, че за ден покриха 250кв. Гледам и не вярвам. Невероятна бригада. От 7:30 часа дошли и не са спирали, освен да обядват. Голям зор.
Дават го утре да вали, дано успеят да сложат капаците преди дъжда и ще спя спокойно вече. Цяла седмица кошмари сънувам.

# 569
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 274
Тревата е тревна смеска за спортни терени.
И ние искахме първо поливна система, но  предвид ситуацията решихме да правим нещо преди да се поболеем от бездействие и ядове.
Успокояваме се с градинарстване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт